Gönderen Konu: Golf IV almak istiyorum ama..?  (Okunma sayısı 20141 defa)

Çevrimdışı yescolm

• Profili Görüntüle
Golf IV almak istiyorum ama..?
« : 04 Nisan 2012, 17:37:01 »
Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Golf 4 hakkında araştırma yaparken dek geldim sitenize, çok yararlı bilgilerin paylaşıldığı bir forum olduğunu belirtmeliyim gerçekten, golf 4 ile ilgili bilmediğim bir çok detayı öğrenmiş oldum.

Nasipse birkaç ay içerisinde ilk arabamı alacağım, uzun zamandır hayranı olduğum Golf 4'ün 2001-2004 arası bir modelini almayı planlıyorum. Benzin fiyatlarını göz önünde bulundurunca, yılda da ortalama 20.000 km yapacağım için tercihim dizel araçlar. Ancak dizelin de bildiğim kadarı ile sadece 1.9 motor seçeneği var. 1.9 motorların vergisinin çok fazla olması (hatta geçenlerde haber sitelerinde, önümüzdeki yıllarda vergi sisteminin değiştirilip büyük motor hacimli araçların vergilerinin daha da artırılacağı ile ilgili haberler vardı) göz önünde bulundurulunca 1.9 dizel almak ne kadar mantıklı size göre? Yoksa "dizelden edeceğin kar vereceğin vergiden çok daha fazladır" mı dersiniz? LPG'ye de oldum olası pek sıcak bakamıyorum, bir de vw arabalar lpg'yle çok uyumlu olmayabiliyormuş diyenler çıkıyor arada, arabadan pek anlamadığım için uyumdan kastedilen nedir bilmiyorum ama, ondan da bir ön yargı oluşmuş olabilir bende LPG'ye karşı.

Araba için ayırabileceğim maksimum bütçe 25.000 TL olacak. Babam da bu konuda şöyle bir yorum yapıyor: "Madem o kadar verebileceksin eski araba alacağına git maksimum 2 yaşında düşük fiyatlı ama temiz olduğuna emin olacağın bir araba al. Eski arabadan hayır gelmez." diyor. Zamanında 2. el arabalardan çok çektiği için o da kendince haklı sayılır. Bir tanıdık; temiz, 2009, Hyundai i20'sini bana 25.000'e bırakacağını söylemişti, o araba daha mantıklı geliyor babama. Hani Golf'le i20'yi karşılaştırıyormuş gibi olmasın, bu Golf'e haksızlık olur da kaliteli ama eski arabaya binmektense daha yeni ama düşük kalite bir arabaya binmek bir seçenek olarak duruyor.

Daha uzatmayayım. Özetle, Golf 4 almak istiyorum, ama etrafımda beni bu fikrimden vazgeçirmeye çalışan bi yığın insan var. Hemen hepsinin de kendince mantıklı sayılabilecek nedenleri var. Ben bir de sizlere sorayım istedim.
Eski bir Golf mü yeni bir Hyundai i20 veye o ayarda temiz bir araç mı tercih ederdiniz.
Seçiminiz Golf'se vergileri de göz önüne alınınca dizel almak mantıklı mıdır?
Yada LPG'ye karşı ön yargılarımı yıkacak birileri var mıdır?

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
Ynt: Golf IV almak istiyorum ama..?
« Yanıtla #1 : 04 Nisan 2012, 17:43:07 »
25 bin liraya birazda ekleyip golf mk5 1.6 düz motorlu bir araç alıp lpg ile binebilirsiniz. dizelin avantajı bakımlı oldugu sürece sıkıntı çıkarmaz turşu olanıda candan bezdirir benzinli gibi. dizelin yıllık vergisi 288 lira birinci taksidi. ben dizelciyim benzinliye binerim ama lpg işi zor benim için. lpg işi sadece montaj ve şans işi gerisi keyfine kalır sorun yaşamak istemezseniz lpg prins marka sistem en iyisi
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 04 Nisan 2012, 17:50:59 »
öncelikle i20 ile golf ü karşılaştırmak golfe haksızlık değil hakaret olur :) burdaki herkes sana kendi tecrübelerini anlatır ama bana sorarsan git sür kullan dizelini de lpg lisini de kullan sonra zaten i20 ye binmek istemezsin lpg günümüz şartlarında en uygun seçenek gibi dizel performans açısından daha çok tatmin eder seni ne de olsa Turbo. ama sessiz ekonomik yol tutuşu iyi bir araç istiyorsan hele ki 25 bin lira paran varsa en kral golf 4 ü alırsın.
This is the best one until we make a better one.......

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 04 Nisan 2012, 17:52:27 »
ayrıca lpg'den benim kadar çeken birisi var mıdır bence yoktur ama yine de engelleri aştım vw sevdamız herşeyi yendi...

