Gönderen Konu: Lpg taktırdım takdırdığıma pişman oldum..!  (Okunma sayısı 23696 defa)

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
Ynt: Lpg taktırdım takdırdığıma pişman oldum..!
« Yanıtla #14 : 28 Şubat 2012, 15:35:02 »

İNTERNETTEN ALINTIDIR.....

Rölantide ısıtmayın!
 Motoru rölantide ısıtmak yakıt tüketimini artırır. Motoru çalıştırıp hemen yola çıktığınızda yaptığınız birinci kilometre sonunda otomobilin yaktığı yakıt üç dakika rölantide çalışarak yaktığı kadardır. Yapılan bir teste göre 1.6 litrelik motor taşıyan kompakt sınıftaki bir otomobil 0 (sıfır) derece hava sıcaklığında marşa basıldığı andan 10’uncu kilometrenin sonuna kadar yaklaşık 4 litre yakıt tüketiyor. Motor normal çalışma sıcaklığına dört kilometre yol katedildikten sonra ulaşıyor ve tüketim fabrika verilerine yakın hale geliyor. Bu nedenle özellikle soğuk havalarda kısa mesafelerde otomobil kullanmak yerine yürümeyi tercih edin.

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #15 : 28 Şubat 2012, 15:53:56 »
yalnız bu taktik de yakıt tasarrufu sağlamak isterken motorda pahalı arızalara sebep olabiliyor. rölantide ısınmasını beklemek yerine bir miktar yağlama sağlanana kadar rölantide çalıştırmak (atıyorum 30-40 saniye kadar) sonra 3000 devir civarında bir miktar çalıştırmak, ibre yerinden kımıldadığı anda da hareket etmek yakıt tasarrufu - motor sağlığı dengesi açısından en uygun yol.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 28 Şubat 2012, 16:28:52 »
yalnız bu taktik de yakıt tasarrufu sağlamak isterken motorda pahalı arızalara sebep olabiliyor. rölantide ısınmasını beklemek yerine bir miktar yağlama sağlanana kadar rölantide çalıştırmak (atıyorum 30-40 saniye kadar) sonra 3000 devir civarında bir miktar çalıştırmak, ibre yerinden kımıldadığı anda da hareket etmek yakıt tasarrufu - motor sağlığı dengesi açısından en uygun yol.

tolga ben de öyle diyordum ama golf kitapçığında tam tersi yazıyor, bir an evvel yola çıkın ki yağlanma sağlanabilsin diyor.yola çıkın ama yüksek devir çevirmeden diyor.

bu bilgiyi önceden vererek paylaşımda bulunan rene (eren) arkadaşımıza da teşekkürler.

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 28 Şubat 2012, 16:48:11 »
aynen arabanın kullanım klavuzunda belirtiyor hararet göstergesinde ki 3 çizgiyi gecene kadar 3000 dvr geçmeyin diye uyarıyor sabah ben beklemiyorum hiç
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı umut_mk4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 28 Şubat 2012, 17:57:51 »
aynen arabanın kullanım klavuzunda belirtiyor hararet göstergesinde ki 3 çizgiyi gecene kadar 3000 dvr geçmeyin diye uyarıyor sabah ben beklemiyorum hiç
bende motorun saglıgını dusunerek sabahlar en azından 1 dk rolentide calıstırıyordum :'(
2015 1.4 125ps highline

Çevrimdışı ØSîRîS

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 28 Şubat 2012, 19:03:12 »
bende stafenelli marka lpg sistemi var..1 defa bobin yaktım onun dışında bir sorun yaşamadım...evet benzin yiyor oda sıralı sistem olduğu için belirli bir ısıya gelinceye kadar benzinde kaldığı için o ısı değerine gelinceye kadar yapacak birşey yok..ancak taktırdığın yere gidip o dereceyi düşürebilirsin..denizlide oturuyorum yazın çalıştırdıktan 500 mt  yada 1 km gittikten sonra geçiyorsa kışın 2-3 km sonra anca geçiyor..ki benzinde ne kadar çok kalırsa motorun sağlığı için o kadar iyi zaten..

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 29 Şubat 2012, 11:34:26 »
40 TL'lik benzin aldığını varsayalım. Araç ısınıp LPG'ye geçene  kadar 2 - 2,5 km yol gidersin. Km. Soğukken 40-50 kr yaktığını varsayarsak araç zaten 1-1,25 TL'yi yakar. Günde iki kez hareket etsen 15-20 günde benzinin biter doğal olarak. O yüzden benzin çok tüketiyor demek pek de doğru değil, doğal olanı yapıyor araç..

