firebir 30 a
ben de de aynı sorun var ,aracım 2006 FSI Comfortline
EGR değişti,hava hotumları değişti,adaptasyonu yapıldı ,motorda bilgisayarda arıza görünmüyor ama bende aynı sorun devam ediyor.Aracı calıstırıp şayet yol müsaitse basıp gittiğimde çok sorun olmuyor ama aksam iş cıkısı sirkeci den trafikte çıkıp eve giderken trafik sürekli dur kalk yapınca rezalet bir rahatsızlık veriyor hemen her seferinde vuruntu yapıyor..Ustamı aradım getir iyi bir elektronikçi var ona baktıralım diyor,iyice kafayı yiyecem..1 ahfatada 1100 TL para harcadım hala ucu acık hala acık...
Yukardaki tecrübelerden çıkardığım ;
Ya şanzuman yağı değişecek ,
Ya Selenoidler değişecek,
Ya da devir sensörü değişecek....
Bunun için düzgün bir çıkarım yapacak biri var mı?
Merhaba aynı sorun bendede var, aracım 2006 fsi midline triptronik, egr hatası alıyordum egr temizlendi arıza gitti şu an egr arızası yok şükür, katalizörüm ön arka yetkili serviste orjinal olarak değiştirdim, benim aracımda araç ısındığında 2. vitesten 3. vitese geçerken sarsıyor ve vuruntu yapıyor, aydoğanlarda ( yetkili ) ustama gösterdim bilgisayara bağladı sorun çıkmadı, otomatik şanzumancılarından bir kaç usta aradım direk şanzuman beyni diyorlar 3000 TL civarı masraf çıkarıyorlar, bir ara uzun yola gittim geldim ve hiç vuruntu yapmadı ankaraya geldim sorun gene aynı, şanzuman yağı değişimini yetkili servis önermiyor ne yapacağımı bilemedim, diğer hiç bir viteste sorun yok sadece 2. den 3. vitese geçerken bu sorun var, ankarada bana yardımcı olabilecek bir arkadaş olursa çok sevinirim teşekkürler.