Gönderen Konu: Arkadaşlar kaza yaptım lütfen yardım...  (Okunma sayısı 10982 defa)

Çevrimdışı incecumali

• Profili Görüntüle
Arkadaşlar kaza yaptım lütfen yardım...
« : 01 Mayıs 2012, 20:35:08 »
Arkadaşlar bu gün ana caddeden giderken tali yoldan gelen bir transit sağ ön kapıdan vurdu. Adam yüzde yüz suçlu.Adamın sigortası aksa.Servise gittik sağ kapı değişecek dedi. Yalnız eğer orjinal kapı takarsak sizden %30 fark alırız dediler.Böle bir şeyden haberiniz varmı? Sonra sanyiye gittik koportacıda aynısını söledi ama bu kapının yan sanayi yok galiba dediler.Büyük ihtimal orjinal takarız dediler.Benim kaskom yok karşı tarafın trafik sigortasından yaptıracaz.Bu kanuda bana yol gösterirmisiniz. :
« Son Düzenleme: 01 Mayıs 2012, 21:48:50 Gönderen: incecumali »

Çevrimdışı akdenizli

• Profili Görüntüle
Ynt: Arkadaşlar kaza yaptım lütfen yardım...
« Yanıtla #1 : 01 Mayıs 2012, 21:17:30 »
öncelikle geçmiş olsun..

dostum aksine bir işaret yoksa yani transitin geldiği yönde dur yada yolver gibi

Yol hakkı Sağdan gelenin yani transitindir.

eğer tamamen sen haklı isen, karşı tarafın kaskosu bile olsa senin aracını yaptırmaktan da sorumludur.

senden bir kuruş paranın çıkmaması lazım.
Bana aklı başında bir insan gösterin, onu sizin için tedavi edeyim.  (Carl Gustav Jung)

Çevrimdışı incecumali

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 01 Mayıs 2012, 21:22:35 »
Arkadaşlar saten adam suçunu kabul ediyor.Benim derdim şimdi yan saniyi kapı varsa tarfik sigortası onu veriyormuş. Orjinal taktırırsan senden %30 talap ediyormuş.Böyle bir şey doğrumu? Şayet doğruysa bizim arabaların piyasada yan sanayi kapısı varmı?

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #3 : 01 Mayıs 2012, 21:23:07 »
Burada Aksa'nın eksperi ne derse o olur.
Eğer eksper tamir edilebilir denirse, tamir edilir.
Ama değişmesi gerekir diyorsa, yan sanayi takamazlar, orjinal takmak zorundalar.
Yan sanayi ne demekmiş.
Kaza kaydını orjinal VW servisten (doğuş) açtır. (Sonradan muameleyi beğenmezsen yine arabanı alıp başka yere götürebilirsin.)
Kaza için Aksa bir exper atayacaktır. Eksper'in telefonunu al servisten, ara konuş.
Burada yan sanayi takma lüksü yok servisin.
Aracın orjinalliği bozulmuş. Ya tamir edilir, ya da orjinal sıfır takılır.
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı incecumali

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 01 Mayıs 2012, 21:52:20 »
İlk önce servise gittim servis bana trafik sigortalarının değişen parçaların yan sanayisi varsa onun kullanılmasını istediğini yan sanayi varken orjinal istersen %30 luk farkı vermem gerektiğini söledi. Yani bizim arabanın yan sanyi kapsı bulunursa orjinal taktırmak için %30 fark ödeyecez.Bu konuda bilgisi olan varsa beni aydınlatsın.

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #5 : 01 Mayıs 2012, 21:57:54 »
Doğuş mu bu servis?
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı csari

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 01 Mayıs 2012, 22:03:07 »
Malesef sigortalar para alırken kuruşu kuruşuna alıyorlar, kaza sonrası tamiratta yan sanayi parçalar kullanıyorlar. Olmaması gereken ama eksperler tarafından yapılan uygulama bu. Eksper orjinal yazarsa fark alamazlar bildiği kadarıyla. Kanuni yönünü bilmiyorum ama birkaç ay önce bi tanıdık kaza yaptı ve bazı parçalar yan sanayi bazıları orjinal geldi.Ama %30 fark filan ödemedi arkadaş. Araç sahibiyle anlaşabilirsen orjinal ya da yan sanayi parça kullanacağına çıkma parça kullanmanı tavsiye ederim.

Çevrimdışı incecumali

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 01 Mayıs 2012, 22:15:20 »
Servis doğuş arkadaşlar.

Çevrimdışı ertan yıldız

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 01 Mayıs 2012, 22:29:09 »
arkadaşım geçmiş olsun öncelikle sigorta şirketleri malasef işin ucuzuna kaçıyolar geçen sene bende kaza yaptım o zaman citroen berlingo vardı önden motora kadar motor yerdeydi eksper geldi kırık değişecek bütün parçaları yazdı  o zaman sormuştum ekspere orjinalmi gönderiyorsunuz yan sanayimi diye o da bulabildiklerimizi yan sanayi bulamadıklarımızı orjinal gönderiyoruz demişti yani kapının yan sanayisi varsa orjinal kesinlikle vermezler ha şu olabilir kaportacınla anlaşırsan yeni gelen kapıyı taktırmassın gider bi çıkma kapı alırsın yeni kapıyıda kaportacıcın vasıtasıyla herhangi bi yedek parçacıya satarsın zaten çıkma kapı 500 tl civarı yeni kapıda paranı fazlasıyla karşılar

Çevrimdışı incecumali

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 01 Mayıs 2012, 22:42:37 »
Peki arakadaşlar golf4 'ün piyasada yan sanayi üretimi kapı var mı?

Çevrimdışı ertan yıldız

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 01 Mayıs 2012, 22:45:13 »
kapıyı bilmemde mekanik olarak hepsi yan sanayi var denizlide ama yarın öğreniveririm varmı diye

Çevrimdışı incecumali

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 01 Mayıs 2012, 22:54:52 »
Öğrendikten sonra paylaşırsan sevinirim kardeş.

Çevrimdışı ALPER.

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 01 Mayıs 2012, 23:14:23 »
çamurluğun yan sanayisi var ama kapı konusunda emin değilim

Çevrimdışı aykuttuncer

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 01 Mayıs 2012, 23:35:20 »
yetkılı servis trafık sıgortasında yan sanayı parca takar cunku sıgorta sırketı trafık hasarlarında orjınal parcayı odemez kaskonuz varsa kendı kaskonuzdan orjınal sekılde yaptırın adamın sucu kesınlesırse tramer sonucunda anlasmalı tutanak tramere yuklenır eksper tarafından tramer sonucu sızde suc bulmassa kaskonuz bozulmadan karsı tarafın trafık sıgortasından temın eder dosya ruju olur yanı hangı ıldesınız?