Gönderen Konu: 35mm 40mm 50mm yay ölçülerinin golflerde resimli örneklerini yükleyelim  (Okunma sayısı 44119 defa)

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
Aynı hızda gitmek için dönme turu artacak.
Ancak aynı devirde ilerlerken orjinal ölçü lastiğe göre, tur değişmediğinden mesafe kısalacak.
Yani diferansiyelden okunan hız (örn:100km\saat) ile gittiğiniz hız aynı olmayacak.
Göstergeye göre 1 saat sonra 100km gitmişken, lastiğe göre 97km gitmiş olacaksın.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
Aynı hızda gitmek için dönme turu artacak.
Ancak aynı devirde ilerlerken orjinal ölçü lastiğe göre, tur değişmediğinden mesafe kısalacak.
Yani diferansiyelden okunan hız (örn:100km\saat) ile gittiğiniz hız aynı olmayacak.
Göstergeye göre 1 saat sonra 100km gitmişken, lastiğe göre 97km gitmiş olacaksın.
mesafeyi anladım tabi fark edicek ben km hızına takıldım 90km hızı gösterirken ibre gerçekte nasıl 78 km hızla gidiyo oluyorum ???sonuçta hız teli tekere bağlı bişey değilki difransiyele bağlı bişey tekere dönme gücünü veren bi parça onun dönüşüyle km\hız belirlenmiyomu
« Son Düzenleme: 27 Mart 2012, 14:23:04 Gönderen: scarden »

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
mesafeyi anladım tabi fark edicek ben km hızına takıldım 90km hızı gösterirken ibre gerçekte nasıl 78 km hızla gidiyo oluyorum ???sonuçta hız teli tekere bağlı bişey değilki difransiyele bağlı bişey tekere dönme gücünü veren bi parça onun dönüşüyle km\hız belirlenmiyomu

onun dönüşüyle belirleniyo ama hesaplamalar 225x45x17 lastiğie göre yapıldığından ve sen daha küçük lastik taktığından arabanın gösterdiğinden daha yavaş gidiyorsun. GPS cihazı veya GPS yüklü telefon ile deneyebilirsin.

@metalteo
Hocam yaztık işte ilk mesajda ölçüleri.
Beğenmedin mi onları  :D

Çevrimdışı metalteo

• ilker
    • Profili Görüntüle
onun dönüşüyle belirleniyo ama hesaplamalar 225x45x17 lastiğie göre yapıldığından ve sen daha küçük lastik taktığından arabanın gösterdiğinden daha yavaş gidiyorsun. GPS cihazı veya GPS yüklü telefon ile deneyebilirsin.

@metalteo

Telefondan giriyorum görmedik kusura bakma

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle

@metalteo
Nese haklı olabilirsin üstadım ama difransiyelin dönüşüyle ibrenin oynadığını dikkate alırsak lastiklere giden dönme gücününde lastik ebatına göre sadece tur sayısında artma ve azalma olacağı mantığı daha ağır basıyo bende yani mutlaka mesafede fark olacaktır bu fikrine bende katılıyorum ama km kadranında gördüğüm hızda bi şaşma olacağına pek olasılık vermiyorum sadece lastikler daha fazla tur atar bence  :D :D :D

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
    • Profili Görüntüle
gördüğün rakamda bir oynama olmuyor zaten.
Ama gördüğün kadar hızlı gitmiyorsun artık  ;)

Çevrimdışı gültekin77

• Hayat sürprizlerle dolu...
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2003 BORA TDİ 130 HP OTM.
Açıklamalar çok güzel ve aydınlatıcı Koray,teşekkürler. :tamamdir
Karakter alışverişte ortaya çıkar.

Çevrimdışı gültekin77

• Profili Görüntüle
aynen resimdeki yanaklar 50 bence 45 de daha güzel görünüyo bi sıkıntı yaşamadım şuana kadar sen ne kadara almıştın almanyadan getirenden

Kıyaslama açısından her iki aracın resimlerini de paylaşayım;
Bir önceki aracımdaki ebad 225 45 17,önceki resimler ona ait.

Sonraki aracıma taktığım ebad 205 50 17, bu resimler de sattığım 2. aracıma ait;

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
bence 45 daha güzel duruyo bu arada fiyatı sölömedin hala en azından jantların 0 nın ne kadar oldugunu bilirim

Çevrimdışı gültekin77

• Profili Görüntüle
bence 45 daha güzel duruyo bu arada fiyatı sölömedin hala en azından jantların 0 nın ne kadar oldugunu bilirim

Duruşuna birşey diyemem ama orjinal ölçüye sadık kalmak lazım,Koray'ın dedikleri çok doğru.

BBS RX'in sıfırı yok artık,üretilmiyor,bende o jantları sıfır gibi aldım 1250 tl istiyordu.
Ama ben o fiyata almadım,bana 950 tl'ye mal olmuştu.

Çevrimdışı gültekin77

• Profili Görüntüle
Bu üstteki resimlerdeki jantlar senin araçtaki jantlar işte. :)

Çevrimdışı PROshield

• Profili Görüntüle
Resimde kit takılı mı gültekin özellikle orta fotoda?

Çevrimdışı scarden

• Profili Görüntüle
Valla jantlari 4 ayri insan aracinda kullanmis ben dahil gobekleri bile parliyo tertemiz  ;D