Gönderen Konu: VW Arac forumları çorbaya döndü diyenler.  (Okunma sayısı 11136 defa)

Çevrimdışı dj_burak

• Burak Çetin
    • Profili Görüntüle
Ynt: VW Arac forumları çorbaya döndü diyenler.
« Yanıtla #14 : 17 Şubat 2012, 16:05:32 »
siteyi bir gün okumayım 5 sayfa konu birikiyor ne birleşmesi ne tasıması bitiyor aynı olan konuları silmek bile bunaltı getiriyor  :bekleriz:

işte onun için bununla bir değil bir kaç kişi olması gerek atıyorum volkswagen gurubuna ayrı volkswagen a.g grubuna ayrı otobomil forumuna ve serbest foruma ayrı ayrı bi kaç kişi bakarsa fazla konulardan da kurtulmuş oluruz bu benim düşüncem

Çevrimdışı emresener

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 17 Şubat 2012, 16:06:58 »
şimdi görünce aklıma geldi..

Mk1 sorgu
mk2 sorgu

gibi bölümlerinin içine SAbit olarak konulursa Sahibindendeki arabayı sorgulayacak olan insan buraya msj olarak atar. hem konu guncel kalır hemde geçmiş ilanlarda yapılan yorumları okur görürler...
Yurtdışında yapılınca ŞAKŞAK ŞAK .........
Yurtiçinde Yapınca olmamış :)

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 17 Şubat 2012, 16:08:05 »
işte onun için bununla bir değil bir kaç kişi olması gerek atıyorum volkswagen gurubuna ayrı volkswagen a.g grubuna ayrı otobomil forumuna ve serbest foruma ayrı ayrı bi kaç kişi bakarsa fazla konulardan da kurtulmuş oluruz bu benim düşüncem

olabilir sorayım osmanla erdeme
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı G60

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Audi A5 TFSI - Allroad 2.7T
« Yanıtla #17 : 17 Şubat 2012, 17:17:57 »
Performansından memnun değil kimse Nizam. :D

Bir şey yapmıyor gibi gözüken bizlerin silme istatistiği ;

26588 Mesaj
7243 Konu
Alıntı yapılan: M. Kemal ATATÜRK
"Türk milletindenim diyen insanlar her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır."

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 17 Şubat 2012, 17:24:33 »
nizouya laf yok, ben memnunum  ;D

kullanıcı hatası daha çok  ;D

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 17 Şubat 2012, 17:32:27 »
Performansından memnun değil kimse Nizam. :D

Bir şey yapmıyor gibi gözüken bizlerin silme istatistiği ;

26588 Mesaj
7243 Konu

:-[

karl max gibi davranmayın bana :D
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı SPoRTeXHauST

• Volkswagen Türkiye
  • Kuzen
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf IV
« Yanıtla #20 : 17 Şubat 2012, 17:47:09 »
Muhalefet Türk insanının ruhunda var :)
7 yıldır bu şekilde en fazla 7 konu açılmıştır. Her sitenin eksikleri vardır mutlaka. Bu şekilde konu açmak yerine bi'şeyler tavsiye edilse.
Tamamı aktif olarak mesaj yazmasada burayı günde binlerce insan ziyaret ediyor. Tüm fikirlerde ne yazıkki birbirine uymuyor.

Her modelin altına Motor, Mekanik, Elektrik diye bölüm açıldığında forumun hali ne olur. TechTurkey de kategoriler, ilk mesajda söylendiği gibi. Ama orası genel bi forum, "Tüm Markalar Buraya" şeklinde bi kategori olamayacağı için, markaları alfabetik olarak yada üretim yerine göre ayıramayacakları için o şekilde bölümler oluşturulmuş. Burada her model için ayrı kategori açılması, bana göre bahsedilen sistemle aynı. Hatta daha iyi.

Forumun sahipsiz görünmesi beni en çok mutlu eden konudur. Sadece bilinmesi gerekir ki forum sahipsiz değil. Gözden kaçanlar hariç neredeyse tüm konular olması gereken yerlerde. Bunu üyelerin çok bilinçli olmasına da bağlıyor olabilirsiniz. Farketmez, yeterki etraf düzenli olsun.

