Gönderen Konu: çukur ve hafif tümseklerden geçerken çıkan ses.!! yardım  (Okunma sayısı 20099 defa)

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
Ynt: çukur ve hafif tümseklerden geçerken çıkan ses.!! yardım
« Yanıtla #14 : 26 Temmuz 2012, 10:11:54 »
Özgür nerelerdesin sen ya  :bekleriz:

Cik cik ses geliyor demiş arakadaş. Bu gıcırtı ise viraj demi çubuğunun lastiğinden geliuyordur.
Değiştirin. Orjinal parça alın. 10 lire fark eder. Kurtulun gıcırtıdan.

valla ya Çok sinir bi sestir viraj demir lastiği sesi viryk viyk çıldırtır insanı askere gittiğimde araba 5 ay yattı bi geldim bu ses P den R alıyom viyykk D ye alıyom daha yürümeden viykk herkes arabaya bakıyor sinir oldum gittim servise parçanın ucuz fakat değişiminin çok zahmetli oldugunu vs söylediler usta su tuttu o kısma ses kesildi sonra yine başladı biraz sabrettim değiştirmeden ses kesildi sanırım araba yürüyünce bi şekilde o kısım yağlanıyor azda olsa buda sesin kesilmesine neden oluyor.Bu tamamen benim tezim :)

« Son Düzenleme: 26 Temmuz 2012, 10:12:55 Gönderen: rene »

Çevrimdışı rifatshr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 26 Temmuz 2012, 10:20:38 »
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler...ön takım komple elden geçecek gibi geliyor bana...arkadaşın dediği gibi yaptım sağ ön amortisör patlak bakalım ustaya gönderdim arabayı.

Çevrimdışı cicos

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 27 Temmuz 2012, 15:06:46 »
tız bi gıçırdı sesi geliyorsa. genelde burçlardan yapıyor. orları bi yağlataçaksın. devam ediyorsa değiştireçeksin burçları.

Çevrimdışı buyukvardar

• Golf 4 Bir Tutkudur Vaz Geçemezsin
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 28 Temmuz 2012, 19:31:09 »
aynı çınkırtı sesi bende de vardı ben aracımı kanala soktuk ve buldum sesi. ses eksozun ortasındaki amortisör görev yapan bir yatak gibi birşey var yatağın ortasına eksozun borusu tam oturmuyordu bende ekoz borusunu yatağa kelepçe ile sabitledim ve artık ses kalmadı. sen de arabanı kanala sok arabanın orta susuturucusundan sonra eksozu elinle bir salla aynı ses ise kesin oradan dır.

Çevrimdışı acarkan

• Efsaneler Bitmez Sadece Şekil Değiştirir
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 30 Temmuz 2012, 16:33:37 »
ön disklerde eğrilir vardır. Neden olur dersen (Yaz günleri aşırı ısınmadan sonra yıkama işlemlerinde ısınmış diskler suyu görünce özelliğini kaybediyor)
çözüm: Frenciye gidiyorsun iki diskide torna yaprırıyorsun. "CIK" "CIK" ses yok oluyor.

Çevrimdışı pençe

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 30 Temmuz 2012, 16:54:28 »
bendede boyle bir sorun vardı çıt çat diye ses geliyordu özellikle kalkışlarda park ederken falan aks başlarından kaynaklanıyormus. işcilikle beraber 180 tl demişlerdi 2004 polo için.

Çevrimdışı zeakman

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 27 Eylül 2012, 18:42:17 »
Aynı sorun bende de vardı bir senedir üç defa viraj lastiği değiştirdim özel servisti orjinal diye yan sanayi takmışlar  onbeş gün gitmiyordu gene o ses sonunda servisi değiştirdim orjinal viraj lastiğini doğuş otodan kendim aldım şase numarasına göre verdiler  ve 13 lira 70 kuruş iki ay oldu daha maşallah ses yok.

Çevrimdışı caa29

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 29 Eylül 2012, 01:01:23 »
kardeş o yatak gıcırtısına benzer şey benimkinde de vardı, sadece dışarıdan yağlama ile (-ki para bile vermedim) gıcırtılar çözüldü. tanımadığın bir servise götürüp boş yere para bayılma bence.