Gönderen Konu: Sağ aynanın Sol aynayla birlikte çalışması Sağ elektirkli ayna sorunu Yardım!!!  (Okunma sayısı 45231 defa)

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
aynen öyle hocam ya ben bi konuya yorum yazmadan önce baştan aşağı okuyorum kim ne yazmış ne gibi çözüm önerisi sunmuş işi görülmüş mü görülmemiş mi diye. benim kurduğum mantığa göre bir cevap yazılmamışsa yazıyorum zaten önerildiyse sadece aynen diyorum konuyu takip etmek için. vatandaş yazmış benimki ıslanınca çalışmıyor karışıyor diye eren arkadaş atlamış bende wd40 kullanayım diye. ama bi düşün seninki ıslanınca değil ki normalde çalışmıyor. bide zaten sola alınca çalışıyor ne gerek var wd40 a bilmem neye. benden önce rene eren kardeşim de söylemiş aynı şeyi senin yön değiştirme düğmende sorun var diye hiç kulak asılmamış. mantıklı düşünüce zaten sorun kendini belli ediyor. eren kardeş demişki solda ikiside hareket ediyor sağa alınca tek başına çalışmıyor diye 3 sayfa olmuş herkes hala o aracın özelliği diyor. onu herkes biliyorda adam ısrarla benim sağ çalışmıyor dediği halde acayip şeyler söyleniyor
Arkadaşlar öneride bulunan arkadaşların her önerisini saygıyla karşılıyorum ben 5 defa 6 defa yazmaktan şikayetçi değilim olabilir herkez sizin okuma  kapasitenizdede olmayabilir hem 4wd fikrini veren arkadasın yazısından önce ben tuşta sorun olabiliceğini dile getirdim ve pazlotları söküp tuş soketine bakmam gerekiyor die de açıkladım o arkadaşta başına gelen aynı konuda ama farkli bı sıkıntısını çözme yöntemini dile getirmiş benim bu konuya ferhat arkadaşın tabiriyle atlmamada bakın şöyle olmuş  '''evet şu sonucu çıkartıyoruz bu özellik vw nin donanım konusunda ne kadar başarılı olduğunun göstergesi ama gel gelelimki bu ayna sıkıntısını benim çektiğim konunun dışındada çeşitli konularda sıkıntı çekenler var herkez sıkıntısını ve çözüm yolunu yazarsa sıkıntılı olan arkadaşların en azından bi fikri olacaktır wd-40 fikrini deniyeceğim bunu öneren arkadaşlarada teşekkür ediyorum'''  bence kişisel değilde birbirimize yardımcı olacak şekilde düşünelim araçlarımızla ilgili sorunları  :saygılar

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
hah sorun tam orda işte. tamam o arkadaşın sıkıntısı başka görünüyor o da kendi problemi ile ilgili çözümünü yazmış normaldir hatta konu başlığı aynı sayılır. o çözümünde işe yarayacağı kişiler elbet olacaktır. senin o yorumdan sonra wd40 deneyeceğim demen benim acayibime gitti çünkü senin problemin öyle birşey değildi. ondan önce de iki kere senin problemin tuşlardan olduğu söylendiği için acaba oraları tam okumadan mı ona cevap yazdın diye sitem ettim. yoksa elbette paylaşılan en küçük birşey bile bizim işimize yaramasa bile bir başkasının işine yarayabilir... umarım en kısa sürede çözersin problemini. ama önceliğin o sağ sol geçişini yaptığın tuşda olsun :)
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
 :tamamdir ferhat kardeş adresini ver sana çiçek göndereceğim teşekürlerimi sunmak için yeterki sen sitem etme :sevgi:

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
bende de aynı sorun var . daha önce ayrı ayrı kontrol edebiliyordum fakat sağ tarafı tek başına kontrol edebiliyorum ama sola getirince sağ da oynuyo yerinden ya bu hep vardı ben yeni farkettim ya da eskiden beri öyleydi .
This is the best one until we make a better one.......

Çevrimdışı freman58

• Profili Görüntüle
iyi günler bende 2000 model polo classic comfotline var araçta ki elektirikli aynaların joistik kırlıdı bunun değişmesi gerekiyor ben elazığdayım nernden bulabilirm yada karggo ili bilabileceğim yerler var mı

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
Arkadaşlar, inanmıcaksınız ama  kullanma klavuzunda  onuda düşünmüşler:)  aynen aktarıyorum;
Herhangi bir nedenle elektrik sistemi bozulursa aynaların kenarına el ile basılarak manuel ayarlama da yapılabilir...
olayı bu kadar büyütmeye, anlaşmazlığa düşmeye gerek yok yani...Sorun her türlü hallolur

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
Arkadaşlar
Sağ tek ayarlanır
Sol her ikisini de ayarlar.

