İş için Almanya'ya 6 -7 kez gittim 4-5 kezde hollanda ve belçikaya gitmek için Almanyayı kullandım.Kurallara uyduğun sürece sorun yaşamadığın bir millet.Trafikteki kaza sebeblerinden biride ilginçtir fazla kurallara uymakmış.Bir yerde bir dönüş tabelası rüzgardan uçtuğunda falan mal gibi kalıyorlarmış, aman burda tabela yoksa uçarım ,giderim yok , fazla kurallar özellikle bu kurallara fazlasıyla uyan kadın şöförleri trafikte iyice makina moduna sokmuş:) Yalnız kurallara uymak zorunlu olduğundan kurallar ince ayrıntılarına kadar maddelendiriliyor. yani örneğin park cezası bir tane değil şekline göre şahsen ben 4 tane falan yedim
en ucuzu otoparkta arabanın kıçını yola uygunsuz taşırmaktan(yani otopaktayım ama) sanırım 20 euro falandı. Bende başıma gelen İki olayı aktarayım yorumu siz yapın. İlki ; Düseldorfu gidenler bilir Almanyanın zengin pub ları falan şahane bir şehridir
Haftasonu burda arkadaşlarla dışarı çıktık tiril tiril giyindik falan, sonra 2 şer,3 er kişi barlara dağıldık .Yanımda sevdiğim bir arkadaşımla büyükçe bir diskoya yöneldik. Kapıda badigartlar,halılar malılar.Ben girdim arkamı bir döndüm arkadaşımı almıyorlar, sebeb; yok, aslında var, ben karadenizliyim ve tenim kumral, adam bakıp,yugoslav,italyan falan diyor içinden ve alıyor.Arkadaşıma bakıyor (ki çok şık giyinmişti) bu Türk ya da arap diyor (ki türklerin çoğunu balkan yada orta avrupadaki insanlardan ayırt edemiyeceğinide bilmiyerek) içeri almıyor.Ben Türkiyede yaşayan bir Türk olarak hayatım boyunca hiç bir milletden insana önyargı duymayacağıma o an söz verdim
. Bir diğer olayı anlatayım ;Almanyada Gs nin bir hazırlık maçına gittik. arabayı otoparka park ettik, maç bitti geldiğimde bir baktım arabanın başında bir polis bekliyor, hatta bi 5-10 dakika orda bi büfede oyalandık gider belki diye yok, baba gitmiyor 20 metre karşısındada bir minübüs polis arkadaşları falan ona bişeyler söylüyorlar.Yav dedik altımızda 1.9 tdi var , bunları gelirken tokatladık mı ne oldu
neyse, dikkatli ve saygılı bir şekilde yanaşıp arabanın bize ait olduğunu belirttik. Elemanda arkadaşlarının kahkahaları arasında bize şöyle dedi; Bir daha maç izlemeye gittiğinizde arabanızın camlarını kapatırsanız sevinirim, çünkü 2 saat arabanızın başında beklemek biraz sıkıcı oldu
yani ... 2olay ikiside Almanyadan...