Gönderen Konu: 35mm 40mm 50mm yay ölçülerinin golflerde resimli örneklerini yükleyelim  (Okunma sayısı 44099 defa)

Çevrimdışı gültekin77

• Hayat sürprizlerle dolu...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2003 BORA TDİ 130 HP OTM.
Sattigin arkadasin ismi caglarsa o jantlar suan bende bnm arabadaki jantlar 0 dan farki yok hatasiz cizik bile yok ;)

Evet Çağlar'dı,bak sen nereden nereye. :)
Çok iyi durumdaydı jantlar,sıfır gibi sattım.
İyi ve güzel bir seçim yapmışsın kardeşim hayırlı olsun,güle güle kazasız belasız kullan inş.  :tamamdir
Karakter alışverişte ortaya çıkar.

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
Saol ustadim hem temennin icin hemde temiz kullandigin icin bunlar senin jantlar hatta arkadasla ayni semtteyiz bide ustune hemseri ciktik oda fazla kullanmamis uzerine kumho lastik takmis 300 km yapmadim dedi bana bi gordum hemen aldim hata yok jantlarda da lastiklerdede tabanindaki boya bile silinmemisti lastiklerin hatta ilanida gani arkadasim bulup soyledi bana  ne jantmis way be ;D sen bunlari almanydan getirtin

Çevrimdışı gültekin77

• Profili Görüntüle
Almanya'dan getirenden aldım :) aracımı satınca jantları da sattım.

Gani bey kaliteden anlar sağolsun. :tamamdir
Sen ne kadara aldın merak ettim,birde lastik ebadı nedir,yanak biraz ince gözüküyor sanki!

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
205.45.17 sen kac lastige takiyodun

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
Bu arada bende lastiklerle 1400 aldim ama dedigim gibi lastikler faturali 0 kumho sana jantlar kac gelmisti hacim

Çevrimdışı gültekin77

• Profili Görüntüle
İlk GOLF IV aracımda 225 45 17 ebad,2. GOLF IV te 205 50 17 ebad lastik kullandım,konfor çok daha iyiydi.
Bir önceki sayfadaki resimler 225 ebad olan.

Çevrimdışı metalteo

• ilker
    • Profili Görüntüle
Bana da bulun böyle jant arkadaşlar. yoksa gidip replika bbs rs white alacam  :saskin:

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
İlk GOLF IV aracımda 225 45 17 ebad,2. GOLF IV te 205 50 17 ebad lastik kullandım,konfor çok daha iyiydi.
Bir önceki sayfadaki resimler 225 ebad olan.
aynen resimdeki yanaklar 50 bence 45 de daha güzel görünüyo bi sıkıntı yaşamadım şuana kadar sen ne kadara almıştın almanyadan getirenden

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
45'te hız göstergesi yanlış gösterir.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
45'te hız göstergesi yanlış gösterir.
alala ilk defa duydum nie yanlış gösteririr aydınlat bizi :)

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
İlk defa duymana şaşırdım açıkçası.
O lastiği takan lastikçinin de seni uyarması gerekirdi.

Golf'lerin orjinal lastik ebatları forumda defalarca yazıldı ama en çok kullanılanları tekrar etmek gerekirse:

195x65x15
205x55x16
225x45x17

veya muadili 205x50x17

http://www.voxwheels.com/

sitesinden bu lastiklerin 1 km için kaç tur attıklarını görebilirsin

195x65x15 için 501,7
205x55x16 için 503,7
225x45x17 için 501,8
205x50x17 için 499,9

oysa 205x45x17 için 516,5'e çıkıyor tur sayısı.
Yani kilometre başına 14,8 tur fazla dönüyor lastik.

Bunu da 100km'den hesaplarsak
195x65x15 lastik takılı arabayla 100km gitmek için tekerleğin 50170 tur atması gerekiyor. Göstergede 100km görüyoruz.
205x45x17 lastik takılı arabayla göstergede 100km gördüğümüz durumda (yani 50170 tur) 50170/516,5 = 97,13km ile gidiyorsun demektir.

Aynı şekilde saatte 200km gittiğini zannederken de 194,27 km ile gidiyorsun demektir.
Zaten göstergeler %10 daha az gösterir ki kullanıcılar ceza yemesin veya büyük lastik takarlarsa sorun olmasın diye (GPS ile kontrol edebilirsin)

Bu durumda sen 200km hızla gittiğini görüyor olacaksın göstergelere göre ama saatte 174 km ile yol alacaksın.
Bir başka değişle hız limiti 90km olan yolda sen 90km ile gittiğini sanarken 78km ile gideceksin :)

İşin daha vahim tarafı motor dönüş turu aynı olduğu için daha yavaş gitmene rağmen harcadığın benzin değişmeyecek :)

Daha büyük lastik takmak ise tam tersi bir durum yaratacak ve göstergede gördüğünden daha hızlı gitmene neden olacaktır ki bu da hem tehlikeyi arttırır, hem de ceza yeme riskini.

:D :D
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı metalteo

• ilker
    • Profili Görüntüle
17'' Jant a bizim araç için en uygun lastik ebatı nedir koray?

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
İlk defa duymana şaşırdım açıkçası.
O lastiği takan lastikçinin de seni uyarması gerekirdi.

Sen öyle bi lastikçi tanıyomusun ben bu devirde işini gerektirdiiği gibi yapan pek fazla esnaf tanımıyorum :(sana msj atmıstım keske ozman soleseydın en azından belki değiştrebilirdim durumu nese olan oldu artık yine bişeler öğrenmiş olduk bilginin sonu yok teşekkür ediyoruz offliner arkadaşım :sevgi:

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
bişeye takıldı kafama sürat teli difransiyele takılı değilmi yani hız ölçümünü difransiyelden alınmıyomu şunu zaten biliyoruz tabiki lastik küçüldükçe dönme turu artacaktık ama süratta kafam karıştı düşününce :D :D :D :D
« Son Düzenleme: 27 Mart 2012, 13:49:58 Gönderen: scarden »