Merhaba arkadaşlar....
Konum silindiğinden yeniden açtım konuyu stop ve çalışmama devir düzensizliği vs. gibi sorunlar yaşamaya başlamıştım geçtiğimiz ay.K.boğaz şüphesiyle girişmiştik motora velhasıl marka fiyat konusunda epey sorular-cevaplar almıştım bu konuda.Şimdi tamamiyle yapılan tüm işlemleri tekrardan yazayım.
Yapılanlar:- Gaz kelebeği söküldü mekanik ve elektronik swich kısımları tamamiyle temizlendi parlatıldı.
- Gaz kelebeği 1 vidası sökülmediğinden emme manifoldu sökmüştük iç-dış temizlendi.
- Hazır açılmışken enjektörler ve benzin dağıtıcı Weber ve elektronik kısımları temizlendi.
- Tüm lpg emme hortumları ve benzin hortumları, tüm kelepçeler ve klipsler yenilendi.
- Tüm bujiler ve buji motor girişleri temizlendi.
- Tüm şase kabloları ve metal swich (g.kelebeği,a.bobini.distribütör metal kapak,enjektör elektrik) yenilendi.
- Ateşleme bobini orijinal takıldı.
- Buji kabloları orijinal takıldı.
- Distribütör temizlendi ayar yapıldı.
- Distribütör ateşleme kapağı orijinal takıldı.
- Lpg enjektörleri değişti,regülatör ve beyin temizlendi ayarlar yapıldı.
- Hararet müşürü orijinal takıldı.
- Egzoz manifoldunda çatlak vardı onarıldı.
- En son adaptasyon yapıldı.
Tüm bu yapılanlardan sonra aracımdaki stop etme devir düzensizliği ve çalışmama sorunu şimdilik giderildi umarım yakın zamanda başka bir sıkıntım olmaz çünkü muayene geliyor.
Sıradaki yapılacaklar:- El freni teli değişecek ve arka kampana frenler ayarlanacak, el freni ayarlanacak.
- Ön balatalar değişecek.
- Benzin pompası ve filtresi değişecek.
- Vites Kolu alt burcu değişecek.
- Şanzıman keçesi değişecek.
- Triger seti,v kayışı ve devirdaim pompası değişecek.
- Lastik rotasyonu,rot ve eksantrik balans ayarları yapılacak.
- Egzoz kaçakları varsa yapılacak.
- Far ayarı yapılacak.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar inş bunları da halledersem muayeneye zımba gibi gideceğim...