Oylama sisteminin başarılı olacağını sanmıyorum. Bi' çok kişiye göre gereksiz yada basit gelebilecek Golf IV Jant konusu, 60.567 kez okunmuş. En çok oylanan konunun bu olacağını varsayarsak, en tepede durması bayağı bi gereksiz olur. Şu anda isteyen zaten bulabiliyor.

Buluşma yapıldığında eğer yönetici ya da sorumlu kimseler e birşey söylenmiyor. 19 Şubat'ta arkadaşlar İstanbul Buluşması yapmak istemiş, yapıyorlar. Şuanda listede 43 kişi var. Yöneticiler, organizasyonu yapan arkadaşa niye teşekkür ediyor onu anlamadım. O arkadaş yöneticilere teşekkür etmeli, o kadar kişiyi bi araya toplayacak siteyi ayakta tutmaya çalıştıkları için.

Sticker konusu en çok haklı olunacak konu sayılabilir. Çok fazla talep olduğu için tam anlamıyla ihtiyacı karşılayamadık. Ama metalcil denilen arkadaş. kendisini tanımıyorum, hiç bir alışverişimiz olmadı. Ücretsiz sticker dağıtıyor. Ne rezil insanlarsınız, bi stickerı dağıtamadınız, herkes kendisi yaptırıyo demek yerine, elinden geleni yapmaya çalışıyor.
Yapılacak en mantıklı iş, metalcil ile koordineli olarak çalışıp, hem yükünü hafifletmek. Hem de daha fazla sticker dağıtmak. Yapılan işe ortak olmak isteyen arkadaşlar varsa buyursunlar :)

Farklı zamanlarda teşekkür etmiş olabileceğimi düşünerek son zamanlarda özel mesaj göndermedim. Kendisini tebrik ediyorum. Yaptığı işin hakkı gerçekten parayla veya teşekkürle ödenmez. Tekrar tekrar teşekkürler.

Son olarak; Osman efendi, benim yazmaya çalıştıklarımı toparlayıp 3 satırla anlatır ama söylemekte fayda var;
bir çok kişi vwvortex sitesini biliyor. Yormayan tasarımıyla dünyanın en büyük forumlarından bir tanesi. Kategori olarak, mecburen; bizim Volkswagen markası altında oluşturduğumuz Golf 1, Golf 2, Polo, Jetta gibi alt kategorileri, Audi, Seat gibi markaların altına da oluşturmuş. bu foruma ilk ne zaman baktım bilmiyorum ama ilk baktığım zamanla, şuan arasında, istatistikleri dışında hiç bir fark yok.

İstatistikleri bayağı bi garip; Threads 5,424,737  Posts 71,452,000  Members 653,999  Active Members 46,989

Tavisyelere her zaman, herkes açık. Memnun olunmayan konular için herhangi bir bölüme konu da açabilirsiniz, İletişim bölümünde ki formdan mail de atabilirsiniz. Özel mesaj da gönderebilirsiniz.
Vermek istemeseydi, istemeyi de vermezdi.

Çevrimdışı SPoRTeXHauST

• Volkswagen Türkiye
  • Kuzen
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf IV
« Yanıtla #21 : 17 Şubat 2012, 17:47:51 »
Osman oku da sil şu benim mesajı. Ben yazana kadar sen gelip cevap bile atmışsın.
Vermek istemeseydi, istemeyi de vermezdi.

