Gönderen Konu: golf 4 dizel tavsıye  (Okunma sayısı 16782 defa)

Çevrimdışı SameTrb

• Profili Görüntüle
golf 4 dizel tavsıye
« : 06 Mayıs 2012, 21:47:04 »
arkadaslar 1 ay once golfumu sattım sımdı delı gıbı golf arıyorum ama bu sefer dızel alacam
sızce golf 4 ün dızellerı nasıl sorun verıyorlar mı
golf 5 dızel hakkında bılgısı olanda varsa beklerım

Çevrimdışı ogretmen_ankara

• 2001 Golf Comfortline Red
    • Profili Görüntüle
Ynt: golf 4 dizel tavsıye
« Yanıtla #1 : 06 Mayıs 2012, 21:59:49 »
Bizim arkadaşta golf 4 1.9 110 beygirlikten var manuel...1 kaç defa kullanma fırsatım oldu, ne hikmetse beklediğim 110 beygir gücünü hiç bulamadım...neyle kıyaslıyosun dersen, 1.6 dizel focus da 110 beygir deli gibi gidiyor, 1.5 era dizel deli gibi gidiyor, 1,9 dizel golf öyle bir gücü yok, bakımlı da bir aracı var aslında ama öyle işte...

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #2 : 06 Mayıs 2012, 22:33:21 »
Hocam kusura bakma ama senin arkadaşın aracında bi sorun vardır.Birde 110 bg diyorsun peşinden gelecek arabanın alnını karışlarım erayla merayla yok focusla kıyaslanacak iş değil senin ki.Hayatında bi sefer dizel golf kullanmışsın acayip kıyaslamalarla çamur atma araca. :t
03.06.2005

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 06 Mayıs 2012, 22:39:14 »
Samet kardeşim temiz olarak bulabilirsen istediğin fiyata al derim fakat 1.9 tdi olunca vergi durumundan dolayı golf 5 biraz cep yakar,tek sorun vergi.2.0 tdi tavsiye edilmez.2.5 yıldır kullanıyorum inanılmaz memnunum hem yakıt ekonomisi hemde performans açısından. :)
03.06.2005

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 06 Mayıs 2012, 23:24:23 »
Hocam kusura bakma ama senin arkadaşın aracında bi sorun vardır.Birde 110 bg diyorsun peşinden gelecek arabanın alnını karışlarım erayla merayla yok focusla kıyaslanacak iş değil senin ki.Hayatında bi sefer dizel golf kullanmışsın acayip kıyaslamalarla çamur atma araca. :t

Fikrimizi belirtmek çamur atmak mı oluyor ne kadar cahil konuşuyosun bu kadar...varsa yoksa golf, Aşa Allah yapısı sanki...sen de bi dizel golf binmişin başkalarından haberin yok arkadaş :t
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2012, 23:27:50 Gönderen: ogretmen_ankara »

Çevrimdışı siyah_passat06

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 06 Mayıs 2012, 23:49:25 »
Ben yeterince dizel golf kullandım. Dizel focus da kullandım. Golf bir focus kadar atak değil sonuçta. Bunu anlamak icin de 1000 kez kullanmaya gerek yok. Golf güzel aractir. 130 lük passat kullanıyorum şimdi ama iyi yakıyor. Teknolojiyle beraber şimdi hem daha güçlü hem daha az yakitli şimdiki araçlar
« Son Düzenleme: 06 Mayıs 2012, 23:50:42 Gönderen: siyah_passat06 »

Çevrimdışı SameTrb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 07 Mayıs 2012, 09:36:35 »
ben aslında dızel taraftarı degılım ama ekonomık yonden dızele yonelmek zorunda kalıyorum
dızel alırsam aslında golf 5 dusunuyorum bakalım ne bualcaz

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 07 Mayıs 2012, 09:41:25 »
Fikrimizi belirtmek çamur atmak mı oluyor ne kadar cahil konuşuyosun bu kadar...varsa yoksa golf, Aşa Allah yapısı sanki...sen de bi dizel golf binmişin başkalarından haberin yok arkadaş :t
Fikrini belirtirken somut konuş havadan konuşma.Acaba bana cahilliğin tanımını yapabilirmisin?Neye göre golfü kötülüyorsun?Tutmuş hyundai ile ford ile vw kıyaslaması yapıyorsun.Ancak senin gibi cahil bir insan bu kıyaslamayı yapar.
03.06.2005

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 07 Mayıs 2012, 11:09:24 »
Fikrini belirtirken somut konuş havadan konuşma.Acaba bana cahilliğin tanımını yapabilirmisin?Neye göre golfü kötülüyorsun?Tutmuş hyundai ile ford ile vw kıyaslaması yapıyorsun.Ancak senin gibi cahil bir insan bu kıyaslamayı yapar.

