Gönderen Konu: bugun sanayiye gittim  (Okunma sayısı 7728 defa)

Çevrimdışı cicos

• Profili Görüntüle
bugun sanayiye gittim
« : 11 Nisan 2012, 18:27:56 »
arkadaşlar araçım da brc lpg var bir yıldır sıkıntı yokdu şimdilerde araç boşda iken devir titreme yapıp stop ediyor bunu yağışlı havalarda yapıyordu 1 haftadır iyi idi dun gene başladı yapmaya. bugun müsatttim götürdüm ustaya. boşda 6 bin  devire köklüyor gazı bırakıyor devirde değişme yok titeme stop yapmadı bi kez stop etti bak hocam dedi stop ederken ekran ışıkları gidip geliyor dedi elektriginde bişi var gibi geldi bana dedi sen bunu şu ustaya götür dedi. götürdük anlattık denedi stop etmedi sonra laptop a bağlayalım arızası çıkar dedi. bagladık sıçaklık müşürü ve labdy (veya ona benzer bi yazı çıkdı) dedi bu araçın motor arıza ışığı iptal edilmiş sen almadan öncede varmış bu sıkıntı dedi. 3 şeyden olabilir 1. müşür olabilir 2. tesisatında olabilir 3. beyninde olabilir dedi. beyin den ise en fazla 700 tl patlar sana dedi. birde araçı gaza basarak çalışıyor bu araba dedi bunlar gaz vermeden çalışması lazım dedi. bende 1 yıl önce enjektörlerini temizlettim ozaman gaz vermeden çalışıyordu sonra çalışmamaya başladı dedim. hatta usta  arabayı gazda kapatınca arabayı beyinde gaz kalıyor, çalışrken benzine geçtiği için oluyordur dedi. şidmi tuhafıma gitti arkadaşlar sizler gaz vererekmi çalıştırmaktasınız yoksa sadece  kontağı çevirmeniz yeterli oluyormu. birde ustadın dediği müşür, veya tesisat, beyin den olabilir dediği arızalar için ne tavsiye ediyorsunuz. arızamız 1. araç yagmurlu havalarda stop etmesi (rolantide) 2. gaz vererek çalıştırmamız. yorum ve tavsiyelerinizi bekliyorum

Çevrimdışı ertan yıldız

• Profili Görüntüle
Ynt: bugun sanayiye gittim
« Yanıtla #1 : 11 Nisan 2012, 19:27:09 »
arkadaşım benim araç hiç gaz vermeden tek marşta çalışıyor arızan içinde bi kaç ustaya daha danış ona göre işlem yaptır

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 12 Nisan 2012, 03:19:17 »
araç dedikleri gibi gazsız yani gaza basmadan kontağa dokunduğun anda çalışır. çünkü sen daha dışarıdan kumanda ile kapıları açtığında benzin pompası benzin basıyor motorun içine. titreme stop sorununa gelince de boğaz kelebeği ve hava filtre sistemine baktırmanı tavsiye ederim. gaz verme sebebinde bundan olabilir.
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı horoz155

• horoz
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 12 Nisan 2012, 05:08:43 »
bahsettiğin şeylerin aynısı bendede oluyordu.benimkinde direksiyona tam sag ya da tam sola cevirdiğinde stop etme durumu vardı.öncelikle boğaz kelebeğini güzel bir temizletmeli ve gerekirse hortumunda üfleme var ı baktırmalısın,ya da boğaz kelebeği denen borunun içindeki metal aksama baktır,sıkıntı yoksa güzel bir adaptasyon ayarı akabinde lpg ustana söyle firmanın istanbul, izmir,ankara genel merkezi ile uazktan bağlantı yapmasını belirt.benim sistem de brc şu an Bodrumdayım izmir ili ile bilgisayardan uzaktan bağlantı yapıldı.hem yakıt azaldı,hemde stop etme durumu ortadan kalktı,ben sebebini sorduguda sıcaklık değerleriyle ilgili birşey söylenmişti.
efsaneye binenlerde efsanedir...

