Gönderen Konu: Motorun 20 V olmasının yararları nelerdir  (Okunma sayısı 11977 defa)

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
Motorun 20 V olmasının yararları nelerdir
« : 23 Şubat 2012, 13:31:54 »
1,8 20 v motorlu highline var bana 20v motorların daha az yaktığından bahsetiler doğrumudur acaba

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
Ynt: Motorun 20 V olmasının yararları nelerdir
« Yanıtla #1 : 23 Şubat 2012, 14:46:47 »
o motordaki bir arabayı çok yavaş devirli kullanırsan az yakabilir. Ama böyle bir araba alıyorsan basacaksın, basınca da valfleri açacaksın doğal olarak hava benzin artacak ve çok yakacak. Kısacası ne basarsan o kadar artar. Çok sakin kullanımda az yakabilir belki..

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2012, 15:27:14 »
ya zaten öyle bastımmı yakıyo :) ortalama 45 50 krş yakıyorum performanstan yana sıkıntım yok ama normalde daha fazla yakması gerekir die düşündüm az yakmasınıda hem bı kac kısıden duyarak hemde 20v motor dan dolayıdır dıe dusundum

Çevrimdışı barthez

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 24 Şubat 2012, 10:56:14 »
aynı aracı yaklaşık 1,5 yıl 23.000 km den beri kullanıyorum silindir başına 5 valf var 3 emme 2 eksoz. otobanda uzun yolda ideal hız  110 km yakıt
sarfiyatı değerleri en optimum şekilde ilerlersin motor 3500 devirden 6300 devire kadar insanı gerçekten keyiflendiriyor uygun devirde rampalarlarda
performansı harika şehir içi tüketimi makul tabi gaza gelinmezse uzun yolda 110 km ile 130 km arasında iddaa ederim 1,6 sr motordan daha az tüketiyor
birde arabanı tanıtırsan sevinirim :)
golf 4 1,8 Highline

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 24 Şubat 2012, 12:25:14 »
valf sayısı arttıkça aracın üst devir performansı artar ama alt devir performansı düşer

yakıta da yararı vardır

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 24 Şubat 2012, 13:51:15 »
Dün aracın tampon sisinin olduğu yerlere led monta ettirdim ben 4 silindir biliyordum benım elektrikçide aynı şeyi söledi aracın motoru 5 silindir çok özel bi motorunun olduğundan bahsetti şuan teyid ettiniz teşekkür ederim.Benim şaşırdığım konuda buydu performansı çok iyi tatmin edici yakıttı performansına göre düşük bu dahada iyi:) geçen uzun yol yaptım 160km hızda 4500 devirde sanki 100km hızla gidiyomuşum gibiydi... aracım 1998 model (görenler 2002 mi diyo ama):) 1,8 20v 5 silindirmiş:) kırmızı tek kapı orjinal 6 lı cd changer lı fardan sisli dijital klima gayet diri bi araç resimlerini koyamıyorum denedim yapamadım bu konudada yardımcı olursanız yapılanları da resmetmem mümkün olacak günümüzde temiz işçiliğin ve kalitenin eksik olduğu şu dönemde belki aracıma yapılanlar ve yapan yerler hakkında yardımım dokunabilir...bu arada aranızada yeni katıldım

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 24 Şubat 2012, 14:02:10 »
o ustayla münasebeti kes ben sana söyleyim :D

motorun üzerinde 5v yazar, o silindir başına 5v demek, yani 4 silindir x 5valf 20 valf

yani motorunuz 4 silindir

en bastiniden kaç buji var ona bakın ;) 5 silindirde 5 buji olur

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #7 : 24 Şubat 2012, 14:28:22 »
o ustayla münasebeti kes ben sana söyleyim :D

motorun üzerinde 5v yazar, o silindir başına 5v demek, yani 4 silindir x 5valf 20 valf

yani motorunuz 4 silindir

en bastiniden kaç buji var ona bakın ;) 5 silindirde 5 buji olur

Bende motoru görmeden direk 20V deyince 5 silindir dir diye düşünmüştüm 5X4=20 :) 
Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 24 Şubat 2012, 14:31:25 »
yok ya bildiğimiz 1.8 20valf 125 hp lik vag motoru :)

4 silindir, hatta turbolu olan da namı diğer agu 1.8 turbo 20 valf 4 silindir 150 hp

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 24 Şubat 2012, 15:18:03 »
valla araba motorlarından pek anlmadığım için böle oluyor :-\ ozman 4 silindir olarak kabul ediyorum gerekli açıklamalar içinde teşekkür ediyorum

Çevrimdışı barthez

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 24 Şubat 2012, 15:39:14 »
bu motora lpg uygulaması problemsiz yapılıyor o yüzden tavsiye ederim yakıt sarfiyatın yarı yarıya düşecektir birde büyük jant
lastik ebadı falan fazla girme orjinal ebatları ile binmeni tavsiye ederim.yağ bakımında 4,5 litre yağ alıyor otobanda ve virajlarda
insana keyif verir ikinci eli piyasa algısı ve vergiden dolayı ölü fiyatlarda bence daha iyi en azından benim gibi binici insanlar için ideal
oluyor hem dolu hemde performanslı orjinal teybi sökersen radyo performansı ve ışıkların ahengi bozulur o yüzden mümkün oldukça
orjinal halde binmeni tavsiye ederim 1.8 lerin sayısının artmasına sevindim. :) 
golf 4 1,8 Highline