Cahil körü körüne bağlıdır senin gibi örneğin, farklı fikirlere açık değildir, kendi malı ne ise en iyisi odur, biri olumsuz eleştiri yaparsa düşünmeden laf söyler senin gibi, işte budur cahil...Golfü kötülesem golf binmem, ben de golf sahibiyim, ayrıca ben golfü hyundai veya fordun konforu, sağlamlığı vs üzerine mi kıyaslama yaptım ki, gücü üzerine kıyasladım, işte cahillik budur, lafı anlamak istediği gibi anlar senin gibi sonrasında derki nasıl kıyaslama yaparsın diye de bir cahil laf eder...1,9 tdı golfler 8-10 yıllık araçlar oldu, yeni durumdaki kadar bir performans olmaz artık haliyle, diğerleri biraz daha yeni, bunun ne tarafını anlayamıyorsun,

cahil olmasan dersin ki, ben arkadaşa katılmıyorum, durum böyle böyle bi açıklama yaparsın, sen ne diyon, ne çamur atıyon golfe.... :t   Biraz düşün de öyle konuş, önce farklı fikirlere, düşüncelere, yorumlara saygılı olmayı öğren...Burası bir forum, burada kimse golfü kötülemez, sadece eksik yönlerini söyler, kendi fikrini söyler, buna katılır ya da katılmazsın, katılmazsan da düzgün ifade eder bi açıklarsın, dambur dumbur foruma dalmaya ne gerek var...

2010 mayısta aracını almışın, aldığından beri de hız problemi ile uğraşıyorsun, çözmüşün sorunu 1 yılda, ve diyorsun ki 2,5 senedir sorunsuz biniyorum, çok memnunum, peşimden gelecek araba tanımam...
« Son Düzenleme: 07 Mayıs 2012, 12:00:34 Gönderen: ogretmen_ankara »

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 07 Mayıs 2012, 15:38:00 »

1- Cahil dediğiniz insan bir öğretmendir... Hadi arkadaşın mesleğini geçtim durduk yere hiçbir tartışma ortamı yokken birden bire polemik yaratıp aynı platformu paylaştığınız insanlara hakaret etmek biraz ayıp olmadı mı?

2- 110hp güç dediğiniz olay nedir ki bu kadar yere göğe sığdıramıyorsunuz! Golf sağlam arabadır,konforlu ve güvenli,1.9 TDI motor bana göre efsane bir motordur. Tüketimi ve motor dayanıklılığının dengesi çok iyidir. Döneminin performanslı bir aracıdır buundan 12 sene önce 110hp çok iyi bir performanstı ama bugün beğenmediğimiz Hyundai bile 1.6 dizel motordan 128 hp güç üretiyor. Bir aracın kullanım keyfi ve kalitesi yıllar geçsede değişmez.Kaliteli mal her zaman kalitelidir ancak performans ve teknoloji sürekli gelişir. Örneğin Golf Mk5'in 140hp'lik 2.0TDI motorunu kullanın Golf Mk4 1.9 TDI gitmiyormuş dersiniz...

3- Özellikle turbolu dizellerde yüksek tork gücü hissiyat anlamında sizi çok fazla aldatır. Turbo dolduğu anda o torkla koltuğa yapışır tam uçuyorum sandığınız anda 1.6 SR motorlu bir Golf 102hp'si ile yanınızdan ufak ufak uzar :)

Çevrimdışı serhan61

• Yolu bilmekle yolda yürümek farklı şeylerdir...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 08 Mayıs 2012, 12:42:49 »
ben kendi görüşümü söyleyeyim kesinlikle tavsiye ederim çünkü gidişi yola oturuşu yakıtı ideal benim için.aracım otomatik olmasına rağmen performans olarak hiç üzülmedim.tamam belki düz vites bir yeni nesil 1.6 turbo dizel kalkış yapsak onun alma ihtimali daha yüksek olabilir ama emin olun uzun yolda yüksek hızlardaki ara hızlanmaları 1.9 motorun çok daha iyi..

Çevrimdışı SameTrb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 08 Mayıs 2012, 22:17:28 »
peki verileri ne  kadar 1.9 ların  mesela  2001 modelın ve 2006 model golf  vergılerı ne kadar

Çevrimdışı BLaCk_VWoLf

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 08 Mayıs 2012, 23:48:12 »
Arkadaşlar kullanmadığınız araçlar hakkında yorum yapmak doğru değil.
Bu tartışma konusu yapmış olduğunuz araçaları tek tek denemiş biri olarak gerçekten de 1.9 tdi hayal kırıklığı  :bekleriz:
Bu vergi diliminde bu motor hem yakıt hemde vergi yönünden hiç cazip değil bence..

Çevrimdışı serhan61

• Yolu bilmekle yolda yürümek farklı şeylerdir...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 09 Mayıs 2012, 09:21:59 »
bu sene 576 tl ye düştü.ancak ben sizin yerinizde olsam madem kendi bildiğiniz aracınızdan vazgeçmişşisiniz model yükseltmeye bakarım yani bidaha aynı modele dönmem üst kasalara bakarım.