Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Golf 4 hakkında araştırma yaparken dek geldim sitenize, çok yararlı bilgilerin paylaşıldığı bir forum olduğunu belirtmeliyim gerçekten, golf 4 ile ilgili bilmediğim bir çok detayı öğrenmiş oldum.
Nasipse birkaç ay içerisinde ilk arabamı alacağım, uzun zamandır hayranı olduğum Golf 4'ün 2001-2004 arası bir modelini almayı planlıyorum. Benzin fiyatlarını göz önünde bulundurunca, yılda da ortalama 20.000 km yapacağım için tercihim dizel araçlar. Ancak dizelin de bildiğim kadarı ile sadece 1.9 motor seçeneği var. 1.9 motorların vergisinin çok fazla olması (hatta geçenlerde haber sitelerinde, önümüzdeki yıllarda vergi sisteminin değiştirilip büyük motor hacimli araçların vergilerinin daha da artırılacağı ile ilgili haberler vardı) göz önünde bulundurulunca 1.9 dizel almak ne kadar mantıklı size göre? Yoksa "dizelden edeceğin kar vereceğin vergiden çok daha fazladır" mı dersiniz? LPG'ye de oldum olası pek sıcak bakamıyorum, bir de vw arabalar lpg'yle çok uyumlu olmayabiliyormuş diyenler çıkıyor arada, arabadan pek anlamadığım için uyumdan kastedilen nedir bilmiyorum ama, ondan da bir ön yargı oluşmuş olabilir bende LPG'ye karşı.
Araba için ayırabileceğim maksimum bütçe 25.000 TL olacak. Babam da bu konuda şöyle bir yorum yapıyor: "Madem o kadar verebileceksin eski araba alacağına git maksimum 2 yaşında düşük fiyatlı ama temiz olduğuna emin olacağın bir araba al. Eski arabadan hayır gelmez." diyor. Zamanında 2. el arabalardan çok çektiği için o da kendince haklı sayılır. Bir tanıdık; temiz, 2009, Hyundai i20'sini bana 25.000'e bırakacağını söylemişti, o araba daha mantıklı geliyor babama. Hani Golf'le i20'yi karşılaştırıyormuş gibi olmasın, bu Golf'e haksızlık olur da kaliteli ama eski arabaya binmektense daha yeni ama düşük kalite bir arabaya binmek bir seçenek olarak duruyor.
Daha uzatmayayım. Özetle, Golf 4 almak istiyorum, ama etrafımda beni bu fikrimden vazgeçirmeye çalışan bi yığın insan var. Hemen hepsinin de kendince mantıklı sayılabilecek nedenleri var. Ben bir de sizlere sorayım istedim.
Eski bir Golf mü yeni bir Hyundai i20 veye o ayarda temiz bir araç mı tercih ederdiniz.
Seçiminiz Golf'se vergileri de göz önüne alınınca dizel almak mantıklı mıdır?
Yada LPG'ye karşı ön yargılarımı yıkacak birileri var mıdır?