Merhaba arkadaşlar. Epeydir antifirizde eksilme oluyordu. 2 günde bir aracı çalıştırınca stop diye uyarı veriyordu araç. Bagajda antifiriz taşıyordum, gerektiğinde ilave etmek için. Dün el feneri ile iyice baktım lpg regülatörüne bağlanan kısımlar hep kırmızı ve ıslanmıştı. Sonrasında iskitlerde bosch service diye bir yere gittim. Akıtan yeri gösterdim.Aynı zamanda atiker bayisi imiş.Aracımda da atiker takılı. Baktı ettiler boru kelepçe ağzından biraz yırtılmış dediler, değişecek. Tamam değiştirin dedim. Çıraklarına dediler hallet. Çırak uğraş uğraş, sökünceye kadar yarım saat geçti. Sonra yeni hortumu takmaya çalışıyor, kısa kesmiş hortumu olmadı. Söktü başka hortum getirdi, bir türlü takamıyor. 1 saat geçti, diğerleri de yağ sobası başında lak lak sohbet ediyor. 1,5 saat oldu çırak hala uğraşıyor. Gittim yanlarında ustaların ya bi yardım edin bari çocuğa 1,5 saat oldu, alt tarafı 15 cm hortum değişecek. Biri çıktı geldi, o da takamıyor. Başka bir hortum aramaya gittiler. iyice gerildi sinirlerim, bir de soğukki hava dondum resmen. İçerde bi bayan oturuyor, telefonlara bakan sekreter bayana gittim, yahu sorumlu kim burda, 15 dakkalık iş 2 saat oldu bekliyorum, gitti baktı geldi boş laflar. Sonra biri geldi mersedes ciple, meğer oranın sahibi imiş, herkes soba başından çil yavrusu gibi dağıldı, benim aracın başına yığıldılar, dedim söylesem mi sahibine, diyecektim burası tam komedi lay lay lom service, vazgeçtim, ekmeğinden olacak ya da azar işitecekler. İş bitti tamam dediler, dedim şükür. gittim sekretere borcumuz ne kadar 30 lira. Yuh dedim bi 10 cm boru değişti. Dedim bayana, 10 cm boruyu 2 saatte değişti, üstüne de 30 lira...Bi daha da gelmem dedim çıktım gittim. Daha önce de o hortumu değiştirtmiştim 1 yıl kadar önce, 15 dakika sürmüştü, inşallah artık eksiltme kaçırma yapmaz...
antifirizi ölçtürdüm, -37 derece çıktı, ankara için çok bu derece dedi oradaki bi usta. Sanırım onuda bi 2 saatte değiştireceklerdi galiba.
Neyse , böyle servisler adamı sıfır araç sahibi yapar vallahi...
size sorum, -37 olmasında bir sakınca var mı arkadaşlar . Ankara bu sene -20 lere kadar düştüğü oldu. Usta sakıncalıymış gibi söyledi de...