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 29 Şubat 2012, 23:45:10 »
Yol bilgisayarı değerleri hafıza  2 de
1800 km, ortalama hız 25 km/sa , kullanım süresi 67 saat, ortalama tüketim 11,8 lt...  Ankara- lpg alış 2.18 tl milangaz... tüketim tl değeri 25 kuruş. Ayda 1 defa 50 tl lik benzin. Ayda ortalama 2000 km yol.
ilk çalıştırma 30 sn rolanti sonrası hareket. 2 km sonrasında lpg ye geçiş...Araç otomatik...132.800 km de.... 1.6 sr motor....lpg atiker...
« Son Düzenleme: 29 Şubat 2012, 23:47:06 Gönderen: ogretmen_ankara »

Çevrimdışı red_dragon

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 01 Mart 2012, 19:38:59 »
40 TL'lik benzin aldığını varsayalım. Araç ısınıp LPG'ye geçene  kadar 2 - 2,5 km yol gidersin. Km. Soğukken 40-50 kr yaktığını varsayarsak araç zaten 1-1,25 TL'yi yakar. Günde iki kez hareket etsen 15-20 günde benzinin biter doğal olarak. O yüzden benzin çok tüketiyor demek pek de doğru değil, doğal olanı yapıyor araç..

içimi rahatlattın usta. hemen hemen 1 ay önce 40 tl lik aldım bugün  bitti. pek fazla kullanmıyorum aracı. ama açıklama yinede içimi rahatlattı :)

Çevrimdışı tatar

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 01 Mart 2012, 19:44:45 »
Arkadaşlar Benim sorunum şöyle,

hiç istemeye istemeye Golfüme mejbur kaldığım için benzin fiyatları hayat standartlarıma uymadığı ve aşırı pahalı olduğu için lpg takdırdım. Ama takdırdığımada bin pişman oldum desem yeridir. Araca takdırdığım andan itibaren ilk 1000 km sonunda EGR valfini yedi. değiştirdim orjinal BOSCH marka. Neyse onuda geçtim. araç lpgli olmasına rağmen Benzin sürekli olarak azalıyor. Sıralı sistemlerde mejburi olarak az da olsa benzin bulundurmak zorundayız ya. bende alıyorum benzini 2 hafta demeden coff :-\ . Öyle aşırı bir yerede gitmem gezmem hafta sonu binerim araca. Lpg nin markası Landirenzo. acaba diyorum BRC marka tüpe geçsem değiştirtsem sorun düzelir mi ? yada volkswagenlerin genelinde bu sorun varmı yani % 25 benzin yakıyor mu ?. anlamadım gitti. Honda kullanan arkadaşlar var ibre gram kıpırdamıyor benden de çok biniyor araca. Bujiler yeni değişti. Baskı balata daha sıfır 2 ay olmadı. Yağı yeni değişti. Castrol 10 / 40 magnatek. ya ben bu araca ısrarla üstüne titrediğim gibi hiç bir şeye itina göstermiyorum ya.

Sizdede böyle bir sorun var mı ? yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

kardeş çok güzel bir marka landirenzo benzinin bitmesi bazı araçlarda benzin şamandıra sensörü tekerleklere bağlı olduğu için tekrlekler döndükçe benzin azalır gazcına sorarsan sana net cvp verir

Çevrimdışı SameTrb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 01 Mart 2012, 20:16:35 »
kardes golf 4 16Valf kullanıyorum Okcan marka LPG kullanıyorum 115tl lık LPG ıle 30tl lık benzın aynı anda bıtıyor burdan kıyaslama yapabılırsın
ama bende yakıttan muzdarıbım genelde yakın mesafe kullanıyorum hergun 4 km yol yapıyorum  clıma acık 37kuruş fln yakıyor normal mı bılmıyorum ama 1 ay gıdıyor bana bende oyle devam edıyorum

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 01 Mart 2012, 21:32:50 »
Samet hergün 4km yola 37 kuruş vallahi bedava,arabanın ısınma şansı bile olmaz o mesafede  :D Senin yakıtın çok iyi kardeşim hiç karıştırma bence de  :tamamdir

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #26 : 01 Mart 2012, 21:56:41 »
Samet hergün 4km yola 37 kuruş vallahi bedava,arabanın ısınma şansı bile olmaz o mesafede  :D Senin yakıtın çok iyi kardeşim hiç karıştırma bence de  :tamamdir

yalnız benim anladığım kadarıyla 37 kr km başına hesabı. 4 kilometrede olsa 9 kuruş yapıyor ki neredeyse 1.5 tonluk bir araç için imkansız denebilir.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 02 Mart 2012, 01:39:49 »
yok Tolga o benim yazım hatamdan öyle olmuş 4 km. yol için km.'de 37 kuruş demek istedim :)