aslında bir müddetdir golf IV almayı planlıyorum, baya da bi araştırdım aslında ama temiz dizel bulma konusunda biraz daha bekleyecem gibi. bu arada acaba kredi çekip sıfır bir araba mı alsam diye düşünüyorum. Baktığım 2 model var: JETTA 1.2 TSI 105 PS ve Astra HB Classic III 1.3 CDTi Dizel. Kredi çeksem bile 50.000'i geçmek istemiyorum. O yüzden bu ikisi mantıklı geldi şimdilik.
Astra arakadaşta var, bayağı övüyor arabasını, bir vw değil ama piyasadaki bir çok c sınıf araçtan iyidir diyor kendisi. yakıt konusundan mükemmel denilebilir, jetta'ya nazaran daha daha kısa ve
sportif görünüyor bana göre. Fiyat sanırım 42.000 civarı.
Jetta ise 1.2 olduğundan hem vergi avantajı var ki, önümüzdeki yıl vergi miktarları denildiği şekilde değişirse daha da karlı olacaktır. Hem de normal benzinli araçlardan bir nebzede olsa az yakacaktır zannımca. Gerçi nihayetinde yine dizelden daha çok yakacaktır ama.. fiyatı 46,200 comfort paketinde. Bir de araç biraz uzun göründü bana, acemi olduğum için gözümü korkutuyor biraz
ayrıca jettanın yeni kasada içi aksamın kalitesi bariz bir şekilde düşmüş deniliyor önceki kasalara göre.
bunlar göz önüne alınınca gerek fiyatı, gerek az yakması, gerekse jettanın iç aksamındaki kalitenin düşmesi gibi sebeplerden dolayı astra biraz daha önde gözüküyor ama jetta'dan hala vazgeçebilmiş değilim, dış görünüş falan aldatıyor biraz beni. aslında astra'nın dizelini bulmak da zorlaştı, listelerden de kaldırmışlar zaten arabayı, bazı gelericilerde var kullanılmamış araç.. sizlerin bu konudaki görüşleri nelerdir?