Gönderen Konu: ustaların bilemediği sorun???  (Okunma sayısı 7663 defa)

Çevrimdışı onder_07

• Profili Görüntüle
ustaların bilemediği sorun???
« : 22 Nisan 2012, 22:41:43 »
arkadaşlar daha önce egzoz katalizör sorunu adı altında yazmıştım aslında ama daha da ilginç oldu olay.arabam 2001 comfort lpg li.fakat araç sanki dizel motor gibi çalışıyor ve öyle ses çıkarıyor.bir egzoz ustasına gittiğimde katalizör boşalmış dedi.sonra başka bir egzozcuya gittim katalizör sağlam fakat motora giren krom spiral kırılmış 320 tl dedi.başka bi egzoz cuya gittim bunun egzoz la alakası yok motorcu baksın dedi.motorcuda ana manifolttan geliyo bu ses dedi.bunu hemen yapalım zaten lpg li arabaların yanma sebebi budur dedi bide korkuttu.bu arada şuan muş da ikamet ediyorum ve sanayideki hiçbir ustaya güvenmiyorum,ama bu snuncusu beni korkuttu.sizce ne olabilir yada aynı olay başına gelen varmı?

Çevrimdışı bennecyim

• Profili Görüntüle
Ynt: ustaların bilemediği sorun???
« Yanıtla #1 : 23 Nisan 2012, 11:29:48 »
sesi duymadan yorum yapamayız. videoya çekersen burdaki ustalara sorarız. elazığdayım. yakın sayılırız.

Çevrimdışı cicos

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 23 Nisan 2012, 12:44:12 »
kardeş bizim araçlar zaten dizel araç gibi çalışmakda. sorduğumda bazı arkadaşlarıma motorun özelliğinden demişlerdi kolay arıza yapmaz bu motorlar demişlerdi :tamamdir

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #3 : 23 Nisan 2012, 13:12:34 »
1.6 Golf motorlarının ilk defa dizel gibi çalıştığını duydum.
Yok öyle bir şey.
İlk çalışmada biraz sesli olabilirler günümüz motorlarına göre ama dizel ile hiç alakaları yok.

Geçmiş olsun çok.
Dilerim en kısa zamanda bilen bir usta ile halledersiniz problemi.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı cicos

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 23 Nisan 2012, 19:56:35 »
bende zaten dizel gibi çalışıyor diye o yüzden demişdim. ilk çalıştıgı anda hırıltılı çalışıyor. sürekli o tarz motor sesi yok. bu sesi sürekli yapıyorsa arıza vardır. ilk anda çalıştığı anda ise o normal sanırım....

Çevrimdışı rbaydug

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 26 Nisan 2012, 08:30:06 »
Aracıbn altına, karter muhafazasına bakın, eğer içeri doğru çok çökmüşse (bir darbeden dolayı) düzelttirin. Bende de ses sorunu vardı, karter muhafaza motora değiyomuş, motorun titreşimli çalışıtığı zamanlarda vuruntudan dolayı ses yapıyormuş. Umarım seninki de bu kadar basittir.

Çevrimdışı metalteo

• ilker
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 26 Nisan 2012, 10:21:31 »
Ben ara sokaklardan geçerken kimse motor sesini duymuyor korkutmamak için kornaya basmıyorum, gaz veriyorum öyle çekiliyorlar. Eger sesli çalışıyor diyosanız kesin sorun vardır.
« Son Düzenleme: 26 Nisan 2012, 10:22:56 Gönderen: metalteo »

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #7 : 26 Nisan 2012, 12:43:04 »
Arkadaşın dediği gibi videoya çekip paylaşırsan o zaman daha net bişey söylenebilir.
03.06.2005

Çevrimdışı ismiil

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 26 Nisan 2012, 18:57:51 »
motor hırıltılı çalışması başka horultulu çalışması başka yani abart egsoz gibi bir ses varsa manifolt ve eksozdan kaynaklanabilir eğer dizel motorlarda ki gibi bir ses varsa şöyle olabilir  golflerde böyle bir rahatsızlık var mı bilmem itici takımı bozuksa dizel gibi çalışır bmw lerin 4 silindirlerinde olur genelde

Çevrimdışı onder_07

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 26 Nisan 2012, 19:18:17 »
bugün yaptırdım ve hayrete düştüm,arabam sanki bambaşka bir arba oldu resmen.motora giren yani manifolttan sonra başlayan çatallı bi boru var.spiral diyorlarmış kromdan.onun sol tarafı kırılmış değştirdim.şuan arabanın çalışıp çalışmadığı belli bile değil harika oldu.DA 300tl ye maloldu bu sessizlik

Çevrimdışı 26golf26

• I AM LEGEND....
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 26 Nisan 2012, 21:02:46 »
geçmiş olsun 300 tlye sinir sahibi olmaktan kurtulmuşundur...  :tamamdir
bizi izlemeye devam edin...

Çevrimdışı onder_07

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 26 Nisan 2012, 23:21:04 »
çok şükür Allah kaza bela vermesin gerisi mühim değil.