Gönderen Konu: Yağmur sensörü  (Okunma sayısı 5644 defa)

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
Yağmur sensörü
« : 01 Temmuz 2012, 15:10:31 »
2001 model comfortline lerin hepsinde yağmur sensörü var mı? Varsa bende niye yok  ;D :D

Çevrimdışı umut_mk4

• Profili Görüntüle
Ynt: Yağmur sensörü
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2012, 18:13:50 »
pasta cila isini naptın

Yagmur sensorü kendi otomatik olarak calısmiyor. Yagmur yagdıgı zaman yolbilgisayar dügmesinin üzerindeki tırnagı kullanarak devreye giriyor yagmura görede hızını ayarlıyor
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2012, 18:19:17 Gönderen: umut_mk4 »
2015 1.4 125ps highline

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2012, 18:19:39 »
2001 lerin hepsinde var diye biliyorum...Sensörün çalışması için sürekli 1. kademede kalması gerekir ona ragmen çalışmıyorsa camını değiştirip sensörsüz ön cam takmıştırlar yüksek ihtimal.

Çevrimdışı kullanici0982

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 01 Temmuz 2012, 18:36:15 »
benim bildiğim kadarı ile dikiz aynasında oluyo sensörgözü eğer aynan bozulduysa yada kırıldıysa sensörsüz ayna tamış olabilirler...
HIZ YOLU KISALTMAZ!!!

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 01 Temmuz 2012, 18:43:21 »
pasta cila işinde adam tekrar yapmış.. güzel görünüyor, ama yakından bakınca o küçük çiziklerin bir kısmını görebiliyorum. Pasta süngerini kalın kullanmak zorunda kalmış.. Aracın üzerinde kuruyan boyalar çıkmadığı için. Ama motor koruma ve detaylı iç temizlik yapmış eşantiyon gönlümü almak için. Şimdi sorun yok gibi şöyle..

Yağmur sensörü olayına gelince dikiz aynamda sorun yok gibi. Ön cam da orjinal cam halen :) Çatlak var cam da ama sorun teşkil etmiyor. Nasıl çalıştığını şu klima üzerindeki tırnak ve diğer yöntemlerini bi açıklarsanız sevinirim..

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #5 : 01 Temmuz 2012, 18:59:33 »
yağmur sensörü mk4 golflerde aynanın üstünde. su geldiğinde çalışıyor. silecek kolunu bir üste getirip hassasiyet ayarı da üzerindeki analog düğmeden yapılıyor. ayar bu şekilde yapıldığı takdirde yağmur yağdığında otomatik olarak çalışır. (bozuk olmadığı müddetçe)
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #6 : 01 Temmuz 2012, 21:22:23 »
Evet tabi aynanın üzerinde oldugunu yazmamışım ama ayna ve cam kombine çalışıyor ikisinden birinde sorun varsa çalışmaz.

arabayı ilk aldıgımda otobanda giderken böcek tarzı bişey cama yapışıp patladı o ara kolumda kol dayamada sensör kendi kendine su fışkırtıp iki kere silmişti tabi ben dahil arabadaki kimse böyle bişey beklemiyordu arkadaşlarım baya bi makara yapmışlardı benle vaay ulan ne araba almışsın falan diye :)

Silecek konumun 1.kademede olsun kuru havada zaten su damlacıgı algılamadığından çalışmayacaktır.yapmurlu havada arabaya her bindiğinde su fuştırtmaya kısa şekilde bas aktif etmek için ondan sonra devreye girer kendi çalışır bi sorun yoksa.
« Son Düzenleme: 01 Temmuz 2012, 21:27:32 Gönderen: rene »

Çevrimdışı TEYOLOGY

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: (fırsatı bulur bulmaz tekrar Vag'dayım)
« Yanıtla #7 : 01 Temmuz 2012, 21:31:28 »
arabayı ilk aldıgımda otobanda giderken böcek tarzı bişey cama yapışıp patladı o ara kolumda kol dayamada sensör kendi kendine su fışkırtıp iki kere silmişti tabi ben dahil arabadaki kimse böyle bişey beklemiyordu arkadaşlarım baya bi makara yapmışlardı benle vaay ulan ne araba almışsın falan diye :)

;D ;D
Kamış ses verince ney oldum sanır, İplik gerilince yay oldum sanır.
Sarayda oturmakla padişah olmaz kişi,
Abdal ata binince bey oldum sanır.