Gönderen Konu: Petlas Lastik Nasıldır  (Okunma sayısı 32823 defa)

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
Ynt: Petlas Lastik Nasıldır
« Yanıtla #14 : 23 Şubat 2012, 23:17:51 »

deren yaşa göre indirim varsa bana bedava veririler diyip aradım %20 indirim var Otokurun elindeki tek model Continental Premium Contact2 senin lastiklerle aynıydı yanlış hatırlamıyosam memnunmusun ses vs yumuşakmı lastik ? Hoş senin araba zaten daha yumuşak ve sessiz ama fikir verir en azından.750 TL istiyorlar 4 üne %20 indirimle.

continental iyi lastiktir. fena değil filan da demiyorum. direkt not. gerçekten iyi lastiktir.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı suskun

• Volkswagen Türkiye
  • Hamit GÜLSOY
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 23 Şubat 2012, 23:29:37 »
lastik konusu şakaya gelmez. ister 5000 liralık araba olsun ister 500.000 liralık araba olsun aracın yolla temas ettiği alan 4 tane avuç içi kadar alan. aracın ve lastiklerin sınırlarını bilmek gerçekten çok önemli. ama şu da var ülkemiz yolları çok istikrarsız. 100 metre önceki virajda asfalt oturmuş, bir sonraki asfaltta ise kasis var. yerde mıcır var. yola hamsi yağı dökülmüş. veya mühendislik hesabı iyi yapılmamış eğimleri farklı ya da ne bileyim kamyonun birisi köpek ezmiş yerde kanı yağı var. viraj çapı aynı olsa da bu iki viraj için aracımızın ve lastiklerimizin sınırları farklı olacak haliyle.

öyle sanıyorum ki bu forumda yazan kimse (eğer istisnaları yok ise) ileri sürüş teknikleri eğitimi almamıştır. ileri sürüş tekniği eğitimi almak şüphesiz aracımızın veya lastiklerimizin limitlerini geliştirmez. fizik kurallarını değiştirmez. sadece olası ekstrem durumlarda bizim reaksiyonlarımızı geliştirir. nasıl davranmamız gerektiğini öğretir. söylediklerimi de yanlış anlama. eleştirmiyorum. bilgiçlik taslamak da değil niyetim. kendime de iğne değil çuvaldızı batırıyorum. direksiyona oturunca hepimiz ustayız diyoruz. aracımı kontrol ederim diyoruz. ama reaksiyonlarımız reflekslerimiz geliştirilmemiş olduğun dan hatalı veya zamansız tepkiler verebiliyoruz. bu yüzden bence aracımızın limitlerini trafiğe açık alanda sorgulamamamız en doğrusu.

lastiğini seçerken seçeceğin lastiğin hız limitine de dikkat etmeni öneririm. viraj emniyeti kadar bu da önemli. otoban kullanımı ve yüksek hız düşüncesi söz konusu olabilecekse buna da dikkat etmek gerek.
+ 1
H.G WORKS

Çevrimdışı hda

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 28 Şubat 2012, 09:38:03 »
27.02.2012 Continental Premium Contact2 205/55/R16/V 2005 model araç için indirim ile Otokur fiyatı 192 TL (listesi 216 TL)
Başka bir şey için uğramıştım, hazır gitmişken sorayım dedim.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 28 Şubat 2012, 12:40:15 »
naptın eren aldın mı GY leri?

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #18 : 02 Mart 2012, 11:59:40 »
naptın eren aldın mı GY leri?

Gy lerde sorun çıktı ali bende çabuk soğuyan bi insanım sorun falan çıkınca vazgeçtim hemen arkadaşımın aşırı tavsiyesi ve ve yapılan indirim neticesinde soğuk baksamda Kumho Ecsta Ku31 diye bir lastik aldım sıfır 4 adet

Arkadaşın megane 2 sinde test ettim almadan güzeldi benim arabada dahada güzel ve sessiz oldu yumuşak bi lastik  2 adette Patlas kış lastiği aldım önlere sıfır toplamda 700 TL 6lastik +12 taksit yaptırdım bonusa Kar lastiğinini biride bedavaya geldi hiç dokunmadan ödenir gider arada.Şuan için çok memnunum ama çok fazlada kullananmadım biraz kullanayım önceki kullandıgım lastiklerle karşılaştırıp + ve eksilerini yazarım.Seneyede 2 kar lastiği daha alırım arkayada kışın onları kullanırım ben böyle kış görmedim bu yaşıma kadar kar lastiği kullanmamıştım ama bu kış ihtiyacını hissettim.

