Gönderen Konu: Junyan Angel Far  (Okunma sayısı 12494 defa)

Çevrimdışı DenQ

• Volkswagen Türkiye - 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Junyan Angel Far
« Yanıtla #14 : 28 Şubat 2012, 17:46:54 »
işte öyle ben sahibinden de baktım merceklere adam çap ve boy ölçüleri vermiş. herhalde önce söküp nasıl bir mercek olduğuna bakmak lazım. birde d1s ve d2s tip mercekler var farkları ne onu da anlayamadım. acaba bunlar sadece xenon ampullerine mi uygun yoksa benim h1 lere uyacak mı net bir bilgi yok. ama ben fk ların merceklerin iyi olduğunu okumuştum 1 2 yerde. yine de kullanıcısı sensin daha iyi bilirsin tabi
hiç memnum değilim şahsen.
d2s'ler h1 'e uymuyor diye biliyorum. xenon kitinide değiştirmek zorundayız.

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 29 Şubat 2012, 12:01:43 »
bende xenon yok zaten. normal beyaz ışık veren ampul kullanıyorum. o zaman d1s mi bakacağız yani. ben o konunun sahibi arkadaşa mesaj attım geri dönmüş "h1 h11 Mercekleri olur onlara h7 de olabilir..Ayrıca evet düzeltme yontma gibi işlemler olabiliyor." demiş...
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 29 Şubat 2012, 12:05:22 »
bu durumda sanırım ben ya çıkma orijinal far arayışına gireceğim yada far camlarını değiştirip xenon bağlatacağım. angel farlar çok hoş duruyor ama aydınlatma da önemli ya. sende xenon olduğu halde aydınlatma hala kötüyse o zaman bende hiç bağlatmayaym direk orjinal fara bakayım çıkma

Çevrimdışı Frequency

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Skoda Fabia HTP
« Yanıtla #17 : 02 Mart 2012, 16:40:58 »
bende xenon yok zaten. normal beyaz ışık veren ampul kullanıyorum. o zaman d1s mi bakacağız yani. ben o konunun sahibi arkadaşa mesaj attım geri dönmüş "h1 h11 Mercekleri olur onlara h7 de olabilir..Ayrıca evet düzeltme yontma gibi işlemler olabiliyor." demiş...
yontma vs işlem olmaz...
D Ü N Y A L I L A R D A N  TİSKİNİYORUM  (g.o.r.a)

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 02 Mart 2012, 17:18:42 »
yontma vs işlem olmaz...

nasıl yani engin arkadaşım. junyanın merceklerini sökünce yeni alacağımız valeo mercekler cuk diye oturur mu yerine?

Çevrimdışı Frequency

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 05 Mart 2012, 15:50:52 »
Yontma derken h1, h11, h7 uyar demesi anlamsız geldi bana, bu ampul tiplerinin hiçbiri birbirinin yuvasına girmez ve yontma yaparak oturtulmaz, onu demek istemiştim.
Sizin sorunuzda da alacağınız mercek mevcut farınıza oturmayacaktır, o iş için de kesme, yontma gibi uğraşılar verilmesi gerek.
Bununla beraber Mevcut ampul tipinize göre üretilmiş ve orjinal farınıza kesmeden, biçmeden monte edilen bi-xenon mercekler de var, uzun kısa beraber kullanılabiliyor.
Bu kitten aldım, fabia farına taktım, öneririm, görünümü sanki fabrikasyonmuş gibi olduğundan çakma, özenti bir hava da vermiyor.
http://urun.gittigidiyor.com/garaj/bixenon-mercek-mercek-xenonlu-angel-far-mercegi-50736632

Çevrimdışı Frequency

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 05 Mart 2012, 15:53:57 »
işte öyle ben sahibinden de baktım merceklere adam çap ve boy ölçüleri vermiş. herhalde önce söküp nasıl bir mercek olduğuna bakmak lazım. birde d1s ve d2s tip mercekler var farkları ne onu da anlayamadım. acaba bunlar sadece xenon ampullerine mi uygun yoksa benim h1 lere uyacak mı net bir bilgi yok. ama ben fk ların merceklerin iyi olduğunu okumuştum 1 2 yerde. yine de kullanıcısı sensin daha iyi bilirsin tabi
d1s ve d2s gibi tanımlar ampul soket tipini belirtiyor, orjinal xenonlu araçlarda soket tip i''d'' dir, bizim araçlarda ''H'' tipi ampuller var.Yani o merceklerden alırsanız ''d'' tipi xenon ampulu de almanız gerekir.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 05 Mart 2012, 16:26:44 »
hmm öyle dersen tamam. ben zaten xenon kullanmadığım için uğraşmaya gerek yok o zaman. o da kesme biçme derken ampul soketlerinden değil merceği yerine oturtmak için dedi zaten...