Gönderen Konu: çok mu yakıyor  (Okunma sayısı 26517 defa)

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
Ynt: çok mu yakıyor
« Yanıtla #56 : 27 Mart 2012, 20:12:08 »
golf 4 en  kötü yanı malesef son vites şanzıman oranı, sanırım o da daha sportif sürüş için tasarlanmış zamanında, yanlışım varsa düzeltin...Araç 100 km saat hızla giderken devir saati 3000 oluyor, gps e göre aslında bu hız 95, 110 km saat hıza çıkıldığında devir saati 3500 e kadar çıkıyor, gerçek hız ise yine 105 civarı, golf 4 aracın az yakmasını sağlamak ancak sabır ile olur, o da uzun yolda 80 ile 2600 gibi bir devirle gitmek olur ancak, 110 ile seyehat edildiğinde yüzde 30 oranlarında bir yakıt artışı var, neyse yaksın napalım:) 120 yi geçince ise başlıyor bir ekstra motor uğultusu, devir 4 bin nerdeyse, sizde de var mı bu ses arkadaşlar?
« Son Düzenleme: 27 Mart 2012, 20:16:57 Gönderen: ogretmen_ankara »

Çevrimdışı escala

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #57 : 27 Mart 2012, 20:52:05 »
sanırım bizim arabalar genel olarak fazla yakıyor arkadaşlar
demin aküm bittiği için arkadaş geldi ara kablo ile çalıştırdık ve biraz şarj ettik
sonra onun aracı ile küçük bir tur attık (aracı c4 benzinli 2006 ya da 2007) yol bilg. 9 lt gösteriyordu
sonra döndük onun aracı bırakıp benimkini aldık aynı tur bitip park ettiğimizde yol bilg. 11,5 lt gösteriyordu
yani kuruş hesabı ile c4 benzinli 42 kuruş yakarken benim brc'li golf 38 kuruş yaktı... :o

Çevrimdışı metalteo

• ilker
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #58 : 27 Mart 2012, 22:11:28 »
golf 4 en  kötü yanı malesef son vites şanzıman oranı, sanırım o da daha sportif sürüş için tasarlanmış zamanında, yanlışım varsa düzeltin...Araç 100 km saat hızla giderken devir saati 3000 oluyor, gps e göre aslında bu hız 95, 110 km saat hıza çıkıldığında devir saati 3500 e kadar çıkıyor, gerçek hız ise yine 105 civarı, golf 4 aracın az yakmasını sağlamak ancak sabır ile olur, o da uzun yolda 80 ile 2600 gibi bir devirle gitmek olur ancak, 110 ile seyehat edildiğinde yüzde 30 oranlarında bir yakıt artışı var, neyse yaksın napalım:) 120 yi geçince ise başlıyor bir ekstra motor uğultusu, devir 4 bin nerdeyse, sizde de var mı bu ses arkadaşlar?

var ama müzik sesinden duymuyorum ben  ::)

Çevrimdışı fıle

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #59 : 27 Mart 2012, 22:32:12 »
golf 4 en  kötü yanı malesef son vites şanzıman oranı, sanırım o da daha sportif sürüş için tasarlanmış zamanında, yanlışım varsa düzeltin...Araç 100 km saat hızla giderken devir saati 3000 oluyor, gps e göre aslında bu hız 95, 110 km saat hıza çıkıldığında devir saati 3500 e kadar çıkıyor, gerçek hız ise yine 105 civarı, golf 4 aracın az yakmasını sağlamak ancak sabır ile olur, o da uzun yolda 80 ile 2600 gibi bir devirle gitmek olur ancak, 110 ile seyehat edildiğinde yüzde 30 oranlarında bir yakıt artışı var, neyse yaksın napalım:) 120 yi geçince ise başlıyor bir ekstra motor uğultusu, devir 4 bin nerdeyse, sizde de var mı bu ses arkadaşlar?
Sayın hocam uğultu meselesi 8v olanlarda bu şekilde diyorlar.Arabası 16 v yani 2002 üstü olan arkadaşlar vardır. 16 v lerdede bu uğultu varmı acaba Bu konuyu bende çok merak ediyorum eğer bilgisi olan arkadaşlarımız paylaşırsa makbule geçer şimdiden tşk.

