Gönderen Konu: Sağ aynanın Sol aynayla birlikte çalışması Sağ elektirkli ayna sorunu Yardım!!!  (Okunma sayısı 45233 defa)

Çevrimdışı metalteo

• ilker
    • Profili Görüntüle
şase falan değil aynalarınız düzgün çalışıyor. bu bir özellik.

yarın bakayim merak ettim bende şimdi

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
hafta sonu sökücem pazlotu bakıcam belki tuşta bi sıkıntı vardır sokettinde bişey vardır benm arac comfortline lar gibi joyistikli değil yuvarlak yön tuşlu önceden sağa aldığımda ayarlıyodum sadece sağ tarafı  :-\

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
yarın bakayim merak ettim bende şimdi

bak bak seninki de öyledir. hepsi öyle. daha önce arkadaşın birisi anlatmış olayı ama sanırım kimse dikkatlice okumamış. şöyle oluyor. koltuğa oturdunuz ve kendinize göre ayna ayarı yapmak istiyorsunuz. aldınız sola ayar yapmak için ikisi birden hareket eder aldırmayın bunun nedenini birazdan söyleyeceğim. solu kendinize göre ayarlayın. şimdi sıra sağda. sağa alıp onu da kendinize göre ayarladınız. ok. şimdi ise gelelim ikisinin birden hareket etmesi meselesine. dikkat!!! diyelim ki bu sefer siz değil sizden daha uzun olan kardeşiniz geçti direksiyona. malum o da aynaları kendine göre ayarlamak isteyecek. daha yüksek oturma pozisyonunda olduğu için yukarı kaldırmak isteyecek koltuğu daha geriye çektiği için dışarı doğru açmak isteyecek değil mi? işte bu özellik sayesinde o da kendine göre ayar yapmak istediğinde sadece solu ayarlarken sağ da ona göre düzelecektir. yüksek oturduğu için solu yukarı kaldırmak isteyecek sağ ayna da kalkacak solu biraz dışarı açmak isteyecek sağ ayna da aynı şekilde dışarı doğru açılacak. 2 aynayla ayrı ayrı uğraşmak yerine tek seferde ikisi birden ayarlanıyor. sonra siz kendiniz tekrar direksiyona geçtiğinizde yine iki kez ayar yapmak yerine sadece solu kendinize göre ayarlayacaksınız sonra bi bakacaksınız o da ne sağ da ayarlanmış. prensip bu. 1 taşla iki kuş. bence gayet mantıklı bir sistem. kutluyorum vw i
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

• Profili Görüntüle
hafta sonu sökücem pazlotu bakıcam belki tuşta bi sıkıntı vardır sokettinde bişey vardır benm arac comfortline lar gibi joyistikli değil yuvarlak yön tuşlu önceden sağa aldığımda ayarlıyodum sadece sağ tarafı  :-\

o zaman sorun yön tuşlarında değil sağa sola geçiş yaptığınız düğme ne ise onda işte

Çevrimdışı ozkan golf4

• Profili Görüntüle
bende de bazen yağmur yağdığında veya arabayı yıkayınca ikisinin birbirine karışması veya bazı yönlere doğru dönmemesi problemi oluyor. su gelince kısa devre falan yapıyor olmalı. aynanın dönen yerlerine ve ayna kenarlarından içeriye wd40 sıkınca düzeliyor bu durum. veya güneş açıp kurutunca. demekki kısa devre oluyor hakkaten. bence çoğumuzda bu sebepten oluyor. aynayı açıp şase yapmaması için kalıcı bi çözüm yapmalı. yada kafaya çok takmamalı.

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
Bende de 2001 comf. var. sola aldığımda hem sol hem de sağ ayarlanıyor...kontrolü sağa aldığımda sadece sağ ayarlanıyor. normal bir durum. kitapçığında da böyle okumuştum.