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #22 : 17 Şubat 2012, 17:52:12 »
arkadaşlar müsaadeniz olursa, üzerime vazife olmadan sadece bir forum kullanıcısı sıfatıyla müdahale etmek istiyorum. arkadaşımız (kendisine herhangi bir artniyet gütmeksizin tarafsız okuduğumuz takdirde anlaşılacağı üzere) kendi yorumlarını katmış. ve olaya yapıcı yaklaşmış. bence şöyle olursa daha iyi olur demiş. üstelik bu eleştirilerini getirirken de bir çok kişinin yaptığı gibi eleştirisini yapıp "bu olmamış. daha iyisini yapın" da dememiş. alternatif çözüm önerilerini de birlikte getirmiş. ki bence niyetinin temiz olduğunun en iyi göstergesi.

diğer yandan amatör ruhlu bir forum olması sebebiyle forum yöneticilerinin de foruma ayırabilecekleri vakit kısıtlı. vw'nin veya vag grubunun resmi forumu değil. yeri geldiğinde (öyle sanıyorum ki) ceplerinden de harcıyorlar forumun devamı için. şüphesiz onların da hataları oluyordur. ama onlarda da art niyet yok. buna eminim.

kimse eleştirilmeden herkes forum için daha iyi olacağını düşündüğü önerilerini yazacak olursa olabilecekleri işleme koyup, olamayacakları da sebepleriyle birlikte yazsın yönetimdeki arkadaşlar. herkesin içi-gönlü rahat olur bu sayede.

edit: ben yazarken benzer içerikli mesaj gelmiş.  :p
« Son Düzenleme: 17 Şubat 2012, 17:56:45 Gönderen: TEYOLOGY »
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı ismailtunca81

• 1903 B.J.K
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 17 Şubat 2012, 23:10:24 »
uzun zamandır bu kadar  as kadroyu sahaya  çıkartamıyorduk bu yüzden ilk mesaj yazıp eleştirisini ve yorumunu  getiren arkadaşa teşekkür ederim.
konuyla ilgili  yorum yapmak  istiyorum şahsım adıma  Türkiye  nin  en iyi amatör görünen ama  en profosyonel  formu
emeği olan herkese  saygılar

not:şu jant  golf dörte  olur mu acaba  ;D
TÜRKİYEMİZ  TEK BİR ÜLKEDİR BÖLÜNEMEZ PARÇALANAMAZ

Çevrimdışı cnr_mk1

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 18 Şubat 2012, 00:31:13 »
bende bir üye olarak düşüncemi dile getirmek isterim. 49 aydır üyeyim bu foruma ve son 12 aydır fazlasıyla aktifim forumda.başka birkaç  forumdada üyeliğim vardır ama 1 mesajım dahi yoktur.sabebiyse benim için bu forumun diğerlerinden olumlu farklarıdır.

Forumda şuanlık eksik gördüğüm tek nokta Adminlerin birçok üye tarafından tanınmaması.bu da birçok noktada karmasıklık yaratabiliyor.ve forumun hergeçen gün karmaşıklığa gittiğini gösteriyor.örneğin yanlıs yere konu acılması,aynı konuların tekrar tekrar acılması veya üyenin isteği üzerine konusunun geç silinmesi vs.üyeler adminleri tanıdıgındaysa pm le haberdar edip konusunun tasınması veya satılık bölümündeki ürünü satıldıktan sonra veya satmaktan vazgectikten sonra konuya silinebilir yazması yerine admine pm ile bildirmesi gibi.

Önerim ise Adminlerin isimleri altına ADMİN,MODARATÖR vs gibi bilgilendirmeyle herkes Adminleri tanıyabilir ve özelden mesajlasarak sorunları çözülebilir.bir üye olarak benim düşüncem ve ricam da budur.Saygılar...

Çevrimdışı bkzmn

• Baki ZAMAN
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 18 Şubat 2012, 00:41:11 »
formun karma karışık olması konusunda haklısınız. ama her ayrı parça grubu için bir sayfa açmak saçma olur. ama şöyle birşey yapılabilir benim görüşüm. eski olan bütün mesajların kaldırılması asıl kafa karıştırıcı onlar. 2 yıl önceki açılan bir konuya birinin ve ben özellikle yorum yapması :) tabikide her parça için ayrı bi sayfa güzel olur ama bayağı bi emek gerektirecek

