Gönderen Konu: Türkiye'de LPG marka istatistiği ve Volkswagen  (Okunma sayısı 24845 defa)

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: Türkiye'de LPG marka istatistiği ve Volkswagen
« Yanıtla #28 : 21 Şubat 2012, 16:20:21 »
normal giderken ne demek? mesela 70 km hızda sabit hızla giderken mi yoksa 70 km den daha yukarı çıkmak için gaza bastığında mı? bana senin sorununda aynıymış gibi geliyor. yada şamandıranla ışıklar birbirini tutmuyor şamandıra dibe inip beyine gaz bitti uyarısı veriyor. buda kuvvetli ihtimal
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #29 : 22 Şubat 2012, 01:19:35 »
Arkadaşlar, 2005 model megane  1.6 16 valf 115 ps araca en uygun lpg kiti hangisi olur? Daha önce kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim...

Çevrimdışı SameTrb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #30 : 22 Şubat 2012, 09:04:33 »
normal giderken ne demek? mesela 70 km hızda sabit hızla giderken mi yoksa 70 km den daha yukarı çıkmak için gaza bastığında mı? bana senin sorununda aynıymış gibi geliyor. yada şamandıranla ışıklar birbirini tutmuyor şamandıra dibe inip beyine gaz bitti uyarısı veriyor. buda kuvvetli ihtimal
şöyle dıyeyım bagajdakı gostergede lpg var gorunuyor ceyrek depo ama torpıdodakı gostergede bıttı gosterıyor ve dolayısıyla benzıne gecıyor
hesaplamama gore klıma acık sehır ıcı kullanımda 40kuruş yakıyor bana fazla geldı gercı ben manuel de bıraz acemı oldugum ıcın kalkıslarda fln fazla gaz verdıgım oluyor ama yınede cok geldı bana sızce normal mı ?

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #31 : 22 Şubat 2012, 10:29:56 »
normal değil arkadaşım klima da açık olsa kalkarken fazla gaz versende o kadar oynamaz. dediğin gibi demekki deponda hala gaz olduğu halde sen bitti sanıp o km ye göre hesap yaptığın için bence öyle çıkıyor. bi lpg ustasına göster bence... ama sistem ışıkları değil şamandırayı baz alarak gaza geçirmesi lazım. sen önce bi lpg ciye göster birşey çıkmazsa birde termostatını kontrol ettir...

Çevrimdışı SameTrb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #32 : 22 Şubat 2012, 10:52:01 »
anlıyorum bu hafta sonu ılk iş lpg yı baktırmak olacak,
pekı bu golf 4 lerde kalorıferı nasıl acıyoruz benım aracta dıjıtal klıma var sureklı  klıma acıyorum

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #33 : 22 Şubat 2012, 11:16:00 »
econ tuşuna bas ekranda econ yazarken normal kalorifer sistemi çalışır. golf 4 ana başlığında climatronic başlığı var orayı da oku herşeyi anlarsın. econ yokken klima devrededir motordan güç çeker. auto ya basarsan ayarlı sıcaklığa göre herşeyi kendi ayarlar yine klima sistemindedir motordan güç çeker. sen normal kaloriferi kullanmak istiyorsan hep econ yazacak ekranda. cam buğusuna bastığın zaman econdan çıkar tekrar econ a basman gerekir.

Çevrimdışı SameTrb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #34 : 22 Şubat 2012, 11:18:34 »
o zaman ben dogru yapıyormusum zaten econ da calıstırıyordum  demekkı ona rağmen 40 kurus yaktıysa bu araba ya sorun var yada depoda gercekten ceyrek depo lpg var

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #35 : 22 Şubat 2012, 11:21:13 »
benzinde dene istersen bide 2 3 gün. onun ne yaktığına bak. ama bence de senin deponda lpg var. diğer arkadaş gibi sende de termostat sorunu var bence.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #36 : 22 Şubat 2012, 11:23:17 »
o zaman ben dogru yapıyormusum zaten econ da calıstırıyordum  demekkı ona rağmen 40 kurus yaktıysa bu araba ya sorun var yada depoda gercekten ceyrek depo lpg var

Deponda çeyrek depo lpg n var bence...

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #37 : 22 Şubat 2012, 11:30:29 »

Arkadaşlar, 2005 model megane  1.6 16 valf 115 ps araca en uygun lpg kiti hangisi olur? Daha önce kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #38 : 22 Şubat 2012, 12:50:33 »
valla hocam megane kullanan hiç tanıdığım yok. ama brc lovato zavoli tavsiye ederim. hepsi sorunsuz sistemler fiyatları da hemen hemen aynı

Çevrimdışı SameTrb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #39 : 22 Şubat 2012, 14:48:17 »
Deponda çeyrek depo lpg n var bence...

pekı torpıdodakı gosterge arızalı ıse bu soruna sebep olur mu ? yanı depoda lpg oldugu halde torpıdodakı gostergede lpg bıtmıs gosterıyorsa benzıne gecırırmı aracı ?

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #40 : 22 Şubat 2012, 15:48:08 »
pekı torpıdodakı gosterge arızalı ıse bu soruna sebep olur mu ? yanı depoda lpg oldugu halde torpıdodakı gostergede lpg bıtmıs gosterıyorsa benzıne gecırırmı aracı ?
Gösterge ile ilgili olduğunu zannetmiyorum...lpg göstergesi zaten çoğu zaman saçma saçma çalışıyor...normalde 2 lamba yanan gösterge, rampada araç zorlanırken bir anda kırmızıya dönüyor.
Ben kendi kullandığım atiker için bi açıklama yapayım. Mesela ilk zamanlarda içinde hala lpg olmasına rağmen hemen benzine geçmeye çalışıyordu...Taktırılan yere gidip bu durumu anlattığımda cihaza bağlanıp içinde ne kadar basınçta lpg kalınca benzine geçmesi ayarlandı...bu ayardan sonra düzeldi. yanlış anlaşılmasın sıcaklık derecesinden bahsetmiyorum...Sonuçta asla lpg sıfırlanmıyor içinde. belli bir basınçta lpg bulunacak mutlaka...ben de olması gerekenden daha çabuk bitti işareti verip benzine geçiyordu...

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #41 : 22 Şubat 2012, 16:17:42 »
SameTRB arkadaşım sen daha fazla kafanı karıştırma. eğer depon dolu ikende benzine geçiyorsa termostatın arızalı ama yok o zaman yapmıyorsa şamandıran veya lpg de ki benzine geçme ayarın bozuk