Çevrimdışı serkan selli

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 14 Nisan 2012, 03:31:52 »
Sinan Bey Aynı Sorun Bendede Var..Aslında Daha Once Konu Hakkında Cok Konu Acılmış Lpg Taktıktan Sonra Coğu GOlfte Gorunuyor Bu Sorun..Boğaz Kelebegı Dediler Temızlettım Olmadı ,Gaz Filtresi Dediler Onlarda Değişti YIne Olmadı.VW ustası Motorda Bişey Yok Gazcıya Gıtceksın Dıyo Lpg Cıde Motorcuya Gıtceksın Dıo Ben SOrunu Cozemedım Zaten Artık Alaıştımda:):) Büyük İhtılam Sıcaklıkla Ilgılı Bışey Hava Iyı oldugunda yapmıyorr..Çalştırma Konusundada Gaza Basmanıza Gerek Yok Kontagı Cevırdıgınzde Kendı Çalışması Lazımm..
İki Çeşit Araba Vardır;Almanlar Ve Diğerleri !

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 14 Nisan 2012, 10:44:34 »
Gaza basmadan çalışmıyorsa hararet müşirine el atmalısınız :) Zaten sıcaklıkla ilgili bir durum olduğunu söylemiş ustanız. Labdy sanırım lambda sensörü demek istediniz araç 16V ise iki sensör var birisi sıcaklıkla ilgilidir ama hangisi olduğunu unuttum.

Çevrimdışı 26golf26

• I AM LEGEND....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 14 Nisan 2012, 12:29:56 »
aracında lpg olupta sorun yaşamayan varmıdır ???
ne illetyus şeymiş bu arkadaş
 yok rolantide tekler , titreme problemi, rolantide stop etme, yağmurlu havada stop etme, rölanti bozukluğu vs.vs. ama genede aracımızdan vazgeçemiyoruz  :sevgi: :sevgi: :sevgi:
bizi izlemeye devam edin...

Çevrimdışı jackhal

• gri olmasın da...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 15 Nisan 2012, 11:19:23 »
En son senin yaşadığın titreme sorunu geçen hafta ben de yaşadım. Araç her durduğumda devir saati dalgalanıyordu. Stop edecekmiş gibi ama etmiyordu  ;D  Gittim direk boğaz kelebeğini temizlettim. Ama satın çıkarmadan sprey ile temizlemelerine izin verme çıkarsınlar iyice sağını solunu içindeki parçayı temizlesinler sonra takınca tekrar spreyle temizlesinler birşeyi kalmaz merak etme...

Çevrimdışı 26golf26

• I AM LEGEND....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 15 Nisan 2012, 12:02:14 »
Alıntı
En son senin yaşadığın titreme sorunu geçen hafta ben de yaşadım. Araç her durduğumda devir saati dalgalanıyordu. Stop edecekmiş gibi ama etmiyordu    Gittim direk boğaz kelebeğini temizlettim. Ama satın çıkarmadan sprey ile temizlemelerine izin verme çıkarsınlar iyice sağını solunu içindeki parçayı temizlesinler sonra takınca tekrar spreyle temizlesinler birşeyi kalmaz merak etme...

+1
çoğu yerde üzerinden temizliyolar çıkartıp temizlenmesi gerek sonrasında da illaki adaptasyon yapılması lazım

Çevrimdışı cicos

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 15 Nisan 2012, 18:41:04 »
Arkadaşlar boğaz kelebeği için daha önce gittiğim ustanın söylediğini sizlere aktarayım. boğaz kelebeğini temizleriz ama kesin olur olmaz bilemem. Bazılarında düzeliyor bazılarında ise düzelmiyor garantimiz yok dedi. fiyat 30 tl dedi parasında değiliz zaten, arabamızı zevkle binme amacımız :sevgi:. Forumda birçok yazıyı okudum bu konuda boğaz kelebeğini temizleten, filtreleri değiştirenler hatta en son manifolt contası diyenler var, egr valfinden diyenler var. bu arıza neden olur muamma yani. kütahyadayız en son eskişehir deki servise götüreyim diyorum.... arabayı baglantıgımda ısı müşürü arızalı gösteriyor ondanda olabilir demişsiniz onuda değerlendirelim.fakat ben arabayı alalı 2 yıl oldu müşür arızası aldığımda da vardı sorun olmaz dediler. Son 3 aya kadar stop falan etmiyordu. Müşürden olsa ilk başlardada yapması lazım sanırım.

