bu pololar benzinde yakacagı en az rakam 45 kuruştur ... zaten teknik verilere göre 9.8 - 10 lt gibi fabrika söylemiş ... bugun benzinin litresi 4,3 tl civarındayken 35 kuruş yakıyo 30 kurul yakıyo demek bana biraz şaka gibi geliyo 50 kuruşun altına yakıt tüketimim yok .. ama şehir dışında 90 tl ye 320 km gittim ve buda 28 kuruş gibi bi tüketime denk geliyo ... ölcümlerim gayet net ve dogrudur .. ama şunuda ekliyeyim .. benzin az olduğu zaman pompa çekmekte zorlandıgı için deponun dibindeki benzin fazla yakıt tüketimine sebep oluyo .. yani tam dolu depo ile çeyregin altındaki deponun yakıt tüketimi farklıdır bunuda bilmemizde fayda var ... mesela yolda kaldıgımda bidonla benzin koyuyorum 20 tl aldıgımda ( litresi 4,3 hesap edelim ) 28 km yol gidiyorum en fazla 30 km .. ama depo doluyken 20 tl ye 35-38 km arası gidiyorum .. gerisini siz düşünün dostlar
Kesinlikle haklısın. Bence ortada ölçümü hatalı olanlar var. Ben bugün gittim lpg de 30, 31 kuruş yakıyorum diye ama 2 LPG ci de değerler normal dedi. Sonra oturup excelde tuttuğum yakıt sarfiyatıma baktım. Yazın 26 kuruşken şimdi 31 kuruş neden diye ve gördümki aslında herşey normal tüketimim de normal. Şöyleki fiyata değilde litreye vurduğumuzda yazın 100 km de 11,5 lt LPG harcıyormuşum kışın bu rakam sanırım soğuklardan dolayı 12 lt civarına çıkmış. Yani sadece yarım litre fazla yakıyorum ama kuruşa vurduğun zaman yazın 26 şimdi 31 kuruş çıkıyor. Bununda tek ama tek sebebi yakıtın hızla pahalanması.
Hatta kısaca sağlamasını yapayım.
Yazın
LPG litresi 2,31 tl.
100 km de 11,5 lt tüketim.
11,5*2,31= 26,56 /100 = KM'de 26 kuruş ediyor.
Şimdi
LPG litresi 2,53 tl
100 km de 12 lt tüketim
12*2,53= 30,36/100 = KM'de 30,3 kuruş ediyor.
Biraz uzun oldu ama hesap yapacak arkadaşların bunu göz önünde bulundurmalarında fayda var. Sonra ezberden lpg de 18 kuruş yakıyorum gibi komik rakamlar söyleyip milleti boş yere masraflara sokmanın anlamı yok.