Gönderen Konu: hararet hakkında  (Okunma sayısı 11816 defa)

Çevrimdışı frht

• Profili Görüntüle
hararet hakkında
« : 08 Mart 2012, 19:06:26 »
forumdaki hararet konularının hemen hepsini okudum, buna göre hararetin 90 da sabitlenmesi gerekiyor diye bir sonuç çıkardım, benim araç çalıştıktan birkaç km sonra ibre 90 a geliyor ancak daha da garibi otoyolda yada uzun süreli yüksek viteste gidince hararet 75 lere düşüyor, şehiriçinde tekrar 90 da kalıyor, bu normalmi?

Çevrimdışı gencay

• Profili Görüntüle
Ynt: hararet hakkında
« Yanıtla #1 : 08 Mart 2012, 19:50:09 »
termostatda sıkıntı var. aracı şehir içinde kullandığınızda karşıdan gelen rüzgar motoru soğutamıyor. hararet 90 a geldiğinde de fan çalıştığı için siz 90 da sabit kaldığını sanıyorsunuz. ama uzun yolda karşıdan gelen rüzgar sürekli ve güçlü geldiği için motorun hararetini düşürüyor. Aracınızı uzun süreli rampa inişlerinde gözlemleyin, hararet daha da aşağı inecektir. Bence termostatı bir kontrol ettirin.  :)

Çevrimdışı Engin34

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 09 Mart 2012, 00:40:50 »
termostatda sıkıntı var. aracı şehir içinde kullandığınızda karşıdan gelen rüzgar motoru soğutamıyor. hararet 90 a geldiğinde de fan çalıştığı için siz 90 da sabit kaldığını sanıyorsunuz. ama uzun yolda karşıdan gelen rüzgar sürekli ve güçlü geldiği için motorun hararetini düşürüyor. Aracınızı uzun süreli rampa inişlerinde gözlemleyin, hararet daha da aşağı inecektir. Bence termostatı bir kontrol ettirin.  :)

ben termostatta sorun oldugunu dusunmuyorum zaten uzun yolda haraketın 75 le dusmesı normal dıye bılıyorum  yalnıs yonlendırmıyım ben tabı.. ama bence normal.
VWTR.NET
97 POLO HB 1.6 AEE (LPG)

Çevrimdışı frht

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 09 Mart 2012, 09:09:38 »
şimdi kafam karıştı, birkaç kullanıcı arkadaş daha yorum yaparsa normalmi değilmi anlaşılmış olacak  ??? ...

Çevrimdışı Engin34

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 09 Mart 2012, 09:24:55 »
şimdi kafam karıştı, birkaç kullanıcı arkadaş daha yorum yaparsa normalmi değilmi anlaşılmış olacak  ??? ...

;D
VWTR.NET
97 POLO HB 1.6 AEE (LPG)

Çevrimdışı murat_2242

• bir gün herkez pololu olacak..
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 09 Mart 2012, 11:16:20 »
kesinlikle termostat bendede vardı aynı sorun acil olarak değiştirin.orjinl olmasına dikkat edin diğerleri 6 ay sonra tekrar bozuluyo.

Çevrimdışı speedystop

• 6N Uzmanı
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N Sportline
« Yanıtla #6 : 09 Mart 2012, 12:09:14 »
Termostattan uzun kısa faketmez her yolda 90 da kalacak inmeyecek
Mesele ölmek değil, mesele yaşayamamak.

Çevrimdışı cengizd68

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: 1.9 TDI bora
« Yanıtla #7 : 09 Mart 2012, 13:31:48 »
termostat sağlamsa 90 da sabit durur arıza olmadıkça milim oynamaz

Çevrimdışı frht

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 10 Mart 2012, 13:58:45 »
bugün ustaya gidip sorunu anlattım havaların soğuk olması dolayısıyla hararetin düşmesinin normal olacağını ve termostatın değişmesine gerek olmadığını söyledi.

Çevrimdışı bunalan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 10 Mart 2012, 15:50:18 »
 ;D ;D ;D

Çevrimdışı 06kzn39

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 10 Mart 2012, 16:06:08 »
valla ben ankarada -19 da araba kullandım hararetin 90 çıkması zaman aldı 1km de çıkıyorsa 3 km de çıktı 90a ama sonra hiç düşmedi yazları 730km yapıyorum uzun yolda 90sabit kalıyor hiç düşmüyor sen biraz düşün

Çevrimdışı frht

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 10 Mart 2012, 16:22:35 »
abi, usta böyle şeyleri kafaya takma bendede oluyor gibisinden şeyler söyledi bak kullanıcılar normal değil diyor dedim yok normal vs dedi  ???

Çevrimdışı 06kzn39

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 10 Mart 2012, 16:27:40 »
sen git servisten orjinalini al ustana taktır enazından denemiş olursun sakın yan sanaii alma

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #13 : 10 Mart 2012, 16:43:54 »
abi, usta böyle şeyleri kafaya takma bendede oluyor gibisinden şeyler söyledi bak kullanıcılar normal değil diyor dedim yok normal vs dedi  ???

yanlış anlama sözümü ama bence termostattan önce ustayı değiştir. sonra termostatı mutlaka değiştir. termostat açık kalıyor motor suyu sürekli dönüyor ve soğuyor. termostat sağlam olsa 90a kadar kapalı kalır sonra açar ve soğutmaya başlar. işi bu zaten.
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.