Merhaba arkadaşlar, benim merak ettiğim otomatik kullanan arkadaşlar, şanzuman yağı değişimi yapan var mı, yağ değişiminden sonraki durum nedir?
1. vitesten 2 ye atarken bazen vuruntu oluyor, fakat bu çok nadir, özellikle de şehiriçinde çok kalıp şanzuman ısındığında meydana geliyor.çoğu zaman da sıkıntısız geçiş yapıyor...Tavsiye üzerine şaşmazda otomatik şanzumancıya gittim, yağı kontrol ettiler, seviyesi iyi, eksik yok dediler, yağ değişimi oldu mu diye sordu, olmadı diye söyledim, mutlaka değişmesi gerektiğini ifade etti...
Sonra yekili servisi doğuşu aradım, oradaki servis ustasıyla konuştum, aynen söylediği şu, tam otomatik şanzumanlı araçlarda yağ değişimi ünitelerini kaldırdık, hangi aracın değiştirdiksek sorunlar çıktı, o nedenle 3-4 senedir değişim yapmıyoruz dedi, triptoniklerde ise 60 binde bir değişir dedi...
Bir başka servise sordum, illede yağdan olmaz dedi, bogaz kelebeğinde de bir ayarsızlık vuruntu meydana getirebilir, araç beyni yanlış sinyal yollar ve vites değişimini ayarlayamaz dedi...yada selenoidlerden olabilir dedi, açar bakarız ama garanti eremem düzelecek diye, daha kötü de olabilir dedi, ben de elletmedim
Aracımda çok dik bir rampada bile geri kaçırması yok, vitesi doldurmada gecikmede yok, ara ara dediğim gibi vuruntu yapıyor, bilgisi ve bu durumu yaşamış tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim, yetkili servis ile özel servis tam zıt söylüyor
Forumda konuyla alakalı araştırmalar yaptım fakat orada da net bişey çıkmamış,