Bildiğiniz gibi ben 2003 Bora Trendline otomatik olan aracımı sattım.Yabancıya gitmedi.O da dün kasko yaptırdı.Teklif aldı.Neova diye arap sigortası.22000 kasko bedeli, full kasko, karşı taraf hasar tazminatı 30000 lira olacak şekilde toplamda 800 liraya yaptırdı.İsmini ve cismini ilk kez duydum.Ben aksigortadan bir önceki sene yakın arkadaşımın sigorta acentesinden sıfır karlı olarak 12 taksit 1300 liraya yaptırmıştım.
Neova'nın güvenilirliğini acenteye sordum.Arap sermayesi dedi.Batma ihtimali yok dedi.Ben yine de mini onarım hizmeti veren sigorta şirketlerinin seçilmesinden yanayım.Ayrıca Groupama mı yoksa Ergo muydu tam bilemiyorum ama bir tanesi hasar sonrası parayı hemen veriyormuş ve yılda 2 kez ön cam değişiminin orjinaline fark almıyormuş.Ben Aksigortadan ön cam değiştim, orjinaline 150 TL fark ödedim.
Unutmadan söyleyeyim; ben Aksigorta'dan kasko yaptırırken karşı tarafın aracındaki hasar bedelini 90000 TL olarak yapmıştım.Bu önemli.Denk geldi, Allah korusun Q7'ye de çarpabilirsiniz.Diğer bir önemli husus da aracınızı kimin kullandığı.Full diye tabir ettiğimiz kısımda mutlaka başkası kullanırken hasar oluşursa da kapsam verilmesine dikkat edin.
Biraz uzun oldu ama kusuruma bakmayın.