Arkadaşlar Benim sorunum şöyle,
hiç istemeye istemeye Golfüme mejbur kaldığım için benzin fiyatları hayat standartlarıma uymadığı ve aşırı pahalı olduğu için lpg takdırdım. Ama takdırdığımada bin pişman oldum desem yeridir. Araca takdırdığım andan itibaren ilk 1000 km sonunda EGR valfini yedi. değiştirdim orjinal BOSCH marka. Neyse onuda geçtim. araç lpgli olmasına rağmen Benzin sürekli olarak azalıyor. Sıralı sistemlerde mejburi olarak az da olsa benzin bulundurmak zorundayız ya. bende alıyorum benzini 2 hafta demeden coff . Öyle aşırı bir yerede gitmem gezmem hafta sonu binerim araca. Lpg nin markası Landirenzo. acaba diyorum BRC marka tüpe geçsem değiştirtsem sorun düzelir mi ? yada volkswagenlerin genelinde bu sorun varmı yani % 25 benzin yakıyor mu ?. anlamadım gitti. Honda kullanan arkadaşlar var ibre gram kıpırdamıyor benden de çok biniyor araca. Bujiler yeni değişti. Baskı balata daha sıfır 2 ay olmadı. Yağı yeni değişti. Castrol 10 / 40 magnatek. ya ben bu araca ısrarla üstüne titrediğim gibi hiç bir şeye itina göstermiyorum ya.
Sizdede böyle bir sorun var mı ? yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.
sen burda sormadan ya da eski konuları araştırmadan egr valfini niye değiştirdin?hayır ucuz bir parça olsa neyse, egr arızasını verir sr motorlarda.arızayı sildirip benzinde kullansaydın egr nin bozulup bozulmadığını anlardın da artık çok geç, yüzde 90 yok yere değiştirdin egryi.
2. sorununu kendin cevaplamışsın aslında; senden daha çok biniyorlar araçlarına, yani daha uzun mesafe yapıyorlar, özellikle kışın ilk 2 km den sonra geçer lpgye.(genelde yapılan ayar budur,sıcaklık 2 km gittikten sonra optimuma ulaşıyor, kmye bağlı değil, sıcaklığa bağlı)e sen de sabah 5 km akşam 5 km kullanıyorsan, hem lpg taktırman saçma olmuş, hem de yolun yüzde 40ını benzinle devam ediyorsun, ibrenin düşmesi normal.
Landi gayet güzel bi sistem, hatta en kalitelilerden biri, BRC nin de son zamanlarda yan sanayisi çoğaldı, bence kitinin kıymetini bil.Şimdilerde hava biraz serin, baharda ilk 100 metre sonra aracın lpgye geçmeye başalyınca sıkıntın kalmaz.Aslında bu yazdıkların sorun bile değil, ben başlığı görünce araban gitmiyor, silkeliyor, uyum sağlamadı sanmıştım.Ha yok bu kadar benzin tüketimi fazla dersen hala, gidip bir ayar yaptırırsın daha düşük derecede tüpe geçmesi için, bir sıkıntın kalmaz.