Gönderen Konu: çok mu yakıyor  (Okunma sayısı 26516 defa)

Çevrimdışı onder_07

• Profili Görüntüle
Ynt: çok mu yakıyor
« Yanıtla #14 : 19 Mart 2012, 17:24:44 »
arabada yalnızdım fakat 4tane kış lastiği ve havanın eksi 5 lerde olmasından dolayı bende normal olduğunu düşünmeye başladım.

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 19 Mart 2012, 17:37:05 »
arabada yalnızdım fakat 4tane kış lastiği ve havanın eksi 5 lerde olmasından dolayı bende normal olduğunu düşünmeye başladım.

Araçta da yanlızım diyorsanız çok yav o zaman, hem de manuel araç yani...Ben Ankara trafiğinde otomatik araçla bu kış gününde 250 falan yakıyor araç, burada lpg yi 2.35 ten alıyorum, litre bazında söylesem 31 litre gazla 275-280-290 km civarı bitiyor. yani 100 km de 11,5 litre civarı gaz tüketimi mevcut, siz bunu uzun yolda manuel vitesle ve tek kişi yapmışınız, o zaman bence fazla bir değer, filtrelerinize, ayarlarınıza bi baktırın derim
« Son Düzenleme: 19 Mart 2012, 17:37:44 Gönderen: ogretmen_ankara »

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 19 Mart 2012, 17:41:10 »
Şu da bir gerçek ki, golf 4 araçların vites oranları da kısa gerçekten de, 90 km hızdan sonra devir saati hem yüksek, motor gürültülü, yakıt baya yüksek... Arkadaştaki 2001 focusda, diğer arkadaşımdaki 2004 toyata 1.6 solda böyle değil, 3.000 devirde 110 larda falan araçları,
eeee her güzelin bi kusuru var:)
« Son Düzenleme: 19 Mart 2012, 17:41:36 Gönderen: ogretmen_ankara »

Çevrimdışı kralterekeme

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #17 : 19 Mart 2012, 18:05:26 »
25 Kuruş yakmış daha ne yakacak ki hocam bence iyi bu değerler biraz yavaş sürerseniz 22 Kuruşa düşer bence

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 19 Mart 2012, 18:11:28 »
25 Kuruş yakmış daha ne yakacak ki hocam bence iyi bu değerler biraz yavaş sürerseniz 22 Kuruşa düşer bence

Ben şikayetçi değilim zaten, son derece memnunum yakıttan ...Okumadınız heralde yukarıda yazıları, kendim için değil, Arkadaş için uzun yolda+tek kişi+manuel araç için 250 fazla dedim, bidaha okuyun...
« Son Düzenleme: 19 Mart 2012, 19:32:22 Gönderen: ogretmen_ankara »

Çevrimdışı onder_07

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 19 Mart 2012, 18:38:45 »
2.35 litre fiyatı nerde yaa.geçen sene değilmiydi o :)burda lpg çok pahalı.birde bu yol bilgisayarında ki anlık tüketim ve ortalama yakıt tüketimi lpg içinde doğru gösteriyormu acaba.çünkü ortalama akıt tüketimi 8.2 di heralde yanlış hatırlamıyorsam.

Çevrimdışı kemal_koker

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 19 Mart 2012, 18:42:12 »
doğru gösterir benzin yerine gaz geçiyor . onun miktarını ölçer

Çevrimdışı onder_07

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 19 Mart 2012, 18:48:23 »
bu arada hava filtresini polen filtresini falan değiştireli 1 ay oldu.1 ay önce aldığımda bütün bakımlarını yaptırmıştım.

Çevrimdışı red_dragon

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 19 Mart 2012, 19:18:17 »
doğru gösterir benzin yerine gaz geçiyor . onun miktarını ölçer

hep merak ettiğim birşey bu yol bilgisayarı kullanılan lpg yi doğru gösterirmi ? çünkü bildiğim kadarıyla lpg ve benzinin özgül ağırlıkları farklı.  benzin 0680-0760 gr/cm3 iken lpg likit halde 0.560, gaz haldeyken 1.860 imiş. yol bilgisayarı özgül ağırlığa göre ölçüm yaparsa lpg ve benzin tüketimi arasında farklı değerler göstermez mi ?
makine mühendisi olduğunuzdan siz daha iyi bilirsiniz sadece merak ettiğim için soruyorum

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #23 : 19 Mart 2012, 19:31:50 »
2.35 litre fiyatı nerde yaa.geçen sene değilmiydi o :)burda lpg çok pahalı.birde bu yol bilgisayarında ki anlık tüketim ve ortalama yakıt tüketimi lpg içinde doğru gösteriyormu acaba.çünkü ortalama akıt tüketimi 8.2 di heralde yanlış hatırlamıyorsam.

