Gönderen Konu: Sizin araçlarınızdada oluyormu?  (Okunma sayısı 16509 defa)

Çevrimdışı speedystop

• 6N Uzmanı
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N Sportline
Sizin araçlarınızdada oluyormu?
« : 04 Şubat 2012, 09:31:48 »
Arkadaşlar sizin 6n lerinizdede bende olduğu gibi;

1-Gazdan ayağınızı çekince tak diye öne yığılma (kafanızı sallayacak kadar)  (1-2-3 (3 de az) viteslerde)

2- Gaz verince tak diye geriye kafayı sallayacak kadar geri yığılma oluyormu? (1-2-3 (3 de az) viteslerde)

3- Aniden gaza basınca 1 sn filan sonra tepki verip pat diye ileri atlıyormu? Yani sizde yavaş yavaşmıı ivmeleniyor? (1-2-3 (3 de az) viteslerde)

Aracımı aldığımdan beri kafama takılıyor artık araba ileri geri sallamasın diye gaz ayağımı çekince direkt debriyaja basıyorum. Benzindede aynı fakat sanki lpg takınca dahada belirginleşti cevaplarınızı bekliyorum. Saygılar.
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2012, 09:32:25 Gönderen: speedystop »
Mesele ölmek değil, mesele yaşayamamak.

Çevrimdışı KAAN60

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2000 polo 1.6 a.c
Ynt: Sizin araçlarınızdada oluyormu?
« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2012, 10:30:54 »
ustam motor kulaklarına baktırdınmı?
_-OĞLUM ve POLOM-_

Çevrimdışı speedystop

• 6N Uzmanı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 04 Şubat 2012, 12:47:36 »
ustam motor kulaklarına baktırdınmı?

Ustam tak deerken tak diye ses gelmiyor anında demek yerine bu terimi kullandım. Arabanın yığılması kulaklardan yaparmiki?

Çevrimdışı dj_burak

• Burak Çetin
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 04 Şubat 2012, 12:53:43 »
söyledikleriniz bana normal geldi aniden ayağını çekersen yığılma olucaktır motor freni devreye girer yavaş yavaş çekmen gerekir aniden gaz verince motor kilosuna göre yüksek olduğu için tak diye vurucaktır seni arkaya polo 6nlerin kalkışı hızlıdır ondan olabilir ama aniden gaza basınca 1 saniye sonra tepki vermesini bilemem bende anında tepki veriyor
not:1saniye sonra tepki verseydin benim şuan o arabaya binecek yüzüm olamazdı çünkü çoğu araba beni sollardı :)

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 04 Şubat 2012, 12:59:39 »
Ben de arabayı ilk aldığımda bu gazdan ayağımı çekince çok fazla sarsıyordu ama benzinde bu bukadar fazla olmuyordu hatta hiç olmuyordu. Gittim stop ediyor diye gaz ayarını biraz açtırttım. Sonra gördümki o sarsılma büyük oranda gitti. Biraz fazla yakıyor ama sürüşü keyifli oluyor sanki benzindeymişim gibi. 

Çevrimdışı KAAN60

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 04 Şubat 2012, 13:13:53 »
Ustam tak deerken tak diye ses gelmiyor anında demek yerine bu terimi kullandım. Arabanın yığılması kulaklardan yaparmiki?
anlıyorum, zaten tak etmesini istesende duyamazsın ben "ani vuruntu" anlamında cvp verdim. kalkışlarda böyle birşey varsa motor kulakları gevşekliğinden olabiliyor basit bir işlem zaten, yığılmaya gelince motoru iyi olan araçların motor frenini iyi yaptığı söylenir bence kafaya takılacak birşey değil gaz tepkisi 1sn değilde 0,3-0,5 sn diyebiliriz elektronik ateşlemeli çoğu araçlarda gaz tepkisi böyledir, bunuda bizler hissetmeyiz bile ha sende başka bir sorun varsa gecikmeyi sağlayan bilemem? eski şahin - doğanlarda direk tepki var sadece ;D sen birde opel vectra'ya bin onlarda daha geç bahsettiğin gibi 1sn neredeyse! dediğim gibi fazla kafaya takılacalacak birşey değil.  
_-OĞLUM ve POLOM-_

