Gönderen Konu: bagaj kapagı acılmıyor.  (Okunma sayısı 27730 defa)

Çevrimdışı bmutlu

• Profili Görüntüle
bagaj kapagı acılmıyor.
« : 12 Mart 2012, 02:03:27 »
arkadaşlar az once arabaya inmiştim bagaj kapagımı acamadım bu aralar bikaç kez oldu bi acıldı bi acılmadı ama en son cektim çat diye bi ses geldi bagaj kapagı açma yerinden ve acılmıyo cok ugrastım donmuştur dedim ama içerden kapıyı ittim dışarı gorunuyo ince çizgi halinde kilidin oldugu yerden acılmıyo kilide anahtarda tam girmiyor cok denedim acamadım bi turlu kitledim actım falan olmuyor neden olabilir donmamış olsa niye bi acılıp bi acılmıyo ama donduysa içerden ittigimde aralardan ışık girmezdi içeri sanırım eşyaları arka koltuktan aldım ama stepneyi almam lazım alamıyorum

Çevrimdışı HALİT55

• Profili Görüntüle
Ynt: bagaj kapagı acılmıyor.
« Yanıtla #1 : 12 Mart 2012, 20:38:09 »
aynısını bende yasadım dostum bır adet makına yagı ısımı gordu acıp guzelce mekanızmayı yagladım cayır cayır calısıyo ama soylım acmak bıraz zaman aldı ve zorladı sıyah plastık kısmı komple sokmen gerek:) dıslerını kırmamaya dıkkat et.

Çevrimdışı yiğit_42

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 29 Mart 2012, 11:30:51 »
golflerin klasik sorunu sanırım. arka cam sileceğine su geliyor mu? benim aracın önce bağaj açılmamaya başladı, sonra cama su gelmez oldu. bende forumdan araştırdım. bağaj kapağı döşemesi olan plastiği söktüm. su hortumu yerinden çıkmış. bastığım su da kilit mekanizmasına akmış. sonuç malum. elin yatkınsa söküp takması kolay. döşemenin el tutma yerlerindeki vidaları sök. sonra korkmadan asıl. mekanizmayı yağla. kolay gelsin.

Çevrimdışı ozkan golf4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 29 Mart 2012, 12:19:43 »
arkadaşlar her başınıza gelene golfün kronik sıkıntısı diyip durmayın.
bakımlı tutmazsanız 10 yaşını aşmış hangi marka model olsa sorun çıkarmaya başlar. kapak kitlenmeden önce arada bir yağlasanız menteşe ve kilitleri hiç bişeycik olmaz. ayrıca fıskiye hortumu konusunda haznesine tavsiye edilen haricinde bişeyler konulup tıkanmaya sebep olabilir. yada oynanmış ve güzel monte edilmemiş olabilir. kapı fitilleri donar kronik olur, bi defa yumuşatmamıştır daha fitilleri...  idare etsin diye bakım yaparsanız herşeye hazır olmanız gerekir haliyle.
biraz anlayışlı ve özeleştirili olun.
aracı sıfır almış olsanız ve onca senedir bütün bakımları en ince ayrıntısına kadar yapmış olsanız ne söyleseniz hakkınız olur.
ama böyle olmaz.

Çevrimdışı TuNCh

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 29 Mart 2012, 22:20:31 »
bakımlı tutmazsanız 10 yaşını aşmış hangi marka model olsa sorun çıkarmaya başlar. kapak kitlenmeden önce arada bir yağlasanız menteşe ve kilitleri hiç bişeycik olmaz. ayrıca fıskiye hortumu konusunda haznesine tavsiye edilen haricinde bişeyler konulup tıkanmaya sebep olabilir. yada oynanmış ve güzel monte edilmemiş olabilir. kapı fitilleri donar kronik olur, bi defa yumuşatmamıştır daha fitilleri...  idare etsin diye bakım yaparsanız herşeye hazır olmanız gerekir haliyle.
aracı sıfır almış olsanız ve onca senedir bütün bakımları en ince ayrıntısına kadar yapmış olsanız ne söyleseniz hakkınız olur.
ama böyle olmaz.