Çevrimdışı umut_mk4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 04 Nisan 2012, 18:06:19 »
bende yeni golf 4 kullanıcısı sayılırım alalı 9 ay falan oldu. Anladıgım kadarıyla toplam 25.000 binin var bence 2000 2001 model temiz bir golf al derim 21-22 bin cıvarı. Geriye kalan 3-4 bini bir kenara koy. Olmadık bir durum için.
2015 1.4 125ps highline

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 04 Nisan 2012, 18:07:26 »
3-4 bine de süper şeyler yaparsın tosuna :) ohh misss :)

Çevrimdışı yescolm

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 04 Nisan 2012, 18:10:27 »
25 bin liraya birazda ekleyip golf mk5 1.6 düz motorlu bir araç alıp lpg ile binebilirsiniz. dizelin avantajı bakımlı oldugu sürece sıkıntı çıkarmaz turşu olanıda candan bezdirir benzinli gibi. dizelin yıllık vergisi 288 lira birinci taksidi. ben dizelciyim benzinliye binerim ama lpg işi zor benim için. lpg işi sadece montaj ve şans işi gerisi keyfine kalır sorun yaşamak istemezseniz lpg prins marka sistem en iyisi

golf mk5'in tipini bir türlü sevemedim ya, onun için ısrarla golf 4 istiyorum. Birde vergi 288 lira ise korktuğum kadar çok değilmiş gerçekten. Ama işte son zamanlardaki haberlerde söylenildiği gibi eski arabaların vergilerinin yenilerden fazla olacak şekilde bir düzenleme yapılırsa eski model oldukları için bayağı bir artacaktır vergileri yeni arabalara nazaran..

Çevrimdışı yescolm

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 04 Nisan 2012, 18:18:51 »
aslında ben paramın yettiği en iyi en yüksek model golf4'ü alayım diye düşünüyordum ama dediğiniz gibi biraz ayırmak çok mantıklı olacak herhalde

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 04 Nisan 2012, 18:19:48 »
sonra ben gibi 2-3 bin lira para bayılınca ağlamamak için önceden tedarikli olmakta fayda var...

Çevrimdışı golf_4

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Audi A3 S-LİNE
« Yanıtla #9 : 04 Nisan 2012, 18:39:24 »
bir kere hyundai nin hiç bir modelini vw kalitesiyle karşılaştırma derim

lpg olayına gelince bende BRC var benzinle baş edemeyince taktırdım dört dörtlük sistem araba benzindemi lpg demi anlayamazsın istersen gel bi gez denemesi bedava ..bende karsıydım lpg ye ama mecbur geçtim çokta memnunum arabana düzenli bakım yaptırırsan lpg sistemi dahil hiç bişey olmaz olsada uzun zamanda olur .zaten elde edeceğin tasarrufla kaç tane motor yaptırırsın(bunun hesabını eyüp ustayla yapmıştık ..paşa otomativ)

22-23 bin arası temiz bir tane al ..kalan paranlada kafana göre güzelleştirirsin keyifle binersin
« Son Düzenleme: 04 Nisan 2012, 18:42:00 Gönderen: golf_4 »
Vorsprung Durch Technik

Çevrimdışı umut_mk4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 04 Nisan 2012, 18:58:21 »
bir kere hyundai nin hiç bir modelini vw kalitesiyle karşılaştırma derim

lpg olayına gelince bende BRC var benzinle baş edemeyince taktırdım dört dörtlük sistem araba benzindemi lpg demi anlayamazsın istersen gel bi gez denemesi bedava ..bende karsıydım lpg ye ama mecbur geçtim çokta memnunum arabana düzenli bakım yaptırırsan lpg sistemi dahil hiç bişey olmaz olsada uzun zamanda olur .zaten elde edeceğin tasarrufla kaç tane motor yaptırırsın(bunun hesabını eyüp ustayla yapmıştık ..paşa otomativ)

22-23 bin arası temiz bir tane al ..kalan paranlada kafana göre güzelleştirirsin keyifle binersin

nasıl belli olmuyor lpg ile benzinin farkı.ozellikle rampada lpg arabayı boguyor
2015 1.4 125ps highline

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 04 Nisan 2012, 19:00:06 »
dağa mı çıkcan kardeşim sürekli ya 3 le çıkma 2yle çık sende ne var yani okadar olcak :)
 ;D
 ;D

Çevrimdışı umut_mk4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 04 Nisan 2012, 19:03:06 »
dağa mı çıkcan kardeşim sürekli ya 3 le çıkma 2yle çık sende ne var yani okadar olcak :)
 ;D
 ;D
arkadasım surekli daga cıkmak degil mesele arkadas yazmıskı benzile de aynı lpg ile de aynı diye o yuzden yazdım
2015 1.4 125ps highline

Çevrimdışı caner4

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 04 Nisan 2012, 19:06:30 »
yok canım aynı olduğunu söylemek değil mesele yani günümüz şartlarında hesaplı bir alternatif hastalığı arızası olabilir ama şu an dizel arabaya bile binilmiyor .. benzin 2 lira oldu da biz lpg mi taktırdık :(