Gönderen Konu: Motor içi temizleyici kullanımı ?  (Okunma sayısı 13628 defa)

Çevrimdışı salihsefa

• Profili Görüntüle
Motor içi temizleyici kullanımı ?
« : 20 Mart 2012, 23:30:45 »
Arkadaşlar merhaba,
bu motor içi temizleme yağ katkısı kullananınız varmı? tavsiye ediyormusunuz? ben bir kutu sipariş ettim netten yağ değişiminden önce motor yağına eklenip 15dk kadar rolantide çalıştırılıyormuş siyah yağ tabakasını temizliyomuş vs.

Bilgisi olan arkadaşlar yorumlayabilirmi? işe yararmı, zararımı olur, nasıl kullanılır? Teşekkürler.

sipariş ettiğim ürünün linki :
http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=otctn115810&categoryId=26005
Sev seni seveni hâk ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni Mısır'a sultan ise.

Ehli irfan arasında aradım kıldım talep, Her hüner makbul imiş, İlla Edeb illa edeb

Çevrimdışı salihsefa

• Profili Görüntüle
Ynt: Motor içi temizleyici kullanımı ?
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2012, 12:48:53 »
yokmudur bi bilen ya :)
sorum güncel  :D

Ehli irfan arasında aradım kıldım talep, Her hüner makbul imiş, İlla Edeb illa edeb

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: Mk4
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2012, 16:00:06 »
Multipower isimli ürünü ilk defa görüyorum duyuyorum. Ben güvenmem böyle markalara.. sen güvenmişsin almışsın faydasını görürsün inşallah.

Ben olsam aşağıdaki ürünü kullanırdım. üzerinede bir borpower işini görür..

Bir Alman Atasözü Der ki "DAS AUTO"
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı salihsefa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 21 Mart 2012, 16:08:40 »
bu işi yağ değişiminde üstten aşağı mazot boşaltarak yapanlarda varmışda bana pek bi sakat geldi. würth illaki kalitede ne bilim hepi topu artık yağ temizleyecek 3 dk lık malzemenin ucuzuna kaçtım işin açığı. sen kullandınmı hasan bu amaçla üretilmiş bi ürün? bor katkısı içinde çok iyi diyende var zararlı diyende (iki yorumda da motor eski olmak kaydıyla) kullanıp faydasını veya zararını görenlere danışmak lazım bu tür malzemeleri diye düşünüyorum.

;D yanlış anlaşılmasın, kullanmadında ne yorum yapıyon çıkarmayasın kesinlikle . yorumun için teşekkürler. :tamamdir

bkz : http://shop.wurth.com.tr/araciniz-icin-urunler/motor-ic-temizleme-400ml ===> 47.2  TL  :o
« Son Düzenleme: 21 Mart 2012, 16:13:00 Gönderen: salihsefa »

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 21 Mart 2012, 16:39:14 »
fiyat herşeyi açıklamıyormu sence Salih  :D :D
1998 Mk3 AFT motor sportline manuel +Sunroof - 2003 Mk4 Highline Manuel - 2000 Mk4 1.9 TDI Comfortline

Çevrimdışı salihsefa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 21 Mart 2012, 17:30:58 »
fiyat herşeyi açıklamıyormu sence Salih  :D :D

hehehe o dedemin mantığı ya hasan aga : herşeyin pahalısı iyidir  ;D 
bide ucuz etin yahnisi var tabi, inşallah bizimki öyle olmaz  :D

Çevrimdışı htmetin

• Hasan Tekin METİN
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 22 Mart 2012, 11:22:27 »
hehehe o dedemin mantığı ya hasan aga : herşeyin pahalısı iyidir  ;D 
bide ucuz etin yahnisi var tabi, inşallah bizimki öyle olmaz  :D

O kadar zengin değilim ki ucuz mal alayım.. (İngiliz atasözü) Ama görünen köy kılavuz istemez ki. Dedeye selamlar  :D

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 22 Mart 2012, 11:42:56 »
mazotla temizleme işini R11 aracımda yaptırmıştım ustama. 2,5 litre mazot attı rölantide 3-4 dakika çalıştırdıktan sonra boşalttı.Çıkanları görmek dahi istemedim :D

Çevrimdışı barut

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 22 Mart 2012, 11:44:33 »
Ha o mazota 30 numara yağ ekleyip yapanlarda var

Çevrimdışı salihsefa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 22 Mart 2012, 12:55:03 »
teşekkürler hasan & tayfun abi, ürün geldi değişimde deneyip burdan paylaşırım, artık tertemizmi oldu deriz, araba ustadamı kaldı deriz bilmem :D

Çevrimdışı PROshield

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 24 Nisan 2012, 19:16:15 »
1 aydır olmadı mı değişim :)

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #11 : 24 Nisan 2012, 20:03:12 »
Herhangi bi sıkıntı olmaz aksine faydası olur.İlk söylediğiniz üründe aynı işi yapar würth de neticede marka ama mazot olayına sıcak bakmıyorum.Belki çok eski nesil araçlar için olabilir fakat ben tavsiye etmem.
03.06.2005

Çevrimdışı salihsefa

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 24 Nisan 2012, 23:47:37 »
1 aydır olmadı mı değişim :)

ben konuyu değişimden sonra bulamadım daha sonrada unuttum yazmayı ne yalan söyleyim arkadaşlar :)

bu temizleyiciyle alakalı biraz daha beklentim fazlaydı, ne bileyim değişen yağ aşırı kirli çıkmadı mesela ama şöylede bişey var ;
filtreler, yağ, bujileri değiştirdim artı kışlık lastikler çıktı yazlıklar takıldı bu motor temizleyiciyi kullanmamla birlikte, uzun yolda 180-190kuruş yakan araba şehiriçinde 170-175 kuruş yakar oldu. yakıtta ve performanstaki iyileşmeye motor içi temizleyicinin faydası oldumu veya ne denli bi faydası oldu yorum yapmak zor.. motor sesinde felan bi değişiklik görmedim.

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #13 : 24 Nisan 2012, 23:50:02 »
ben konuyu değişimden sonra bulamadım daha sonrada unuttum yazmayı ne yalan söyleyim arkadaşlar :)

bu temizleyiciyle alakalı biraz daha beklentim fazlaydı, ne bileyim değişen yağ aşırı kirli çıkmadı mesela ama şöylede bişey var ;
filtreler, yağ, bujileri değiştirdim artı kışlık lastikler çıktı yazlıklar takıldı bu motor temizleyiciyi kullanmamla birlikte, uzun yolda 180-190kuruş yakan araba şehiriçinde 170-175 kuruş yakar oldu. yakıtta ve performanstaki iyileşmeye motor içi temizleyicinin faydası oldumu veya ne denli bi faydası oldu yorum yapmak zor.. motor sesinde felan bi değişiklik görmedim.
Havalar ısındı ondan temizleyici ile alakalı bı durum değil.Artık aracın motoru daha çabuk ısınıyor. ;D
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2012, 23:51:05 Gönderen: mussel »
03.06.2005