Hayırlı olsun Gani abi.Bende Transporterı satıp Combo almayı düşünüyorum.Hayırlısı İzlenimlerin Nasıl araç hakkında?
Sağolasın Yasin,araç güzel. Sınıfının en iyi arabalarından diyebilirim. Ama bir Caddy kadar konforlu ve tok bir araba bekleme kesinlikle. Kullanımı kolay,yine de park sensörsüz park etmek sıkıntı olabiliyor
Kronik arıza olarak bütün Combo ve Corsa'lar da olan direksiyon kutusu problemi ile karşılaşabilirsin, ama bu yolda bırakacak bişey değil. Direksiyon boşluk yapıyor o da ses yapıyor. Baskı değiştireceğin zaman tamir takımını alıp yaptırabilirsin. Çok masraflı bir sorun değil. Yakıt çok iyi,normal kullanımda 5 litre gibi bir değer yakalayabiliyorsun. Ben arabada malzeme de taşıyacağım için 1.7 DTI aldım. Ama çok yük olmadan aile içi kullanım için 1.3 CDTI tavsiye ederim. Yakıtları aynı,performanslarıda aynı aşağı yukarı ama 1.3 yüklüyken rampada tıkanıyor 1.7'de tıkanma olmuyor. 1.3 CDTI'ın avantajı parçaları çok ucuz ama yıpranma süresi kısa. 1.7 DTI'ın ise parçaları pahalı ama Isuzu kökenli bir motor olduğu için yıpranma süresi uzun. O yüzden aslında ikisininde masrafları aynı rakamlara geliyor. 1.3'ler Cammon Rail motordur. Motoru biraz daha sessiz ama yakıt seçer,1.7 DTI eski sistem motordur yakıt seçmez. Hatta Opel forum sitesinde birisi denemek için mazotun yanında bir o kadarda ayçiçek yağı koymuş 600km kullandım bir sıkıntım olmadı ama daha sonra korktuğum için bir daha koymadım diyordu
düz yolda 2500dd'den yakuş yukarı 3000dd'den aşağı vites değiştirme araba laga düşüyor. Turbo boşluğu bu araçlarda biraz fazla 1500dd'in altı zaten ölü gibi
Onu da yazılım yaparak düzeltebiliyorsun. Haftaya müsait olursam vmax yazılım yapılacak benim arabaya. Yazılımla normalde 105 hp yakalayabiliyoruz ama ben yakıt ekonomisine uygun birşey istedim o yüzden bende 90-100 hp arası bir değer çıkacak o zamanki izlenimlerimi yine paylaşırım. Özetle,tavsiye edermisin dersen evet ederim. Aynı modelde benim arabamı aldığımla denk temizlikte bir Caddy (2004 model,hatasız boyasız orjinal kasa,servis bakımlı,fabrika çıkışı camlı,ilk sahibinden) 24-25'den aşağı bulunamazken Combo'yu 16-18 aralığında rahatlıkla bulabilirsin. Birde özellikle 1.7 DTI alacaksan1-2 fazla ver temizini bakımlısını ve düşük km'sini al. Düzgün kullanırsan 400-500bin km gidecek motorlar ama yıpratılarak kullanılmış motorlar başına çok fazla dert ve masraf açabilir.