şu şekil farklılık olabilir. misal 1.3 benzinli golfte max sürat 180 km se, 175 65 13 standart lastik olarak hesaplanmıştır. 1,6 benzinli de max sürat 190 ise 175 75 13 lastik vardır, 1,8 düz motor da başka bi lastik, 1,8 gti da başka, 1,6 td de başkadır. aracın max süratine, kalkışına, dengesine vs göre değişiyordur heralde?
Tamamda , sadece golf TD 2 de bir yığın lastik ölçüsü verlimiş , yani şöyle , sadece TD olarak 5-6 ya ayırmışlar aracı , terimlerden anlaşılıyor bu. Ben zaten TD ler bu kadar çok veri olduğu için yazdım, 1.3 , 1.6 , 1.8 falan onlara hiç girmedim , onlarıda hesaba katarsak , çok çok fazla çeşit çıkıyor , öyle 5-10 değil , çok daha fazla! Benim düşüncem golf 2 TD olarak 1 kasa bilemedin 2 model olsun , ama sadece ve sadece golf 2 TD lerde bir çok kasa farklılığı terimlerden belli oluyor , eğer olmasa , golf 2 TD yazar ve lastik ölçüsünü verir. Ama öyle değil , golf 2 TD yi seçiyorsun , ordanda kasa farklılıklarını seçiyorsun , modelini seçiyorsun (60-70-80 falan seçiyorsun) 19-e , 19 el kasa falan
yani benim düşündüğüm gibi sadece golf 2 TD yi seç ve lastiği al gibi değil. Hangi golf 2 TD
neyse çok da kafa karıştırmayalım ama çok merak ettim bu nedir diye...