birde arabayı ilk çalıştırdığımda gaz vermeden çalıştırıyorum demek istediğim şu; arabayla 5 km yol yapın kapattın sonra 1 dk sonra tekrar çalıştırırken gaz vererek çalıştırmak zorunda kalıyorum. yani marşa basınca ozaman çalışmıyor bunu sormuşdum  ???

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 16 Nisan 2012, 03:29:56 »
ama başta onu söylememişsin. değişmez yine gaz vermeden çalışması lazım. şöyle söyleyeyim ben aracımı alalı 1 seneyi geçti daha hiç gaza basarak çalıştırdığım olmadı. ama şu oluyor. normal kontaktan kapatma değil de ayağınızı debriyajdan çekerken stop ettirirseniz o zaman işte gaz vermeden zor çalışıyor. aksi halde sizin dediğiniz gibi oraya buraya uğramalar gibi durumlarım çok oldu. yani 1 dk sonra çalıştırmam gereken hiç de gaz vermedim tek marşta çalıştı aracım. başka bir konudan alıntı yapıyorum senin için.

Alıntı sahibi: golf_4 Üzerinde Şubat 25, 2012, 11:40:10 ÖS
aracımda brc marka sıralı gaz sistemi var taktıralı 1 ay oldu,650 km yol yaptım...lpg de iken aracı stop edince, ı bazen sarsıntılı stop ediyor tekrar calıstırmak ısteyıncede ilk marsta almıyor .ikincide hemen alıyor bu problem benzinde olmuyor...arabanın adaptasyon ayarları filan tam.bogaz kelebegı dahıl.arac 2004 model golf IV BCB motor. ayrıca taktırdıgım yere gıdıp ayarları kontrol ettirdim ,başka yerede kontrol ettırdım ayarlar gayet duzgun dıyorlar ..
yardımcı olursanız sevinirim tesekkurler

Merhaba ;
Aracınızdaki sorunun nedeni lpg ayarı değil ; tamamen basit bir elektrik bağlantı işlemi ile ilgili .Aracınızdaki sorunun nedeni siz aracı stop ederken lpg enjektörlerinin 1 sn açık kalması sonucu lpg yi emme manıfoltuna püskürtmesi ile alakalı.Belirttiğim gibi basit bir işlem ile düzelecektir.Yetkili servisinize bizi aramasını söyleyin ,gerekli açıklamayı yapalım.Selamlar...

ÖZENÇLER OTOGAZ
BRC İç Anadolu ve Karadeniz Bölge Bayi ,Teknik Destek ve Lojistik Merkezi
www.ozenclerotogaz.com.tr

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 16 Nisan 2012, 03:33:17 »
öbür konuda da boğaz kelebeğini temizletmek en basit işlem. önce ondan başla. büyük ihtimalle sorunun düzelir. ama mutlaka adaptasyon yapsınlar yoksa anlamsız. artı bence yerinden söktürme üzerinde temizlesinler yoksa başına baya büyük işler açabilir işinin ehli olmayan kişiler. yenisini almaya kalksan 400 TL gibi birşey.

Çevrimdışı cicos

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 16 Nisan 2012, 21:46:29 »
yarın bu özencler oto gazı hemen arıyorum. inş. ferhat açıklamalrın için çok teşekkur ederim

Çevrimdışı 26golf26

• I AM LEGEND....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 16 Nisan 2012, 22:59:55 »
geçen sene mayıs ayında özençlere taktırdım aracımın lpgsini ilgi alaka güzel yolum çoruma düşdükçe götürürüm aracımı kontorllerini ücretsiz olarak güler yüzlü bi şekilde yapıyorlar şimdilik memnunum brc den reklamınıda yapayım burdan özençlerin  :halazn: