Gönderen Konu: golf 4 dizel tavsıye  (Okunma sayısı 16771 defa)

Çevrimdışı SameTrb

• Profili Görüntüle
Ynt: golf 4 dizel tavsıye
« Yanıtla #14 : 09 Mayıs 2012, 12:38:09 »
Bende bu aralar sizin gibi düşünüyorum 1.9 golfler hem yakıt hem performans konusunda tatmin edici değil bende 2004 passat highline veya exculsive  1.9 130 hp düşünüyorum hem konfor hemde geniş bir araç siz ne dersiniz vergisi 900 lira gibi bı rakam

Çevrimdışı serhan61

• Yolu bilmekle yolda yürümek farklı şeylerdir...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #15 : 09 Mayıs 2012, 19:40:29 »
bizde aracı ilk aldğımız yıl vergisi 900tl civarıydı bu sene düştü.bahsettiğiniz kasa passatları bende seviyorum 2004 veya 2005.2005lerde sadece exculsive var galiba highline olana rastlamadım.böyle bi araca binecek olsam vergiydi yakıttı pek düşünmezdim aslan besleyen yemine katlanacak:))
« Son Düzenleme: 09 Mayıs 2012, 19:41:05 Gönderen: serhan61 »

Çevrimdışı SameTrb

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #16 : 10 Mayıs 2012, 08:39:15 »
orası oylede aslanı evın altında beslemenın pek anlamı yok ara sıra gezdırebılmek lazım :D

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: A4 B7 2.0 TFSİ AVANT QUATTRO
« Yanıtla #17 : 10 Mayıs 2012, 11:13:21 »
Bende bu aralar sizin gibi düşünüyorum 1.9 golfler hem yakıt hem performans konusunda tatmin edici değil bende 2004 passat highline veya exculsive  1.9 130 hp düşünüyorum hem konfor hemde geniş bir araç siz ne dersiniz vergisi 900 lira gibi bı rakam
7-11 yaş aralığı yıllık 965 tl 12-15 yaş aralığı 576 tl yıllık vergi ödüyor.Aracın yaşı hesaplanırken model yılıda sayılıyor,örneğin 2000 model bir araç şu an 13 yaşında oluyor ve ona göre vergilendiriliyor.Diğer konuda performans ve yakıt konusunda ise düz hesap 47 lt yakıtla ortalama yani karışık değer 800 km yol alıyorsunuz buda 230-250 kuruş arası demek yani sakin kullanımlarda en dibi rahatlıkla görüyor fakat performanslı yada agresif kullanımlarda en tavan yakıtı görüyorsunuz bunun neresi sizi yada sizleri tatmin etmiyor anlamadığım konu bu benim yakıtla alakalı durum yüksek oranda size bağlı.Performas olarak tamam son teknolojiyle üretilen motorlarla kıyaslamak doğru değil fakat oda yeterli hazzı veriyor bence.Heleki 130 hp gayet başarılı buluyorum. :)
03.06.2005

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #18 : 10 Mayıs 2012, 11:15:30 »
Tek dezavantaj vergi ve aracın yaş durumu :-\
03.06.2005

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #19 : 10 Mayıs 2012, 13:01:01 »
Tek dezavantaj vergi ve aracın yaş durumu :-\

boşver abi tork yeter :)
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı serhan61

• Yolu bilmekle yolda yürümek farklı şeylerdir...
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #20 : 10 Mayıs 2012, 15:41:11 »
orası oylede aslanı evın altında beslemenın pek anlamı yok ara sıra gezdırebılmek lazım :D
:tamamdir

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #21 : 10 Mayıs 2012, 16:27:50 »
boşver abi tork yeter :)
Nizam öylede,farklı düşünceler var,herkesin fikrine saygı duymak istiyorum,ancak yanlış olan bazı şeyler var.Buraya yazdığınız şeyler o kadar önemli ki insanlar yazılanlardan etkilenip vay bu böyleymiş haa bunu böyle yapmak lazımmış,bak görüyomusun 1.9 dizell yetersizmiş çok yakıyomuş gibi yazılar yanlış olmuyor mu?Yukarıda örnekledim varsa itirazı olan söylesin ki,buraya da doğru olanı yazalım.
03.06.2005

Çevrimdışı nizam

• Volkswagen Türkiye
  • VW BORA 1.9 TDI 66 kv
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #22 : 10 Mayıs 2012, 17:03:11 »
Nizam öylede,farklı düşünceler var,herkesin fikrine saygı duymak istiyorum,ancak yanlış olan bazı şeyler var.Buraya yazdığınız şeyler o kadar önemli ki insanlar yazılanlardan etkilenip vay bu böyleymiş haa bunu böyle yapmak lazımmış,bak görüyomusun 1.9 dizell yetersizmiş çok yakıyomuş gibi yazılar yanlış olmuyor mu?Yukarıda örnekledim varsa itirazı olan söylesin ki,buraya da doğru olanı yazalım.

