Temiz ve bakımlı bulabilirseniz tavsiye ederim 1.9tdi. Hem az yakıyor hem de çok iyi gidiyor. Otomatik vites var bende onunda etkisiyle ara hızlanmalar dehşet...160km/s hıza kadar bir çok arabaya ayar verebilirsiniz. İkinci elde zaten dikkate değer bir fiyat farkı olmuyor alırken. Oldukça sağlam bir motor 1.9tdi.
2 hafta önce başıma ilginç bir olay geldi: Sabah çıktım yola hava sıcak ,klima soğutmuyor . Halbuki gazı yeni değişmişti son bakımda. Sonra dağ yoluna çıktık gezinti yapmak için. Bir süre sonra 1.vitesten yukarı atmamaya başladı araç.Aha da otomatik vites gitti dedim. Yaşlı bir amcayı evine bırakana kadar 5-10 dakika 1. vites dağı çıkmaya devam ettim. Amcayı bıraktık tam döneceğim Birden hararet ibre 130 oldu ve o anda buhar çıkmaya başladı bilgisayar ekranda stop uyarısı ve sesli uyarı verdi. 2 saniye geçmeden sağaçekip stop ettim.
Kontağı açıp baktım 2 adet fanın hiçbiri çalışmıyor. Meğer klima da bu sebeple çalışmamış.
Vitesin hararetten atmadığını anladım o anda. İbre hep 90 daydı son ana kadar.Dağın başında kaldık mı:) neyse motor soğuyunca tekrar çalıştırdım çalıştı viteslerde tıkır tıkır atmaya başladı. Ertesi gün soluğu serviste aldım. İlk iş adam akünün üstündeki sigorta kutusunu açtı sigortalara bir dokundu test yaptılar fanlar çalıştı, 6-7 km bayır çıkıp geldi usta sorun yok dedi ama emniyet için yeni sigorta taktı. Muhtemelen fan sigortasası yerinden oynamıştı ya da temassızlık vardı. İyice kontrol ettiler aracı hiç sorun yok dediler. Klima soğutmadığı zaman gazdandır deyip geçmemeli mutlaka fanlara da bakmalı bunu öğrendim. Hatta paranoya oldum ilk iç klimayı açıp çalışıyor mu diye bakıyorum:
Bir tek dikkatimi çeken geri vitese alınca titreme biraz homurtu yapmaya başlamıştı, 2 hafta sonra o da kendiliğinden geçti.
Tam macera yani. Allahın sevgili kuluymuşum diyorum. Ne yolda kaldık ne de masraf çıktı şimdilik sorun yok.