Arkadaşlar merhaba;
Henüz 59 bin km'deki 2007 model dizel Polo aracımı; yeni Jetta'ların görüntü cazibesine kapılarak sattım ve bir ay önce 2012 model otomatik vites Jetta 1.4 122 HP aldım. Şükür memnunum; Allah herkese nasip etsin. Yalnız sizlerle paylaşmak istediğim bır husus var. Son beş yıldır mazot tüketmek nedir bilmeyen Polo'dan sonra.. Jetta bana biraz cilve yapıyor:) Yakıt tüketiminde cömert davranıyor:)
Alırken bu hususu biliyordum tabi. Lakin yine de aracımı daha tasarruflu kullanmak konusunda bilgiye gereksinim duymaya başladım.
Yeni jetta hele de ototmatik vites jetta kullanan arkadaşlar varsa ve de daha tasarruflu kullanmak konusunda biilgi sahibi iseler, paylaşırlarsa sevinirim.
Teşekkür ediyor; her arkadaşa hayırlı kullanımlar diliyorum.
Öncelikle aracınız hayırlı olsun.
Dsg şanzıman sizin sürüş tarzınıza göre kendini adapte eder.Eğer agresif bir sürüş tarzınız varsa zaten yol bilgisayarından tüketim bölümündende edineceğiniz bilgi ile beraber gaz hassasiyetini ayarlamanız gerektiğini anlarsınız .
Ilk yöntem :
Serviste dsg şanzıman sürüş yapısını sıfırlamak için aracı vcds diye bir cihaza bağlıyorlar.Sonrada bunu fabrika ayarlarına geri döndürerek şanzımanın yapısını yeni sürücü için sıfırlamış oluyorlar.
İkinci yöntem :
Kontağı çevirip aracı çalıştırmadan gaz pedalına sonuna kadar basın. Gazın dibindeki son kademeye kadar basın yalnız, hani en son bir tık ediyor ya oraya kadar. 15 saniye bekleyin. Ayağınızı gazdan çekip aracı çalıştırın ve DSG adaptasyonu sıfırlanmış olur. Tekrar sürüşünüze adapte olur. Muhtemelen sorununuz da çözülmüş olur.Ancak bu bilgi benim genel araştırmarımdan öğrendiğim bi bilgi.Hiç denemedim.Bu sebepten ilk yöntemi uygulatmanız daha mantıklı.Sonuçta araçlarımız garantili.
Mesela ben aracımı teslim alırken bana söylenen 1000 km ye kadar 3.500 – 4.000 deviri geçmeyin oldu.Bu biraz motorun
rodaj süresi ilede alakalı.Normalde VW motorlarında
rodaj olmaz .Yani bu motorlar halk dili ile fabrikadan açık geliyor.Eskiden malum bilirsiniz belki atlardık arabaya bi uzun yapalım motor kendine gelsin diye kademeli olarak motor açardık.Bunlarda öyle bişey yok.
Ama parçaların bir adaptasyon süresi var.O nedenle agresif olmamak gerek.Ayrıca araçlar sıfır araçlar ilk başlarda adaptasyon sürecinde biraz yakıt sarfiyatının yüksek olması bence normal.
Ama rakamlar fabrika verilenin çok üzerinde ise mutlaka bi servisle görüşün derim.
Hepimize araçlarımızla kazasız belasız ve tabi cazasız güzel sürüşler dilerim.