Çevrimdışı STAK67

• Volkswagen Türkiye - 2
  • Hasan Ali
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf 1 Cabriolet
« Yanıtla #26 : 18 Şubat 2012, 00:42:28 »
bende uzun zaman forum sitelerinde moderator yada admin olarak görev yaptım.Forumda kullanılan sistem SMF ve sürümü eski bana kalırsa forum buna rağmen herşeyi oturtmuş ve gayet seviyeli bi ortam var.Forumdaki saçma sapan konuları yöneticiler açmıyo bu konuda onları suçlamamak gerek ama bence genel forumlarda olduğu gibi bölüm moderatorleri olmalı.Bu şekilde her bölümü temiz tutabilirz diye düşünüyorum.foruma üye olup direkt arabasını satmak isteyen bisürü üye var mesela.10 mesaj atıp sağa sola hmm güzel araç cici araç diye yorum yapıp sonra satılık bölümüne meraklısından satılık diye konu açıp arabasını satma derdinde olan bi sürü insan var.Birde forumdan alacaklara yardımcı olurum diyo :) sanki herkesi tanıyomuş gibi.Özellikle satılık bölümüne bi çözüm getirilmeli. Şuanki mevcut yöneticilerin konu silme kapasitesi gerçekten yüksek ben vakit buldukça forumu refresh yapıp sürekli yeni mesajları kontrol ediyorum. Bakıyorum bir bölümde yeni mesaj var gözüküyo ama tıkladığım zaman mesaj çoktan silinmiş bile :) o konuda gerçekten dikkat ediliyor ama yöneticilerde illaki her bölümü tek tek kontrol edemez. Tek işleri bu değil sonuçta. Bence satılık bölümü gibi aktif olan bölümlere bölüm moderatorü seçilmeli. Benmkisi sadece bir öneri. Ha birde yöneticilerin buluşmalara katılımlarını bekliyoruz :D

Çevrimdışı metalcil

• I love MK3
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Golf MK3 Sportline
« Yanıtla #27 : 18 Şubat 2012, 01:09:54 »
Arkadaşlar, forumumuzun kıymetini bilelim!

Bildiğiniz üzere Seat aldığım için Seat forumuna da üye oldum. Orada da aktif olmaya çalıştım. Çok fazla üye sayısı, çok fazla buluşma ve etkinlik var. Nerde çokluk orda ...) iki adet buluşmalarına katıldım. Adminleri allah için çok iyiler, ama gerisi çok sıkıntılı. Buradaki sıcaklığı orada göremedim. Kendini beğenmiş üye sayısı çok fazla malesef. Bizim burada ise ben henüz öyle bir insanla karşılaşmadım. Elbette her şeyi bildiğini sanan insanlar burada da olacak. Her şeye rağmen vwtr.net oldukça sağlam bir forum. ne kadar karmaşık gibi görünsede. Benim en tuhafıma giden okuduğunuz mesaj, yeni gönderilen iletileri göster kısmından uçup gidiyor bu bana çok tuhaf gelmişti. Hala da öyle.

Sticker konusuna gelince, forum ilk üye olduğumda böyle bir sıkıntı olduğunu fark ettim ve elimdende geldiği için bir el atayım dedim. Küçücük bir sticker gibi görünsede inanın çok fazla emek var. Son 1 ay içinde net saymadım ama 450 tane sticker yolladım diye biliyorum. Daha önce yolladıklarım hariç. Hatta bu kadar aktif üye varmı dedim kendi kendime :)
Biliyorum yarın öbürgün yolda bu sticker olan bir araç gördüğümde selam vereceğim. Buda beni mutlu edecek. Elimde imkan olduğu sürece isteyen arkadaşlara sticker yollamaya devam edeceğim. Madem buradayım ve burasıda bir paylaşım platformu, o zaman elimden gelen buysa bende en azından elimden geleni yapacağım.

Konu forumun karışıklığıydı, yine alakasız bir şekilde konu dışında yazdım :)

SPoRTeXHauST ın yorumunu okuyunca biraz ruhumun okşandığını fark ettim, benim elimden gelen budur, elimden gelemeyen ve faydalandığım diğer bilgiler için asıl Ben Teşekkür Ederim.