Arkadaşlar selam. Uzun zamandır uğrayamadım ama sanmayın ki mk1 den vazgeçtim. Her neyse Erşan başta olmak üzere birçok arkadaş arasında bu hususta beyanda bulunmak pek bana düşmez ama ben de naçizane birkaç kelam etmek isterim. Bu karşılaştırmada kesinlikle mk1 golf tarafındayım. İlk ve halihazırdaki arabam 82 dizel mk1 golf. Bu arabayı ilk aldığımda bana yakın arkadaşım her şeyiyle bu arabayı "oturtman" 6 ayı bulur ama ondan sonra keyfini sürersin dedi ki kesinlikle de öyle oldu. Tabi bu arada arabayı da bolca kullanabildim. Öyle zaman oldu sadece 2 günde 1.700 km yaptım, hiç yolda bırakmadı. Öğrenci arkadaşımız için şunu söyleyebilirim. Öğrenci için serçe ya da golf, araba her halükarda bir lükstür bunu unutmamak lazım. Bu yüzden hangisini alırsan al, hiçbir şekilde aldığın parayla tüm sorunların çözülmeyecek. Gelgelelim iki aracın sorunlarını çözdün, kullanacaksın işte orada farkı göreceksin. Bir dizel mk1 in ne derece az yaktığını, virajda benim diyen arabalar fren yaparken veyahut en azından gaz keserken mk1 in ille de bas gaza beni zaten yoldan çıkaramazsın diye fısıldadığını, dizel mk1 in hemen dik bir yokuşun başında durur halde ve 4 arkadaş içindeyken birle kalkıp yokuş ortasına gelmeden ikiyi ve hatta yokuşun sonuna doğru 3 ü isteyişini hayretle tecrübe deceksin. Ben hep şunu söylerim, vw tosbağa retro, nostalji ve klasik sevenlerin aracıdır. Mk1 ise arabadan, sürüşten, dayanıklılıktan olmakla beraber retro ve yakışıklılıktan anlayanların arabasıdır. Velhasıl kelam bütçen kısıtlıysa (ki öğrencisin) biraz sabret, serçeden uzak durilla araba almak zorunda değilsin. Ha illa araba alacağım diyorsan, gerçekten araba olanı yani mk1 i al derim. Sevgiler ve saygılar.