Gönderen Konu: Yakıt Katkısı Motora zarar verir mi?  (Okunma sayısı 17068 defa)

Çevrimdışı fx007karaca

• Profili Görüntüle
Yakıt Katkısı Motora zarar verir mi?
« : 18 Mart 2012, 21:38:24 »
Selamlar arkadaşlar,
Geçenlerde Moil'dan 95 oktan benzin aldım,malesef fulledim bi de,pompacı yakıt katkısı denememi istedi ben de sıkıntı olmaz diye "koy bakalım" dedim.Araçta kalan benzin bitip de yeni benzine veya katkılı benzine gelince tabiri caizse araç aynen eski bedford kamyonlar gibi çalışmaya ve boştayken aracı inanılmaz titretmeye başlattı,çekişten düştü,benim arabam otomatik fSI motor ve devir 3000 leri hiç geçmez ve vites geçişlerini hiç hissetmezken 4000-5000 lere çıkıyor basınca ve vites geçişleri bariz hissediliyor.Adamın dediği gibi ortalama şehir içi (istanbul) 500 km yaparken şu an 250km de ve hala depo yarıya gelmedi ve yol bilgisayarı 500km gider gösteriyor,anlık tüketim ortalama devrinde giderken 6-8 arası iken 3,5 / 5,0 arası gösteriyor..Yakıta katkısı oldu görünüyor ama asla bir Golf keyfini bırakmadı aracımda,e çekişi ne sesi..berbat bişey yani..Konuyla ilgili beni aydınlatabilecek biri yardımcı olursa sevinirim.Sanırım benzin katkıyla kalınlaşıyor ve enjeksiyonlardan daha az süzüyor ..bunun motora veya enjeksiyonlara bir zararı var mı ????  Bi daha tövbe zaten,üç kuruş fazla yaksın sorun değil,hiç olmazsa aracıma keyifle binerim...

Çevrimdışı enesandic

• JOKER
    • Profili Görüntüle
Ynt: Yakıt Katkısı Motora zarar verir mi?
« Yanıtla #1 : 18 Mart 2012, 22:16:12 »
bu tip  katkı maddeleri yakıtıın akışkanlığını azaltmak değil yanma verimini yükseltmek üzere tasarlanır eğer sizin dediğiniz gibi olsa zaten motor arıza lambası hemen yanar araç rölentiyi tutturamaz titreme yapar

ileride size açacağı maliyet uzun soluklu kullanımda  yakıt filtreniz tıkanır buda yakıtı artırmasına sebepğ verebilir yanma odasında ısı fazla yükselebilir aracın bunun için hertürlü koruması var motor stop eder fazla ısınrsa ama anlık bir dengesiz çalışmadan dolayı belki motora zarar verebilirsiniz  , kesinlikle kullanmayın bu tip katkıları yani ben olsam kullanmam tabi o sizin aracınız tercih sizin
Büyük imza...

Çevrimdışı jckal_

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 18 Mart 2012, 22:19:55 »
ben kullandım hemde birden fazla..hiç zararını görmedim. bilinçli bi şekilde yani yakıt miktarına oranına göre kullanılmalı diye düşünüyorum.. babam kullanmazdı bu türden şeyler bi gün araç yolun ortasında kaldı enjeksiyonlar tıkanmış halbuki bu gibi malzemeleri ara ara kullansa sorun olmayacaktı. 4 enjeksiyon  5bin lira..

Çevrimdışı m1s1r

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 18 Mart 2012, 22:23:54 »
Ben Her kullandigimda ariza lambasini yakti. Fazla bir katkisini gormedim o yuzden kullanmayi dusunurmuyum bilmiyorum

Çevrimdışı ECU38

• GOLF V 1.6 FSI
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 19 Mart 2012, 08:37:26 »
Ben Her kullandigimda ariza lambasini yakti. Fazla bir katkisini gormedim o yuzden kullanmayi dusunurmuyum bilmiyorum

kesinlikle katılıyorum ben de ne zaman kullansam arıza lambası yandı...
Deyiş o deyiş patladı gitti :)

Çevrimdışı enesandic

• JOKER
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 19 Mart 2012, 16:17:25 »
kullanmayın gitsin bence
Büyük imza...

Çevrimdışı 16f0010

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 29 Mart 2012, 14:47:04 »
würth haricinde bir şey kullanmayın derim

Çevrimdışı battal gazi

• 1.4 tsı 140 hp dsg(6 ileri) çok güçlü ve ekonomik
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 03 Nisan 2012, 16:01:37 »
Ktkı aldığınız firma hangisi bilemiyorum fakat güvenilir bir yer değilse ciddi bir marka dahi olsa üründe orjinallik yoksa zarar verebilir,ben daha önce fsı jettamda vürthünkünü kullanmıştım hiç bir zararı olmamıştı,geçen yıl ise tsi jettama ustam övmüştü systeam clean diye yerli bir marka var makinesi var aracın egzost verilerine göre size karışım veriyor bunu otomatik ayarlıyor ve sonuç mükemmeldi aracım roket gibi gidiyordu ve süper performans sağlamıştı ve kurum atmada gayet başarılı bir ürün çok memnun kalmıştım.
Jettamı 2013'te sattım,güzel bir araçtı dsg ile ilgili kronik arıza ve sorunlar yaşamış olmamıza  rağmen

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 03 Nisan 2012, 21:23:19 »
yakıt katkısı denen ürünler 2 kısma ayrılır:

Bir türü oktan artıcılardır. Yakıtın oktanını yani yanma gücünü artırır, performansı artar, ancak yakıt artar, çünkü insanın gaza bastıkça basası gelir.

bir türü ise karbon temizleyicidir. içinde tinere benzer bir çözücü vardır. güya kurum temizler, ya da biz öyle zannederiz.

oktan artırıcıyı, denk geldikçe alırım. benzinde çok farkedeceğini sanmam ama mazotta çok farkediyor. aracı zaptedemiyorum.  yokuşlarda vites üstüne vites atıyorum millet bayılırken.

kurum temizleyici de 6 ayda bir falan atarım depoya.  pek birşey farketmez, en azından pskilojik olarak rahatlarım.

ama sizin araçta rolanti titremesi..vs beklenmeyen bir durum.tekrar denemenizi önermem
Araba binmek içindir..