Çevrimdışı speedystop

• 6N Uzmanı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 04 Şubat 2012, 13:17:33 »
anlıyorum, zaten tak etmesini istesende duyamazsın ben "ani vuruntu" anlamında cvp verdim. kalkışlarda böyle birşey varsa motor kulakları gevşekliğinden olabiliyor basit bir işlem zaten, yığılmaya gelince motoru iyi olan araçların motor frenini iyi yaptığı söylenir bence kafaya takılacak birşey değil gaz tepkisi 1sn değilde 0,3-0,5 sn diyebiliriz elektronik ateşlemeli çoğu araçlarda gaz tepkisi böyledir, bunuda bizler hissetmeyiz bile ha sende başka bir sorun varsa gecikmeyi sağlayan bilemem? eski şahin - doğanlarda direk tepki var sadece ;D sen birde opel vectra'ya bin onlarda daha geç bahsettiğin gibi 1sn neredeyse! dediğim gibi fazla kafaya takılacalacak birşey değil. 

cevabın için teşekkür ederim Kaan abi sen bi senin poloya bin abi 50-60 ile giderken aniden gaza bas ne oluyor tam olarak bana söylebilirmisin Allah rıcası için

Çevrimdışı speedystop

• 6N Uzmanı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 04 Şubat 2012, 13:24:13 »
Ben de arabayı ilk aldığımda bu gazdan ayağımı çekince çok fazla sarsıyordu ama benzinde bu bukadar fazla olmuyordu hatta hiç olmuyordu. Gittim stop ediyor diye gaz ayarını biraz açtırttım. Sonra gördümki o sarsılma büyük oranda gitti. Biraz fazla yakıyor ama sürüşü keyifli oluyor sanki benzindeymişim gibi. 

Hıımmm mantıklı aküyü sökmüştük hatta kısa devre etmiştik yanlışlıkla acaba lpg programı sıfırlandımı onu yeniden bi yükletsekmi?

Çevrimdışı speedystop

• 6N Uzmanı
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 04 Şubat 2012, 13:28:44 »
söyledikleriniz bana normal geldi aniden ayağını çekersen yığılma olucaktır motor freni devreye girer yavaş yavaş çekmen gerekir aniden gaz verince motor kilosuna göre yüksek olduğu için tak diye vurucaktır seni arkaya polo 6nlerin kalkışı hızlıdır ondan olabilir ama aniden gaza basınca 1 saniye sonra tepki vermesini bilemem bende anında tepki veriyor
not:1saniye sonra tepki verseydin benim şuan o arabaya binecek yüzüm olamazdı çünkü çoğu araba beni sollardı :)

Abi napiyon sen 6n le draglara filanmı katılıyosun  ;)

Çevrimdışı KAAN60

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 04 Şubat 2012, 14:20:46 »
cevabın için teşekkür ederim Kaan abi sen bi senin poloya bin abi 50-60 ile giderken aniden gaza bas ne oluyor tam olarak bana söylebilirmisin Allah rıcası için
nedemek tabiki bakarım, durumu bildiririm.
_-OĞLUM ve POLOM-_

Çevrimdışı therasmus

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 04 Şubat 2012, 16:32:29 »
Tam olarak bahsettiginiz olay benimde sıkıntım,
arabaya ani gaz verdiğinizde ileri doğru bir atılıyorki sormayın,ama gazı ani olarak kestiginizdede aynı hızla yavaşlıyor,bunların ani olması insanın sürüş konforunu azaltıyor.

Birde yokuş aşagı giderken ( araba vitesde ) araba aniden hızlanıp aniden yavaşlıyor,kompresördemi bir sorun var yoksa başka bişeymi bilemedim.Aracım lpg'li lakin aynı sorunlar benzinde çalışırkende yaşanmakda.

Çevrimdışı dj_burak

• Burak Çetin
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 04 Şubat 2012, 16:38:18 »
Abi napiyon sen 6n le draglara filanmı katılıyosun  ;)

draglara katılmıyorum ama trafikte benzinde çok kişiyle kapıştım kalkıştada çok arabanın ilerisinde bitirdim benimki otomatik bu arada ondan farklılık gösterebilir belki

Çevrimdışı therasmus

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 04 Şubat 2012, 17:39:24 »
draglara katılmıyorum ama trafikte benzinde çok kişiyle kapıştım kalkıştada çok arabanın ilerisinde bitirdim benimki otomatik bu arada ondan farklılık gösterebilir belki
Kalkışda gayet seri pek çok arabayı tokatlar ama sonrasında :)

Çevrimdışı west_55

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Ford Focus C-Max TDCİ
« Yanıtla #13 : 04 Şubat 2012, 20:51:53 »
Resul abi bir zamanlar benim araçta da yığılma vardı,

Aşağıda ki link'e bir bak istersen

http://www.vwtr.net/forum/polo-6n/ynt-kendi-kendine-giden-aracim-t25676.0.html;msg325196#msg325196