Gönderen Konu: arkadaşlar yardım debraj sorunu...  (Okunma sayısı 6399 defa)

Çevrimdışı mgg

• Profili Görüntüle
arkadaşlar yardım debraj sorunu...
« : 21 Mart 2012, 19:29:28 »
arkadaşlar  dün aracımdan tak diye bi ses geldi pedal tarafından.sanırım debraj teliyle alakalı bir sorun.o sesten sonra debraj yukarda kavramaya basladı rampalarda iyice uçta kavrıyor.baskı balatamı daha 4-5 ay once degıstım.vites geçişlerimde sorun yok ama kalkıslarda cok sıkıntılı sanki kalkmıcak da tık die yolda bırakcak gibi.eger bu debraj teliyle malıyetı ne olur?yardımlarınızı beklıorum...

Çevrimdışı ertan yıldız

• Profili Görüntüle
Ynt: arkadaşlar yardım debraj sorunu...
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2012, 19:32:22 »
bu araçlarda debriyaj teli yok arkadaşım galiba senin baskı nın ayakları kırılmış olabilir acilen  taktırdığın yere bi baktır bu şekilde fazla kullanma aracı

Çevrimdışı mgg

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2012, 19:43:58 »
zaten o baskı balatayı değiştiren ustanın ...... cumartesiye kadar işallah bırakmaz yolda.daha erken baktıramamda.

Çevrimdışı mgg

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 24 Mart 2012, 20:05:51 »
arkadaşlar kimseden ses çıkmadı bu konuda.bugun tamırcıye gıttım arabayı attım geldim oraya.şanzumanın içindekı keçeden yağlamış balatayı,baskı yıda yakmış.şanzumanım daha onceden tamir de görmüş bunuda bugun ögrendık.ustanın dedıgıne göre baskı balata tekrar degıscek şanzumanın ön kapağı değişcekmiş oda 300-400 tl arası.daha şanzuman dagılınca içinden ne cıkacagıda mechul.usta 1000 lira falan masraf tutar dedi.istersen 1500 e cıkma acılmamıs sanzuman buluruz dedi.pazartesi benım sanzumanın net durumuna göre ya yapılacak yada cıkmasını alıp takacaz.

Çevrimdışı ertan yıldız

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 24 Mart 2012, 20:22:02 »
arkadaşım sen önce ustanı değiştir daha 4-5 ay önce değiştirdim diyosun usta görmemişmi keçeden yağ kaçırdığını ne biçim ustalar var memlekette ya baskı yı söktümü zaten kabak gibi görünüyo sen en iyisi ustayı değiştir

Çevrimdışı mgg

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 24 Mart 2012, 20:32:12 »
.....................

Düzenleme : Köy kahvesi değil, forum burası.

Çevrimdışı Sesizlik

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 27 Mart 2012, 18:14:17 »
Ben bu şanzıman yüzünden aracımı sattım.Allah şimdiden sabır versin.Yeni şanzıman alacaksanda çok dikkat et.

İki tane farklı şanzımanı bileştirip açılmamış şanzıman diye piyasada satıyorlar.Revizyon görmüş şanzımanlara dikkat.
Ayrıca araca uyum konusunda değişim sonrası belli bir süre herşey çok güzel saat gibi çalışıyor.Belli bi km sonrası tekrarlama durumu olabilir.

Şanzımanı açanda revizyonu yapacak olanda çok sağlam usta olmalı ben güvenemedim için aracımı arızalı şekilde sattım.Alan adamada durumunu söyledim.Alan ne yaptı bilmiyorum.

Benim ki bide otomatikti.Manuel olması biraz sizin için avantaj.Yetkili servis sıfır otomatik şanzıman için 14 bin tl para istemişti.

Bide şanzıman açıldıktan sonra geri dönüşü yok aman diyim çok dikkat edin.

Çevrimdışı mgg

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 27 Mart 2012, 23:25:36 »
sesizlik arkadaşım bilgilerın ıcın sagol.aracım cumartesiden beri tamırcıde şanzumanı ındırdık.usta yenı sanzuman alalım dıe söledı ama bizim peder eski toprak yanaşmadı o işe.yenı gelecek sanzumanın ne oldugunu bılıonmu dedı tamırcıye oda temız acılmamı sanzuman dedı.yok kardesım deyıp o secenegı kaldırdı.benım sanzumanın ön kapağı ve içinde bozulan bılyaları degıscek bugun toplamaya basladılar bakalım.arabadan zaten sogudum artık yapılıp cıksada eskısı gıbı hevesle oturmucagım kesin o dıreksıyona.bakalım araç çıkınca ne gibi bir sürpriz yapacak

Çevrimdışı mgg

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 29 Mart 2012, 20:34:43 »
aracımı aldım bugün sonunda :tamamdir

Çevrimdışı ozkan golf4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 30 Mart 2012, 01:49:01 »
senin araç sırf rengi için bile sevilir be. geçer problemler inşallah ustasının elini öpünce, arabaya darılma.

Çevrimdışı umut_mk4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 30 Mart 2012, 11:52:20 »
aracımı aldım bugün sonunda :tamamdir
sonuç nedir
2015 1.4 125ps highline

Çevrimdışı mgg

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 30 Mart 2012, 18:22:41 »
sonuç 1350 tl sıkışmıs sanzumana.halloldu sanırım bu sefer.benım arabam dısında golf kullanmadım.vites gecişlerı birazcık sertmi bizim arabaların?daha oncede biraz sertlık vardı sımdı bıraz daha yumusak sanırım.sanzuman yapılmadan oncede ayrıca vuruntuda vardı araba vıteskeyken gazdan ayagımı cekınce sallanıodu o sorunumda mınımum sevıyede.işallah baska dert cıkarmaz artık

Çevrimdışı mgg

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 30 Mart 2012, 18:23:26 »
senin araç sırf rengi için bile sevilir be. geçer problemler inşallah ustasının elini öpünce, arabaya darılma.
      :tamamdir :tamamdir

Çevrimdışı ugur_seyhan

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 30 Mart 2012, 19:23:34 »
bende çok çektim şanzumandan aynı şekilde kırıldı 2 kere balata değiştim şimdi bişey yok allahtan  arkadaşlarında dedği gibi Allah kolaylık versin...