erşan hocam çok kilometre yapmış yağ yakan basınç değerleri zayıf olan araçlar için mobil 1 yağ çıkarmış mobil firmasısnın yekilisi tavsiye etti özellikle eski tip araçlar için dedi 10W60 sıcakken daha kalın bir tabaka oluyormuş
Evet mobil1 güzel ürünler duyuruyor ve yapılan suni testlerde çok başarıla imza atıyor. En son yapılan suni ortamda bir mercedes e 1 milyon km testi yapıldı ve çok büyük bir başarı sergilendi ama işin kötü tarafı doğal testler çok daha yıpratıcı oluyor bu yüzden suni testler sadece gösteri.
Mobil ve Castrol ciddi üreticiler ve geliştiriciler ben uzun zamandır castrol kullanıyorum ve kafam çok rahat en azından motorun fısıltılarına kulak veren birisiyim ve en güzel şarkıyı castrol de alıyorum diğer markalar üzerinde çok fazla deneyime sahip değilim ama amcamda uzun yıllardır mobil 1 kullanırdı ! aklını çeldim castrol magnatech koy birkere dedim onunda 1 ay sonra cevabı baya memnun olduğu idi.. Zaten yıllarca yanlış kalınlıkta yağ kullanımı birde otomatik araç ama genede iyi idare etmiş 220binde araç ama motor istiyor artık bence bir motor ömrü için çok kısa bir oran..
Avrupa da çoğu otomobil tek kullanıcısında 500bin i çok rahat görüyor ama tr de 150bin den sonra motor ya yarım ya tam yapılıyor. Bu yüzden tüketici bilinçlenmeli doğru ürünü kendisi seçmeli. Ama ustala bırakıldımı işler çok kötü. Tamam yazın kalın yağ sıkıntı çıkarmaz ama kışın sorun büyük.