Bu arada fikir veren herkese teşekkürler  :tamamdir

« Son Düzenleme: 02 Mart 2012, 12:01:28 Gönderen: rene »

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 02 Mart 2012, 21:51:46 »
ben artılarını eksilerini yazayım, daha önce kullandım  ;D

öncelikle güzel bir lastik, fiyatına göre iyi, ıslak performansı vasatın azcık üzerinde, çok olmasa da, genel olarak güven veriyor ama en büyük eksisi çabuk sertleşiyor.atıyorum normal lastikte 4 sene sertleşmeme oluyorsa, kumhoda bu süre 2 sene gibi.bir de soğuğu görmemesi lazım, yoksa bu süre daha da kısalıyor.

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #20 : 02 Mart 2012, 23:28:29 »
ben artılarını eksilerini yazayım, daha önce kullandım  ;D

öncelikle güzel bir lastik, fiyatına göre iyi, ıslak performansı vasatın azcık üzerinde, çok olmasa da, genel olarak güven veriyor ama en büyük eksisi çabuk sertleşiyor.atıyorum normal lastikte 4 sene sertleşmeme oluyorsa, kumhoda bu süre 2 sene gibi.bir de soğuğu görmemesi lazım, yoksa bu süre daha da kısalıyor.

Eyvallah dostum arkadaşta onu dedi ben senede 20 bin yapıyorum ortalama 2.senesinde sertleşse 40 bin km yaparki gönül rahatlıgıyla çöpe atabılırım o zaman kışın kar lastiği en güzeli umarım sertleşme olayı mumkun oldugu kadar geç olur hoş 7 yaşında bridgedstone ile geziyordum düne kadar üzerine beton attırsam turanza kadar sert olamaz diye düşünüyorum :)Farkettiğim eksisi 140 civarı tam frenajda turanza daha stabil duruyodu bunda ebd nin çabasını farkedebiliyorsunuz.Kuruda daha iyi gibi yeni olmasınında etkisiyle ıslakta ise dediğin gibi çok fevri davranmamak lazım :)

alttaki yorumlarında etkisi oldu goodyear dan vazgecip bunu almamda

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Goodyear/Eagle-NCT5.htm

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Kumho/Ecsta-KU31.htm
« Son Düzenleme: 02 Mart 2012, 23:41:00 Gönderen: rene »

Çevrimdışı mustafay76

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 23 Ekim 2012, 13:40:44 »
ben de kullanıyorum petlas lastiği, tavsiye ederim, şimdi de kış lastiklerini almayı düşünüyorum. güncel fiyatları burada var, ben daha önce almıştım

Çevrimdışı mustafay76

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 23 Ekim 2012, 13:42:27 »

Çevrimdışı yakalı

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 31 Ekim 2012, 14:02:57 »
hazır konusu açılmışken bizim burda abimizin tanıdığı bi yerde petlas bayisinde w651 kış lastiklerine verilen tek fiyat 130 sizce nasıl fiyat..alacak gibiyim arkadaşlar.

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 14 Kasım 2012, 13:11:09 »
turanza taktırdım ben çok memnunum. özellikle viraj fren ıslak zemin de çok rahatladım diyebilirim. yüksek hızlarda da bana güven veriyor

Çevrimdışı golfıv

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 12 Aralık 2012, 20:25:27 »
Michelin in üzerine lastik tanımam tavsiyede ederim

Çevrimdışı emre069

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 12 Aralık 2012, 21:45:09 »
Arkadaşlar bende bugün yarın 4 adet lastik alacağım petlas ve bridgestone arasında kaldım kararsızım.Bir de kullandığım lastikler 205/55/16 ama ben arkaları 225 yapmayı düşünüyorum sizce olurmu sürtme felan yapar mı ne gibi sorunlar cıkarabilir?

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 12 Aralık 2012, 22:00:51 »
Michelin in üzerine lastik tanımam tavsiyede ederim

Michelin mi? Hani şu yanak problemini hala aşamayan firma mı? Allah uzak etsin ne alırım ne aldırırım. Orta sınıf kullanıcı için ürettiği lastikler hiçte öyle parasının lastiği değil. Lassa Impetus Revo şu an çoğu forumda da karşılaşırsınız çok rağbet görüyor...

Michelin e verdiğim paraya acırım. Kullandın mı diye soran olursa evet :)