+1 Adam haklı beyler...
Golf IV Pacific [2003]

Çevrimdışı umut_mk4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 30 Mart 2012, 11:47:04 »
ama böyle olmaz.
+1453 ;)
Bence golf un kronık sorunu iç aksamdaki plastıklesın soyulması
2015 1.4 125ps highline

Çevrimdışı yiğit_42

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 30 Mart 2012, 20:05:06 »
ama böyle olmaz.
özkan bey golfü sizden çok seviyorumdur emin olun. ama yaygın bir arıza olduğu için öyle dedim. aynı şekilde iç plastiklerin soyulması da aynı şekilde...

Çevrimdışı ismailtunca81

• 1903 B.J.K
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 30 Mart 2012, 22:37:21 »
kronik değil bence kalıtsal genetik
+1 haklı değil 
aracım 99  model en ufak bir  çıtırdı da tıkırdıda  kendimi  sanayide  bulurum benim aracım daha  hiç 10 bin bakıma girmedi çünkü  hep  9 binde girdi
ayrıca  elim yatkın olduğu için ufağını tefeğini de  zevk için uğraşırım
lakin golf IV de kapı ve bagaj kilitleri genetik kalıtsal ve kronik

bu iş bakıma bakmıyor  ağbi
adamlar  öyle bir dizayn ve mühendislik yapmışlar ki  wolsburg asla  boş  kalmaz bu parça arz ve  talebinde
çaktın köfteyi

TÜRKİYEMİZ  TEK BİR ÜLKEDİR BÖLÜNEMEZ PARÇALANAMAZ

Çevrimdışı ozkan golf4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 30 Mart 2012, 22:57:28 »
yiğit bey kusuruma bakmayın, size veya golfe  özel söylemedim, genel olarak bütün yaşlı arabalarda sorunlar baş gösterebilir. kronik sorun demek için üretildiğindeki ilk bir iki sene de falan oluşan sorunlar olmalı kanaatindeyim. mesela bi ara üretilen yuvarlak farlı mercedeslerin farları bembeyaz kalıyordu bi kaç sene sonra.

plastik soyulmaları evet genel bir sorun fakat aslında sadece görsel olarak rahatsız edici.
o da kolonyalı mendille falan silince geçiyor soyuluyor üst yapışkan katman hepsi zor da olsa. öyle uzun uzun sök tak boya yap falan hiç lüzum yok.

gereksiz yere mat görünsün diye güzelim plastikleri kaplamışlar bişeylerle... kronik sorun demeyelim ama çok bariz bir "tasarım hatası" zamanında yapılan. ders alıp değiştirdilerse o da sorun değil artık...
sorunsuz kusursuz arabalar değiller elbet golfler, ama zamanının çok ötesinde ve kaliteli oldukları gerçek.
Almanları sevmek için sebep çok:)

sorun düzeldi mi? bagaj açıldı mı sonuç olarak?
ikinci el ya da yaşlı araç kullanmanın en uyuz olduğum yanı bu, ne zaman ne olabileceğini kestirememek... pinpirik tiplere göre değil:)
« Son Düzenleme: 30 Mart 2012, 22:59:17 Gönderen: ozkan golf4 »

Çevrimdışı crombera

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 19 Aralık 2012, 16:26:32 »
ee bagajı ne yapcaz sımdı bndede var aynısı ?
VW İle Yaşamak..

Çevrimdışı onurmac

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 19 Aralık 2012, 17:23:08 »
Bende geçen bi yıkattım iki hafta oldu hala açılmıyor koltukları açarak kullanıyorum bagajı valla soğukta söküp bakamadımda
Hyundai iyidi Opel Güzeldi Golf Efsane :)

Çevrimdışı crombera

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 19 Aralık 2012, 17:35:52 »
Bnmkı kafasına gore bazen acılıyo bazen acılmıyo..
VW İle Yaşamak..

Çevrimdışı tugaysaban

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 19 Aralık 2012, 20:24:23 »
öncelikle merhaba arkadaslar daha önce basıma geldiğinden yazmak istedim öncelikle arka koltukları yatırıp plastikteki vidaları sokup bagajı içerden açın ve sonrasında  bagaj açma kolunda tıpkı boynuz gibi bir parça var kilit mekanizmasını hareket ettiren zamanla aşındığı için tam ortasından kırılıyor. önce kilidin göbeğini ve ardından tors ile bahsettiğim mekanizmayı sökün plastik klpslere dikkat edin kırılabılır. o parçayı   bir radyatörcüye veya kaynakcıya götürün kaynatıyor özel bir metal ile tabiki daha sonra tekrar kırılabiliyor arada bosluk kaldığı için kazasız belasız önemli bir problem değil.
abs siz olur bbs siz asla..