Kitapçıkta kontroller 3 bölümünde sayfa 65...Aynen şöyle diyor,
Senkronize ayna ayarı, her iki ayna sadece sol ayna ayarlanarak aynı anda ayarlanabilir...
« Son Düzenleme: 07 Mart 2012, 10:07:08 Gönderen: ogretmen_ankara »

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
evet şu sonucu çıkartıyoruz bu özellik vw nin donanım konusunda ne kadar başarılı olduğunun göstergesi ama gel gelelimki bu ayna sıkıntısını benim çektiğim konunun dışındada çeşitli konularda sıkıntı çekenler var herkez sıkıntısını ve çözüm yolunu yazarsa sıkıntılı olan arkadaşların en azından bi fikri olacaktır wd-40 fikrini deniyeceğim bunu öneren arkadaşlarada teşekkür ediyorum

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
Bende de 2001 comf. var. sola aldığımda hem sol hem de sağ ayarlanıyor...kontrolü sağa aldığımda sadece sağ ayarlanıyor. normal bir durum. kitapçığında da böyle okumuştum.
zaten normal bu ama böyle olması gerekiyor ben sağa aldığımda hiçbir ayarlama yapamıyorum bazı arkadaşlar sola aldığında ikisininde aynı anda ayarlanmadığını söyluyorlar ve benım sağa aldığımda çalışmaması 2 haftadan beri olan bı durum

• Profili Görüntüle
arkadaşım yukarda da söyledim senin wd40 ile bi işin yok çünkü senin sağ aynan sola aldığında hareket ediyormuş. senin problem düğmede. o arkadaşın ki ise hiçbir şekilde oynamıyormuş ıslanınca.

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
arkadaşım yukarda da söyledim senin wd40 ile bi işin yok çünkü senin sağ aynan sola aldığında hareket ediyormuş. senin problem düğmede. o arkadaşın ki ise hiçbir şekilde oynamıyormuş ıslanınca.

:tamamdir

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)

okumuyoruz maalesef. Eren 4-5 kez yazmak zorunda kalmış. benim sağ ayna sağa aldığımda hiç çalışmıyor diye. sol aynada ikisi birlikte hareket ediyor diye. mantık gayet basit değil mi? solda ikisi birlikte hareket ediyorsa motor ve yön kumandalarında sorun var. sadece sağa geçiş butonu işlev görmüyor diye. wd40 ile ne alaka değil mi?

valla seni tebrik ederim Ferhat. sabırlı davranıp okuduğun ve mantıklı davranıp uygun çözüm önerisi sunduğun için. fikir yürüteceksek yapılan diğer yorumları da okumalı.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

• Profili Görüntüle
okumuyoruz maalesef. Eren 4-5 kez yazmak zorunda kalmış. benim sağ ayna sağa aldığımda hiç çalışmıyor diye. sol aynada ikisi birlikte hareket ediyor diye. mantık gayet basit değil mi? solda ikisi birlikte hareket ediyorsa motor ve yön kumandalarında sorun var. sadece sağa geçiş butonu işlev görmüyor diye. wd40 ile ne alaka değil mi?

valla seni tebrik ederim Ferhat. sabırlı davranıp okuduğun ve mantıklı davranıp uygun çözüm önerisi sunduğun için. fikir yürüteceksek yapılan diğer yorumları da okumalı.
aynen öyle hocam ya ben bi konuya yorum yazmadan önce baştan aşağı okuyorum kim ne yazmış ne gibi çözüm önerisi sunmuş işi görülmüş mü görülmemiş mi diye. benim kurduğum mantığa göre bir cevap yazılmamışsa yazıyorum zaten önerildiyse sadece aynen diyorum konuyu takip etmek için. vatandaş yazmış benimki ıslanınca çalışmıyor karışıyor diye eren arkadaş atlamış bende wd40 kullanayım diye. ama bi düşün seninki ıslanınca değil ki normalde çalışmıyor. bide zaten sola alınca çalışıyor ne gerek var wd40 a bilmem neye. benden önce rene eren kardeşim de söylemiş aynı şeyi senin yön değiştirme düğmende sorun var diye hiç kulak asılmamış. mantıklı düşünüce zaten sorun kendini belli ediyor. eren kardeş demişki solda ikiside hareket ediyor sağa alınca tek başına çalışmıyor diye 3 sayfa olmuş herkes hala o aracın özelliği diyor. onu herkes biliyorda adam ısrarla benim sağ çalışmıyor dediği halde acayip şeyler söyleniyor