Gönderen Konu: Sabah arabam çalışmadı, saat sıfırladı  (Okunma sayısı 15146 defa)

Çevrimdışı 06kzn39

• Profili Görüntüle
Ynt: Sabah arabam çalışmadı, saat sıfırladı
« Yanıtla #14 : 02 Şubat 2012, 23:08:57 »
akü saat sıfırlıyorsa çalıştırn biraz gezin toplasın biraz kendini ama gidici gözüküyor

Çevrimdışı POLO-CT

• Das Auto
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 05 Şubat 2012, 02:43:50 »
Merhaba,

Yaklaşık 1 aydır tıpatıp aynı sorunu ben de yaşıyorum. Sabah ilk marşa bastığımda, garip bir ses çıkarıp zaman saatini ve küçük kilometre saatini sıfırlıyor ve araba çalışmıyor. İkinci deneme genelde başarıyla sonuçlanıyor. Araba bir kez çalıştıktan sonra yolda durdurup tekrar çalıştırmam icap ettiğinde ilk marşda çalışıyor. Ben de havaların soğuk olmasıyla ilintili olduğunu düşünüyorum. Ama soruna sebep olan ve müdahale gerektiren parça nedir henüz bilmiyorum. Bugün aküyü ölçtürdüm, değerleri biraz düşük dediler. Hafta içi adam akıllı baktırıp sorunun kaynağını bulmayı umuyorum.

Çevrimdışı neter

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 12 Mart 2012, 00:08:44 »
Tatilde arabayı bırakıp geldiğimde başıma geldi  hatta 2 kere başka arabaya bağlattım aküyü ama yine yaptı en son elektrikçiye götürdüm akü ye takılı kablonun vidası gevşemiş ara sıra kilometreniz sıfırlanırsa oraya bakmayı unutmayın

Çevrimdışı speedystop

• 6N Uzmanı
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N Sportline
« Yanıtla #17 : 12 Mart 2012, 09:46:12 »
Bende akü bitince aynısı oluyor bide km sayacı yukarda takılı kalıyor   :D
Mesele ölmek değil, mesele yaşayamamak.

Çevrimdışı scream_atp

• Polomun deposuna rakı koydum nrde ulan ferrari ddi
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 12 Mart 2012, 15:04:08 »
soguk havalarda akumde bıtıktı cırrr dıe bı ses gelıo ondan sonra sıfırlıyordu benımkıde akuyu degıstırınce o problem kalktı marsa bassam bıle almadıgı zaman sıfırlamıyor bence akuden kaynaklanan bısey

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 12 Mart 2012, 15:44:59 »
Ben de bu konuyu aradım birkaç kez bulamadım cevap vereceğimi yazmıştım. Aynı durum bende de vardı hem de neredeyse her sabah.
Aküyü alırken kutup başlarının gevşek olduğunu söylemişti akü değiştirdiğim yer. Bundan 3, 4 hafta önce aküyü şarja bıraktım. Alırken tekrar hatırlattı abi kutup başlarını değiştirmemişsin diye. Neys yine değiştirmedim yalnız bu sefer takan çocuk gayet güzel sıkmış. Daha önceleri elle müdahalede hafif sağa sola oynama vardı şimdi o yok. Ve o günden beri hiçbir şekilde km'de saatte filan sıfırlanma olmadı. Sorun ya akü yeni olduğu halde farları açık bıraktığımdan dolayı azalmıştı şarj ettirdiğim için ya da son takıldığında kutup başları sağlam takıldı o yüzden düzeldi. Öncelikle çok çok güzel kutup başlarını sıkıştırıp denemelisiniz.