Nedeni:
Park ederken SOL'u seçip aşağıya indirirseniz her ikisi de iner ve kolaylıkla kaldırım vb. yerleri görürsünüz.
Parktan sonra da yukarıya kaldırırsınız, her ikisi de aynı noktaya geri gelir.

Eğer hafızalı koltuklarımız olsaydı, komple hafıza paketi de araçlarımızda olacaktı.

Bu durumda 3 kullanıcıya kadar farklı koltuk ve ayna açılarını sistem sakladığı gibi, geri vitese taktığınızda da her iki ayna da geri vites konumuna(sizin berlileyeyeceğiniz kaldırım görme moduna) otomatik gelecekti.

Hadi öptüm çok :)
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

• Profili Görüntüle
:tamamdir ferhat kardeş adresini ver sana çiçek göndereceğim teşekürlerimi sunmak için yeterki sen sitem etme :sevgi:

:)

bende de aynı sorun var . daha önce ayrı ayrı kontrol edebiliyordum fakat sağ tarafı tek başına kontrol edebiliyorum ama sola getirince sağ da oynuyo yerinden ya bu hep vardı ben yeni farkettim ya da eskiden beri öyleydi .

seninki de hep öyleydi kardeşim sen yeni farkettin. sen de okumadın herhalde baştan beri. aracın özelliği o. ikisi de oynuyor mu ohh çok şükür sorun yok. kafan rahat olsun. asıl ikisi ayrı ayrı ayarlanıyor diyenlerin ki bozuk

iyi günler bende 2000 model polo classic comfotline var araçta ki elektirikli aynaların joistik kırlıdı bunun değişmesi gerekiyor ben elazığdayım nernden bulabilirm yada karggo ili bilabileceğim yerler var mı

google da arat "polo classic ayna ayar düğmesi" diye çıkıyor karşına birkaç site

Arkadaşlar, inanmıcaksınız ama  kullanma klavuzunda  onuda düşünmüşler:)  aynen aktarıyorum;
Herhangi bir nedenle elektrik sistemi bozulursa aynaların kenarına el ile basılarak manuel ayarlama da yapılabilir...
olayı bu kadar büyütmeye, anlaşmazlığa düşmeye gerek yok yani...Sorun her türlü hallolur

aynen bende görmüştüm aracı ilk aldığımda forumdan kitapçığı indirip göz atarken.

Arkadaşlar
Sağ tek ayarlanır
Sol her ikisini de ayarlar.

Nedeni:
Park ederken SOL'u seçip aşağıya indirirseniz her ikisi de iner ve kolaylıkla kaldırım vb. yerleri görürsünüz.
Parktan sonra da yukarıya kaldırırsınız, her ikisi de aynı noktaya geri gelir.

Eğer hafızalı koltuklarımız olsaydı, komple hafıza paketi de araçlarımızda olacaktı.

Bu durumda 3 kullanıcıya kadar farklı koltuk ve ayna açılarını sistem sakladığı gibi, geri vitese taktığınızda da her iki ayna da geri vites konumuna(sizin berlileyeyeceğiniz kaldırım görme moduna) otomatik gelecekti.

Hadi öptüm çok :)

koray kardeşim nerelerdesin ya özlettin kendini. gel de aydınlat şu kardeşlerini böyle sık sık :)

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle

• Profili Görüntüle
:sevgi:

bu arada koray kardeşim bu konuyla pek alakası yok ama benim önümüzdeki hafta istanbula gelme durumum var. seninle iletişime geçsek şu benim yazılım yükleme işini halledebilirmiyiz. yani kumandadan cam açma kapama, tek kapı açılması, belli hızı geçince kapıların kilitlenmesi anahtarı çıkarınca tekrar açılması, emniyet kemeri uyarısı, dilin ingilizce olması vs vs...

• Profili Görüntüle
seni bulmuşken kaçırmadan bi sorayım istedim :)

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
Gelince konuşuruz.
Kumandadan cam açma-kapama olmaz ama diğerlerini hallederiz.

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
beni de götüüüüüür ya sen de gittttmeeeeeee. Nasıl yapıldığını öğren de geleyim benimkini de sen hallet ferhat.. :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi:

• Profili Görüntüle
Gelince konuşuruz.
Kumandadan cam açma-kapama olmaz ama diğerlerini hallederiz.

hmm tamam. cam ama-kapama neden olmuyor ki? neyse bi geleyim de görüşürüz inşallah.

beni de götüüüüüür ya sen de gittttmeeeeeee. Nasıl yapıldığını öğren de geleyim benimkini de sen hallet ferhat.. :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi: :sevgi:

valla ben öğrenmeye öğreneyim hakan kardeşim ama ara kablo ve vag-com yüklü bir bilgisayar gerekiyor :)