Çevrimdışı red_dragon

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #60 : 28 Mart 2012, 05:46:13 »

evet o uğultu bende de oluyor. sanki 6. vitesi istiyormuş gibi hissediyorum... ve altınızda bir canavar varken sırf yakıttan tasaruf yapmak için 80 ile 100 km arasında gitmek çok koyuyor insana :) özellikle şahin serçe gibi arabalar tarafından sollanınca yakıt tasarrufu falan kalmıyor insanın aklında :)

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #61 : 28 Mart 2012, 09:35:27 »
golf performans, yakıt ve serilik açısından beni hayal kırıklığına uğrattı dyebilirim.. Sanırım sene sonunda değiştiririm ben bu arabayı..

Çevrimdışı metalteo

• ilker
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #62 : 28 Mart 2012, 09:45:02 »
golf performans, yakıt ve serilik açısından beni hayal kırıklığına uğrattı dyebilirim.. Sanırım sene sonunda değiştiririm ben bu arabayı..

Golf performans ve yakıt için aldıysanız başda yanlış seçim yapmışınız. internette biraz araştırsan seri olmadığını ve çok yaktıgını görürdün. ;) golf konfor için alınır , kendini güvende hissetmek için alınır, kalitesi için alınır, benim için geçerli aşık oldugun için alınır :D

Çevrimdışı umut_mk4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #63 : 28 Mart 2012, 10:52:26 »
performans ıstıyorsan gti veya 1.8 20v sececektın kardeşş ;)
« Son Düzenleme: 28 Mart 2012, 10:53:52 Gönderen: umut_mk4 »
2015 1.4 125ps highline

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #64 : 28 Mart 2012, 11:07:40 »

Evet performansı biraz zayıf olup, biraz da fazla  yakıyor...

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #65 : 28 Mart 2012, 11:20:34 »
120 yi geçince ise başlıyor bir ekstra motor uğultusu, devir 4 bin nerdeyse, sizde de var mı bu ses arkadaşlar?

devir yükseldiği için bir ses duymanız normal değil mi. sonuçta motoru siz hep en fazla 3000 devirde kullanıyorsunuz ve o sese alışkınsınız. ben geçenlerde de yazmıştım bi 10 km filan 180 km/h la gittim diye. devir 5500-6000 arası idi yola bakmaktan pek ibreye bakma şansım olmadı :) ama duyduğum ses lastik ve yol sesinden başka birşey değildi. motor sesi illaki vardı böğürme şeklinde ama uğultu duymadım ben :s o duyduğunuz uğultunun motordan olduğuna eminmisiniz aerodinamik ses yani rüzgar yani yarılma sesi olmasın.
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı metalteo

• ilker
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #66 : 28 Mart 2012, 12:09:20 »
devir yükseldiği için bir ses duymanız normal değil mi. sonuçta motoru siz hep en fazla 3000 devirde kullanıyorsunuz ve o sese alışkınsınız. ben geçenlerde de yazmıştım bi 10 km filan 180 km/h la gittim diye. devir 5500-6000 arası idi yola bakmaktan pek ibreye bakma şansım olmadı :) ama duyduğum ses lastik ve yol sesinden başka birşey değildi. motor sesi illaki vardı böğürme şeklinde ama uğultu duymadım ben :s o duyduğunuz uğultunun motordan olduğuna eminmisiniz aerodinamik ses yani rüzgar yani yarılma sesi olmasın.

Benimde kastettiğim de motor sesi başka ses yok

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #67 : 28 Mart 2012, 16:32:45 »

Hayır rüzgar sesi değil eminim...Tam 120 den sonra başlayan motor sesini katlayan bir ses...Mesela arkadaşın 2002 benzinli focusunda 140 da bile böyle ses olmuyor, 2005 toyota corallada da yok, bende de 120 ye kadar yok fakat 120 den sonra başlıyor...Eksozda bir sıkıntı olabilir mi?

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #68 : 28 Mart 2012, 16:38:48 »
valla duymadan birşey demek zor be hocam
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #69 : 28 Mart 2012, 17:04:20 »
Kardeşim alacaktın alacaktın diyorsunuz da, bu kadar hantal olacağı aklıma gelmemişti..