2.35 Ankarada,  Ankarada daha ucuz oluyor gaz. 2-3  ay önce 2 liraya alıyorduk.

Çevrimdışı kemal_koker

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 19 Mart 2012, 19:39:23 »
ilk başta yol bilgisayarının nasıl çalıştığından bahsedeceğim. Ortalama yakıt verisini 2 sn lik anlık yakıt tüketim miktarına göre değişen verilerle hesaplar. Bu da %1-6 arasında sapma verir. Kayıp olarak değerlendirilir.  Sizde çok doğru bir saptamada bulunup özgül ağırlıkları arasında ki ortalama %30 luk bir farkı tespit etmişsiniz. burdan doğacak bir fark kesinlikle vardır. ama montaj esnasında aracın enjektör kablolarından lpg nin beynine kablo çekiliyor. Çünkü aracın beyni motoru benzinde çalışıyormuş gibi algılasın diye aracın orjinal benzinli beynini kandırarak herşeyin normal gittiğini simüle ediyor ve motorun arıza lambası yanmıyor sorunsuz çalışıyor.yol bilgisayarı ve araç ecu su enjektörler benzin püskürtüyor sanıyor. sistemlerde birde map sensörü vardır buda manifoldun içindeki basıncı ölçüyor yokuş aşağı inerken ayağınızı gazdan çekinde lpg enjektörlerindeki gaz akışı duruyor.eskiden manifold patlatma olayları vardı hatırlarsınız sebebi buydu manifoldaki basıncın yükselmesi ve gaza tekrar basında boomm gaz dolu manifold un patlaması. siz aracınızı yol bilgisayarına göre sürmeye devam edin ekranda 100 kmde 5-7 lt tüketiyor yazıyorsa aracınız lpgde de az yakar 100 kmde 15-20 lt yazıyorsa lpg dede fazla yakar. Umarım yardımcı olabilmişimdir

Çevrimdışı metalteo

• ilker
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 19 Mart 2012, 21:13:25 »
ilk başta yol bilgisayarının nasıl çalıştığından bahsedeceğim. Ortalama yakıt verisini 2 sn lik anlık yakıt tüketim miktarına göre değişen verilerle hesaplar. Bu da %1-6 arasında sapma verir. Kayıp olarak değerlendirilir.  Sizde çok doğru bir saptamada bulunup özgül ağırlıkları arasında ki ortalama %30 luk bir farkı tespit etmişsiniz. burdan doğacak bir fark kesinlikle vardır. ama montaj esnasında aracın enjektör kablolarından lpg nin beynine kablo çekiliyor. Çünkü aracın beyni motoru benzinde çalışıyormuş gibi algılasın diye aracın orjinal benzinli beynini kandırarak herşeyin normal gittiğini simüle ediyor ve motorun arıza lambası yanmıyor sorunsuz çalışıyor.yol bilgisayarı ve araç ecu su enjektörler benzin püskürtüyor sanıyor. sistemlerde birde map sensörü vardır buda manifoldun içindeki basıncı ölçüyor yokuş aşağı inerken ayağınızı gazdan çekinde lpg enjektörlerindeki gaz akışı duruyor.eskiden manifold patlatma olayları vardı hatırlarsınız sebebi buydu manifoldaki basıncın yükselmesi ve gaza tekrar basında boomm gaz dolu manifold un patlaması. siz aracınızı yol bilgisayarına göre sürmeye devam edin ekranda 100 kmde 5-7 lt tüketiyor yazıyorsa aracınız lpgde de az yakar 100 kmde 15-20 lt yazıyorsa lpg dede fazla yakar. Umarım yardımcı olabilmişimdir

:tamamdir

işin ehlinden dinlemek ayrı oluyor valla  ;)

Çevrimdışı kralterekeme

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 19 Mart 2012, 22:03:27 »
Ben şikayetçi değilim zaten, son derece memnunum yakıttan ...Okumadınız heralde yukarıda yazıları, kendim için değil, Arkadaş için uzun yolda+tek kişi+manuel araç için 250 fazla dedim, bidaha okuyun...
yok ben size demedim ki konuyu açan arkadaşa dedim dediğimi çok mu yakıyor diye sormuş ya hani

Çevrimdışı red_dragon

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 19 Mart 2012, 22:05:54 »

çok teşekkür ederim merak ettiğim bir konuydu çok açıklayıcı anlatmışsınız