sen önce bi rektefiyeciye gönder motoru gömlekleri falan bi ölçsünler gömleklerin değişmesine gerek yoksa sekman piston yatak değişerek işi halledersin sanırım. ama gömleklerde değişecek ise eğer yaklaşık bir yıl önce motor yaptığım için hatırladığım kadarıyla
1 takım gömlek 80 lira ( benim gömlekler fabrika standırdı kadar iyiymiş o yüzden hiç ellemedik)
1 takım sekman piston 250 lira ( gothze)
1 takım yatak 110 TL
takım conta 130 tl + keçeler vs. yaklaşık 560 TL malzeme tutmuştu benim yanlış hatırlamıyorsam belki o kadarda değildir. rektefiyaciye 300 TL verdim aslında o kadar vermemem lazımdı konuştuğumuza göre ama adam sanki motor üretmiş gibi destan yazdı
verdik geçtik napalım. motoru toplayacak ustan ne kadar ister bilemem. ( ben babamla kendim topladığım için o konuda bişey diyemem şuan) şuanda bu rakamlar ne kadar oynar onu bilmiyorum. bu fiyatlara kıyasla artık bi araştırma yaparsın.
Yanlız benim anlamadığım 40 km de yağın tamamını atacak kadar motor bitik olabilir mi? aklım almadı. üst kapak yaptık diyorsunuz sübap yolluklarını, bacak lastiklerini mutlaka kontrol ettirin. derim ben