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 24 Şubat 2012, 16:05:32 »
Bendeki golf merakı küçüklükten kalma 4 sene önce 1,6 comfortline vardı özel nedenlerden sattık sonra 4 ay önce bunu aldım çok aradım dediklerin çok dogru tek kapı olmasıda satarken bı dezavantaj ama binici biri olduğum için gözüme daha hoş geliyor aracın herşeyini bilirim ama teknik konularda yabancılık çektim çünkü daha önceki 1,6 dı hatta bana yakıt oalrak 1,6 dan daha tasarruflu geldi  4 5 gün snra 120 bin bakımına girecek en ufak ayrıntısına kadar yaptırmayı planlıyorum bu konudada ince ayrıntılar varsa dikkat edilmesi gereken söylerseniz sevinirim sanırım 500 tl gibi bi rakamı bulacak lpg yi çok düşündüm aylık ortalama 400 tl yakıtım oluyo hiçte öle aman şuraya gitmiyim benzin yok gibi bi derdimde olmadan biniyorum lpg konusunu hala kararsızım tamircim arabanın çok orj oldunu lpg taktırıp haftada 7 gun bınecegine benzinli 4 gun bin ama arabanın tadını al yazık olur demesi beni çok etkiledi sağının solunun delinmesini hiç istemiyorum.tabi kişisel bi durum jant konusuna gelincede deli gibi 5,100 bijon 16 inç jant arıyorum bulamıyorum bulursam zevkıme göre taktırcam tabi bu sölediklerim kişisel şeyler bu konularda golf kullanıcıları olarak sizlerin her türlü görüşleri benim için değerli ve önemlidir..bide fotolarını koyup sizlerin daha sağlıklı görüşlerini almam daha mantıklı olacaka ama yapamıyorum nasıl resimleri koyabilirim

Çevrimdışı DenQ

• Volkswagen Türkiye - 2
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 24 Şubat 2012, 16:41:33 »
hayırlı olsun :) bir tek kapı daha geldi mutlu oldum :)

Çevrimdışı rsb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 24 Şubat 2012, 17:15:44 »
Bendeki golf merakı küçüklükten kalma 4 sene önce 1,6 comfortline vardı özel nedenlerden sattık sonra 4 ay önce bunu aldım çok aradım dediklerin çok dogru tek kapı olmasıda satarken bı dezavantaj ama binici biri olduğum için gözüme daha hoş geliyor aracın herşeyini bilirim ama teknik konularda yabancılık çektim çünkü daha önceki 1,6 dı hatta bana yakıt oalrak 1,6 dan daha tasarruflu geldi  4 5 gün snra 120 bin bakımına girecek en ufak ayrıntısına kadar yaptırmayı planlıyorum bu konudada ince ayrıntılar varsa dikkat edilmesi gereken söylerseniz sevinirim sanırım 500 tl gibi bi rakamı bulacak lpg yi çok düşündüm aylık ortalama 400 tl yakıtım oluyo hiçte öle aman şuraya gitmiyim benzin yok gibi bi derdimde olmadan biniyorum lpg konusunu hala kararsızım tamircim arabanın çok orj oldunu lpg taktırıp haftada 7 gun bınecegine benzinli 4 gun bin ama arabanın tadını al yazık olur demesi beni çok etkiledi sağının solunun delinmesini hiç istemiyorum.tabi kişisel bi durum jant konusuna gelincede deli gibi 5,100 bijon 16 inç jant arıyorum bulamıyorum bulursam zevkıme göre taktırcam tabi bu sölediklerim kişisel şeyler bu konularda golf kullanıcıları olarak sizlerin her türlü görüşleri benim için değerli ve önemlidir..bide fotolarını koyup sizlerin daha sağlıklı görüşlerini almam daha mantıklı olacaka ama yapamıyorum nasıl resimleri koyabilirim

özel olarak gittiğin bi servis yoksa sanko sanayi sitesindeki paşa otoyu tavsiye ederim .. hem özenle çalışıyolar hem her konuda iyi seviyede bilgililer ve  fiyatlarıda son derece uygun yani paragöz insan değiller ve  kendi arabaları gibi ilgileniyolar ... örnek olarak kendi aracımı verirsem .. boğaz kelebegimden oluşan sorundan sebep araca bakan herkes değişmesini söylerken paşa oto tamir etme yoluna gitti ve sonuç mükkemmel .. yani çözümcül insanlarla başaramıcağın birşey yoktur ..  sağlam reklam oldu galiba ama ben memnuniyetimi  bu şekilde anlatıp insanlarında faydalanmasını isterim çünkü ben  daha önceden tanımış olsaydım 1 senedir  başka yere gitmezdim ;) iyi forumlar ...