Alanım bilişim artık ölü bilişim sektörü sokaktan geçen adam bile artık bilgisayarcı sanmıyorum öyle istedigim arabayı alabilecegimi en fazla ihtimal asgari ücretten biraz daha fazla olan bi işe sahip olurum görüyoruz üniversite mezunlarını ama bu kararlarım kesin değil bi gidelim hayırlısıyla o zaman zaman ne göstericek alnımıza ne yazılmışsa o ama bu önerini değerlendiricem coğu kişi aynı şekil diyo askerde anlarsın diye ama hadi hayırlısı
bak abicim sen çıtayı ne kadar yüksek tutarsan o kadar yukarı gidersin. bugün elinde 4 yıllık diploman, cebinde b sınıfı ehliyetin ve hepsinden önemlisi bir yabancı dilin olduktan sonra, kendi sektöründe olmasa dahi farklı bir sektörde 3000 liradan açılan bir iş kapısı bulman işten değil. elbette bunlar da yetmez. karşındakine bildiklerini aktarabilecek dil hakimiyetin, iyi bir diksiyonun, akıcı bir konuşman olacak.
lafım sana değil. bu yazılanları bu umutsuzluğu okudukça üzülüyorum. orta öğretimde adam gibi eğitim verilmiyor. ve maalesef liseden mezun olan öğrencilerin gözünde üniversite, "bar, pompa, istediğin derse gir istemedğinden kaytar" özgürlüğü olarak görülüyor. maalesef liselerde araştırmaya teşvik, sorumluluk bilinci ve daha geniş ufka sahip olma, daha geniş düşünebilme ve olayları objektif görebilme yetisi sağlanamıyor. liseleri geçtim üniversitelerde ble sağlanamıyor. özellikle amerikan filmlerinde hayran olduğum şey, üniversiteye gitmek isteyen öğrenci, sorumluluğunun bilinciyle notlarını yükselterek veya
spor, sanat gibi etkinliklerde rol alarak burs kapma telaşı içinde. bizde ise bir kaç saatlik çoktan seçmeli bir sınav öğrencinin hayatına yön veriyor. lise deyince akla uzun eşek, öğretmenlerle dalga geçmek, ülkücü-solcu kavgaları, kız kavgaları geliyor akla. biraz daha iyi bir okulda okunduysa dershaneler, deneme sınavları, ailelerin maddi imkanları elverdiği ölçüde özel dersler, testler testler testler....
güzel kardeşim. cevabımı terslemek olarak algılama lütfen. araba tavsiyesi yerine haddim olmadan sana bir hayat tavsiyesi vermek isterim. okuduğun-okuyacağın bölümde bir gelecek görmüyorsan ya da daha da ilerisi, bitirmeyi dahi düşünmüyorsan, bence ailenin arabaya ve okumana yapacağı yatırımı sana bir iş kurmaları için harcamalarını sağla. bilişim diyorsun. anladığım kadarıyla bilgisayar konusuna ilgin var. 40-50 bin liraya bilgisayar donanım-yazılım satışı-teknik servis ile ilgili bir iş kurarsan geleceğe yönelik daha iyi bir yatırım yaparsın kanımca.