Gönderen Konu: Lpg taktırdım takdırdığıma pişman oldum..!  (Okunma sayısı 23676 defa)

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
Ynt: Lpg taktırdım takdırdığıma pişman oldum..!
« Yanıtla #42 : 02 Mart 2012, 21:57:10 »
soğuk havalarda benzine geçiş süresi uzundur ayrıca motorun temizlenmesi için zaten mutlaka en az çeyrek depo benzin bulunmalı
ben de de brc var artık satıldı üretimi durdu deniliyor şu an rolanti hatası da veriyor
yani brc ye pek de güvenme derim

motorun temizlenmesi için değil, benzin pompası sıvı soğutmalıdır, pompanın yanmaması için o, motora lpg gönderiyorsunuz, benzin değil

brc konusunda daha önce de söylemiştim, atikere döndü diyenler çoğunlukta, çoğu parçası yerli üretim ya da fake oluyormuş artık

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #43 : 03 Mart 2012, 14:00:08 »
Tüple ilgili duyduğum şey, Türkiye'deki lpg markalarının neredeyse tamamına depoyu bir kere Atiker'in ürettiğini, yazılımlarının hepsinin polonya'da bir firma tarafından yapıldığını öğrendim. Doğru yanlış bilemem.
Burada markalar arasındaki farkı yaratan unsur, ilk olarak kesinlikle USTA, ikinci unsur ise kullanılan yardımcı ürünler (conta, boru, hortum vs vs) gibi ürünlerin kalitelisini kullanmak
Yoksa LPG'lerin arasında çok fark olmadığını biliyorum. Doğrudur yanlıştır kesin kanaatim yok ama...

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #44 : 03 Mart 2012, 14:47:01 »
beyinler ve enjektörler farklı :) aslına bakarsanız sadece tüpleri aynı

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #45 : 05 Mart 2012, 12:08:05 »
Hararet o kadar kısa mesafe ve sürede 70'e nasıl çıkıyor üstad bi açıklasana.. Ben 15 km gidiyorum yeri geliyor o seviyeye ulaşmıyor  ;D

hakancım senin için 2 kere daha kontrol ettim. cumartesi akşamı saat 5 de eve gitmek üzere aracıma bindim. aracı çalıştırdığımda sıcaklık 5 derece idi. 10 sn bekledim yürüdüm dediğim gibi 800 mt sonunda lpg ye geçti. evin önüne durduğumda km 3.0 hararet ise 75 idi. bugün sabah gelirken de kontrol ettim. çalıştırdığımda -1 derece idi yine 10 sn bekleyip yürüdüm ve biraz daha soğuk olduğu için 1.0 km de lpg ye geçti ve işyerimin önüne durduğumda km 2.7 hararet tam 70 idi. daha soğuk havalarda da 65 filan oluyordu
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #46 : 05 Mart 2012, 12:10:46 »
bu arada ölçümlerde dur kalk filan yok hiç durmadan işte şehiriçi en fazla 3. vites kullanılarak devir 2200 2400 aralığında vites değiştirilerek yapılan bir ölçümdür...

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #47 : 05 Mart 2012, 12:23:15 »
ben dur kalklarla 3 km den fazla gidiyorum tam ölçmedim. 3. çizgiye gelmiyor. Hatta ilk iki çizgide falan kalıyor emin değilim ama yarın tam bir ölçeyim bakıyım..

Çevrimdışı umut_mk4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #48 : 05 Mart 2012, 14:02:31 »
ben dur kalklarla 3 km den fazla gidiyorum tam ölçmedim. 3. çizgiye gelmiyor. Hatta ilk iki çizgide falan kalıyor emin değilim ama yarın tam bir ölçeyim bakıyım..
benimde oyleydı. Termıstat degistır bence muhtemelen arzalıdır
2015 1.4 125ps highline

Çevrimdışı fanatic06

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #49 : 05 Mart 2012, 16:13:56 »
Lepegen ne marka olursa olsun, ustan güzel olsun...
ELEŞTİRİ, GİZLİ HAYRANLIKTIR....

