Başlığı açan arkadaşıma fikir vermesi açısından dikkat etmesi gereken bir şey söylemek istiyorum:
Öncelikle arabanın ederi şehre göre değişiyor. İstanbulda, izmirde veya tekirdağda 20.000 eder denilen araba konyaya geldiğinde 22.000 tl oluyor. Doğru ya da yanlış ama böyle..
İkinci olarak.. Araç simsarlarına dikkat et. Seni önce birisi arar veya gelir arabana bakar.. Başlar arabanı kötülemeye şunu değişmiş, bunu şöyle olmuş diye. Sonra der ki ben sana 17.500 lira vereyim. Sonra birisi gelir ya da yine arar ve o da başlar kötülemeye sonra der ki 17.000 lira vereyim. Birkaç kez olur bu. Sen psikolojik olarak arabanın kötü olduğuna, piyasasının olmadığına falan inanmaya başlarsın.
Sonra en son biri gelir ve der ki aracın şöyle kötü böyle sıkıntısı var ama sana 18.500 vereyim der. Sen de bir anda araba 17.000 zor ediyordu, bu adamı kaçırmayım dersin. Satarsın ve bi bakarsın ki senin araba pazara çıkarılmış ve 21.000 TL'den bi kuruş aşağıya olmaz derler..
Bu yüzden bu simsarlara dikkat et. Benim başıma geldi toyota arabamı ucuza satmıştım
Tecrübe para ile satın alınamayacak en önemli şeydir. Dikkatli ol. Burada söylenenleri değil bulunduğun şehrin piyasasına göre hareket et. Arabanı ederinden asla aşağıya satma. Ederinden aşağıya satılan diğer araçlara da dikkatle yaklaş. Ucuz alıyorum diye hurda, pert ya da masraflı araba alma..
Nacizane tavsiyelerim bunlar...