8 senedir dizel kullanıyorum  tek diyeceğim şu eğer arabayı nevresim altına koyup toz çizik gelmesin diye kapıya bıracaklarsa hiç dizel almasınlar. benzin kafi ama gezen adamım ailem uzak mesafelerde tatile arabamla giderim arada şehir dışına kaçarım diyen dizel alsın lpg filan hak getire :)
Paylaştığın senindir, biriktirdiğin değil

Yunus EMRE

ARABA ARIYOM BİLADER SORUN MU VAR :)

Çevrimdışı OffLineR

• Volkswagen Türkiye
  • İtinayla, sabırla, keyifle modifiye edeceksin ! :)
    • Profili Görüntüle
  • Otomobil: 2001 Range Rover & 2016 C180
« Yanıtla #23 : 10 Mayıs 2012, 17:31:00 »
Ben hep demişimdir senede 10.000'den fazla yapıyorsanız dizel alın, yoksa uzun vadede bakımlarıyla değmez diyorum
Kimse inanmıyor.  :D
Air Ride \ Havalı Süspansiyon ;)

Çevrimdışı marshalll

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #24 : 12 Mayıs 2012, 22:43:24 »
Temiz ve bakımlı bulabilirseniz tavsiye ederim 1.9tdi. Hem az yakıyor hem de çok iyi gidiyor. Otomatik vites var bende  onunda etkisiyle ara hızlanmalar dehşet...160km/s hıza kadar bir çok arabaya ayar verebilirsiniz.  İkinci elde zaten  dikkate değer bir fiyat farkı olmuyor alırken. Oldukça sağlam bir motor 1.9tdi.

2 hafta önce başıma ilginç bir olay geldi: Sabah çıktım yola hava sıcak ,klima soğutmuyor . Halbuki gazı yeni değişmişti son bakımda. Sonra dağ yoluna çıktık gezinti yapmak için. Bir süre sonra 1.vitesten yukarı atmamaya başladı araç.Aha da otomatik vites gitti dedim. Yaşlı bir amcayı evine bırakana kadar 5-10 dakika 1. vites dağı çıkmaya devam ettim. Amcayı bıraktık tam döneceğim Birden hararet ibre 130 oldu ve o anda buhar çıkmaya başladı bilgisayar ekranda stop uyarısı ve sesli uyarı verdi. 2 saniye geçmeden sağaçekip stop ettim.

Kontağı açıp baktım 2 adet fanın hiçbiri çalışmıyor. Meğer klima da bu sebeple çalışmamış.

Vitesin hararetten atmadığını anladım o anda. İbre hep 90 daydı son ana kadar.Dağın başında kaldık mı:) neyse motor soğuyunca tekrar çalıştırdım çalıştı viteslerde tıkır tıkır atmaya başladı. Ertesi gün soluğu serviste aldım. İlk iş adam akünün üstündeki sigorta kutusunu açtı sigortalara bir dokundu test yaptılar fanlar çalıştı, 6-7 km bayır çıkıp geldi usta sorun yok dedi ama emniyet için yeni sigorta taktı. Muhtemelen fan sigortasası yerinden oynamıştı ya da temassızlık vardı. İyice kontrol ettiler aracı hiç sorun yok dediler. Klima soğutmadığı zaman gazdandır deyip geçmemeli mutlaka fanlara da bakmalı bunu öğrendim. Hatta paranoya oldum ilk iç klimayı açıp çalışıyor mu diye bakıyorum:
  Bir tek dikkatimi çeken geri vitese alınca titreme biraz homurtu yapmaya başlamıştı, 2 hafta sonra o  da kendiliğinden geçti.

Tam macera yani. Allahın sevgili kuluymuşum diyorum. Ne yolda kaldık ne de masraf çıktı şimdilik sorun yok.

Çevrimdışı skyaem

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #25 : 15 Mayıs 2012, 12:57:49 »
arkadaşlar 1999 golf 4 1.9 tdi basic yazıyor ruhsatta   donanımı hakkında bilgisi olan var mı acill

Çevrimdışı mussel

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #26 : 15 Mayıs 2012, 13:08:31 »
arkadaşlar 1999 golf 4 1.9 tdi basic yazıyor ruhsatta   donanımı hakkında bilgisi olan var mı acill
En baz model diye biliyorum,jantlar 14 ve kapaklı olması lazım.
03.06.2005

Çevrimdışı skyaem

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #27 : 15 Mayıs 2012, 15:36:52 »
En baz model diye biliyorum,jantlar 14 ve kapaklı olması lazım.
kliması var mıdır hocam bir de piyasası hakkında bilgin varsa değişensiz 3 parça boyalı 190 000 de arac