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #50 : 05 Mart 2012, 16:20:46 »
Lepegen ne marka olursa olsun, ustan güzel olsun...

:tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir :tamamdir ;D ;D ;D ;D ;D ;D :D :D :D :D

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #51 : 06 Mart 2012, 09:52:13 »
Bugün kontrol ettim 2. km yakın yol gidiyormuşum işyerine kadar 600 metre sonra lepegeye geçti. Hava sıcaklığı 3 derece idi. Dur kaklarla beraber hararet ibresi 3. çizgiye bile gelmedi diyebilirim.. benim termostatta da sıkıntı olabilir valla...

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #52 : 06 Mart 2012, 10:19:59 »
bende tekrar kontrol ettim hakancım. hava sıcaklığı aynen 3 derece idi 900 metre de lpg ye geçti dükkan önü durduğumda 2.8 km de idi ve hararet 75 idi. hiç dur kalk yok ama her zaman 3. viteste gittiğim yolun birazını bugün dalgınlıkla 2. viteste gittim. 3. vites ile geldiğimde de 70 oluyordu işte. senin 3. çizgi dediğinde 70 herhalde değil mi yani 90 dan iki önceki çizgi. valla dur kalklarla 70 e gelmesi lazım bence tamam 2 km e yakın demişin ama dur kalk var. bi termostatına yada hararet müşürüne baktır istersen...

Çevrimdışı byturel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #53 : 06 Mart 2012, 10:21:24 »
arkadaşlar benim de evim ile işim arası 2.7 km yani günde 5.4 km yol yapıyorum. şu anki gibi soğuk zamanlarda sabahları çalıştırdığımda 30 40 kadar bekler sonra yürürüm ve yaklaşık 1 km sonra lpg ye geçer. işyerime ulaştığımda hararet daha 70 i yeni geçmiş olur. akşamları da bundan biraz daha erken geçiyo 800 m gibi. 10 güne bir benzin ışığı yandıkça ben 20 tl benzin alıyorum. 20 tl lik benzin yaklaşık 1 çizgi kaldırıyor ibreyi. ayda 60 tl eder. bu konuyu açan arkadaş bunu okusa demek ki kafayı yiyecek :) 2 hafta da benzin coff demiş ama ne kadarlık benzin aldığını söylememiş. 10 tl değildir umarım :)

En az 25 TL benzin
"İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkulur." Mareşal Fevzi ÇAKMAK.

Çevrimdışı byturel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #54 : 06 Mart 2012, 10:24:59 »
Arkadaşlar yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Birbirinden farklı güzel bilgiler edindik sayenizde. Kış ayı sebebiyle dediğiniz gibi belki fazla yakıt tüketimi olabilir. Ben normalde biraz bekliyordum rolantide 1-2 dkka çalıştıktan sonra gidiyordum kış ayında gaza yüklenmeden sanırım o yüzdende olabilir. en güzeli kitapçığında da dediği gibi yağlanmanın olabilmesi için hemen çalıştırıp binmek ama 3000 deviri geçmeden ısınıncaya kadar gitmek en güzeli. :tamamdir
"İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkulur." Mareşal Fevzi ÇAKMAK.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #55 : 06 Mart 2012, 10:29:11 »
tamam hocam benimkiyle aynı işte bende ışığı yandıkça 20 tl lik benzin alıyorum 12 günde filan tekrar yanıyor ışık. senin 25 tl lik de 2 hafta yani 14 gün işte normal yani. ama antalya sıcak memleket bize göre senin ki o kadar olmaması lazım... lpg ye geçiş sıcaklık ayarını yüksek ayarlamış olabilirler o yüzden benzinde daha uzun yol gidiyor olabilirsin. bi kontrol et kaç m de geçiyor. benimki sabahları 900 m 1 km de akşamları da 800 m de lpg ye geçiyor...