buğu spreyi sakın sıkmayın, solumayın, her kaloriferi açışınızda gözünüzü yakar.
buğuyu araç dışarıdan hava alamadığı zamanlarda yapar.park ettiğiniz yerde bir tek sizin aracınızda bu sıkıntı oluyorsa bunu sadece hava şartlarına bağlamayın.
1-polen filtresi tıkanık olmamalı, polen filtreniz eski ise değiştirin, ucuz ve değiştirilmesi kolay bir parçadır, siz bile halledersiniz.
2-aracın dışarıdan hava alma tuşu hep açık kalsın, içerideki havayı sirküle etmeyi kışın açmayın.hoş yaz günleri de çok uzun süre iç sirkülasyonu uzun süre çalıştırmayın, iyi bir şey değil."dışarıdan hava alan bir araç buğu yapmaz"
3-arada bir sıcak konumda kalorifer yerine klimanızı çalıştırın, hem klima gazı dibe çökmemiş olur, hem de klima içerideki nemi alır, kuru hava verir, araç içindeki nemi almış olursunuz.
4- paspasta vesairede ıslaklık falan varsa siz park halindeki aracınıza dönene kadar içeride fazladan buğulanmaya sebep olur, kış günü bir yerden su alan araçlarda buğu yapma olayı o yüzden fazladır. kauçuk ve havuzlu paspaslar var, ben onlardan kullanıyorum, ayakkabımla beraber gelen karı buzu paspastan silkeleyip atıyorum, kullanışlı oluyor
5- araçta film varsa malesef buğu ile ilgili çok problem oluyor, arka cama da film yaptırmış benden önceki sahibi, naparsam yapayım sürekli buğu oluyordu, söktüm kurtuldum.
6- içeriden kolonya ve gazete kağıdı ile camları bir güzel silin.oto yıkamacıları malesef kaportaya da cama da aynı bezi sürüyor, camda oluşan yağımsı tabaka buğuyu çok artırıyor.
7-6. adım sorununuzu çözmezse içeriden ve dışarıdan elmayı 2 ye bölüp (ekşi, sert, asidi bol) içeriden ve dışarıdan camları silin.
bu kadar şey yaptıktan sonra hala buğulanıyorsa bir sıkıntı vardır demektir