Gönderen Konu: mobil 1 mi? casrol mu?  (Okunma sayısı 38047 defa)

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
Ynt: mobil 1 mi? casrol mu?
« Yanıtla #84 : 02 Eylül 2014, 11:35:23 »
subap iticilerin sesi olabilir tıkırtılı ve dizel gibi çalışmasının sebebi bu.normalde içi yağ dolu olması gerekiyor ancak yağ ısınıp dolana kadar sesli çalışıyor.

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #85 : 02 Eylül 2014, 13:22:36 »
Evet benim de aklıma hidrolik supap iticilerden olma ihtimali geldi. İbrahim bey'in dediği ihtimalin yanında kalitesiz yağ kullanımı sonucu iticilerin içinde yağın yeterli temizleme yapamamasından dolayı vernikleşme veya salmastralarda aşınma olduğu için zamanlamalar değişir ve şakırtı duyulur.
Akıl yaşta değil baştadır.

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #86 : 02 Eylül 2014, 13:30:58 »
Evet benim de aklıma hidrolik supap iticilerden olma ihtimali geldi. İbrahim bey'in dediği ihtimalin yanında kalitesiz yağ kullanımı sonucu iticilerin içinde yağın yeterli temizleme yapamamasından dolayı vernikleşme veya salmastralarda aşınma olduğu için zamanlamalar değişir ve şakırtı duyulur.
doğru anlatım doğru tespit
 :tamamdir :tamamdir :tamamdir

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #87 : 02 Eylül 2014, 15:53:44 »
Hersey dogru da yagimiz kaliteli ya ne bilim :)

Motor sesini cektim 4 adet video var asagidaki linkte. Dosyayi bilgisayariniza indirip o sekilde izlerseniz daha rahat olur veya direk "aç" diyerek ayrı ayrı videoları izleyebilirsiniz. Yanılma v.s olmasin diye 4 adet cektim ayri ayri zamanlarda. Telefon malum sesi biraz asiri aliyor yakinda v.s ama anlasiliyor sanirsam nasil calistigi ve sesi v.s

link : http://www.dosya.tc/server34/2xCkuq/1.6_motor_sesi.rar.html

Çevrimdışı dirgin

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #88 : 02 Eylül 2014, 17:53:03 »
özenle dinledim 1 de çok yüksekti sanırım ses 2 de bira daha azaldı sanırım.3-4 de normal seviyelerde gibiydi.

Çevrimdışı by_tata

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #89 : 02 Eylül 2014, 18:47:47 »
Fazla yaklastirmaktan herhalde telefonu hepimiz ayni nokta ve sekilden cekmemiz lazim ki farklari gorebilelim :)

Çevrimdışı edincol

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Polo 6N2 - AKK - Comfortline
« Yanıtla #90 : 02 Eylül 2014, 22:43:42 »
Keşke Youtube'a atsaydın, daha çok kişi izlerdi.

Gaza basınca gelen ses de sıklaşıyor mu ? Yani tık tık tık sesin frekansı artıyor mu ?
Akıl yaşta değil baştadır.