Gönderen Konu: KENDİ KENDİNE STOP ETMESİ  (Okunma sayısı 10612 defa)

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
KENDİ KENDİNE STOP ETMESİ
« : 16 Mayıs 2012, 19:53:55 »
Arkadaşlar;

1999 model golf'e sahibim aracım benzin + lpg li geçen hafta başıma gelen bir durum var sizinle paylaşmak ve yorumlarınızı almak istedim.

Seyir halindeyken aracım birden bire stop etti dolayısıyla direksiyon hidroliği kilitlendiği için kaza tehlikesi atlattım, ve bu daha sonra 4-5 defa tekrarladı ve sorun hala devam etmekte. benzinde yada lpg de olması fark etmeden iki durumda da giderken birden stop ediyo. bilgileriniz varsa yada tecrübeleriniz paylaşırsanız sevinir.

Teşekkürler şimdiden...

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
Ynt: KENDİ KENDİNE STOP ETMESİ
« Yanıtla #1 : 16 Mayıs 2012, 19:59:19 »
bogaz kelebegi arizasi
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 21 Mayıs 2012, 14:08:34 »
Aynen kelebek boğazında sorun varmış sanırım en sonunda araba iflas etti. tekledi ve yolda kaldım usta çağırdım. çektik tamirhaneye tinerle kelebek boğazını temizledi, bujiler bitmiş birde dedi. bujileri değiştir gaz ayarını yaptır sorun kalmayacak dedi. bugün bujileri alıp gaz ayarına götürecem artık hayırlısı bakalım ne olacak.

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 26 Mayıs 2012, 18:53:18 »
Tam sorunu bulduk derken başka bi yerden patladık. boğaz kelebeği temizlendi, bujiler değişti, gaz ayarı yapıldı fakat araba gaz yememeye başadı, benzindeyken bile araba 4-5 saniye sonra marş almaya başladı. kafayı yemek üzereyim ne yapmalıyım....

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 26 Mayıs 2012, 21:47:36 »
Hararet müşiri :)

Çevrimdışı MANKEN

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #5 : 27 Mayıs 2012, 13:09:31 »
son zamanda sıcakken calıstırrınca stop etmeye basladı zor çalışmaya başladı hararet müşiri

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 27 Mayıs 2012, 14:27:44 »
Konunun içinde geçince belirtmek istedim,tinerle,balata spreyi ile,WD-40 ile,su ile,arap sabunu ile dalin şampuanı ile zeytinyağı ile gaz kelebeği temizlenmez. Özellikle tiner ve balata spreyi  gaz kelebeğinin içindeki yağıda beraberinde götürdüğü için kulakçık açılıp kapanmakta zorlanır iş yapayım derken daha çok batırırsınız. Gaz kelebeği içi özel temizleme ürünleri var tavsiyem onları kullanmanız veya ustanıza kullandırmanızdır.

Çevrimdışı metinmb407

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 27 Mayıs 2012, 14:42:19 »
Benzinle temizliyorum. Sıkıntı yok. Tabi benzini kelebeğin içine dökmemek lazım öyle yapanlarda varmış :)
« Son Düzenleme: 27 Mayıs 2012, 14:42:53 Gönderen: metinmb407 »

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 27 Mayıs 2012, 16:28:25 »
Tinerin zararlı olduğunu bilsem kelebek için kullandırmazdım ilk defa şimdi duyuyorum :)
hareret müşirinde zaten sorun vardı sürekli hareret göstergesi yanıyodu, onu başka bi ustaya yaptırmıştım. enjektörlerde sorun olur dediler ama bilemedim yaa heralde bu gidişle Yetkili bi servise götürecem.

Çevrimdışı freegane

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 27 Mayıs 2012, 17:23:17 »
Bu iş bulaşık deterjanı ile el yıkamaya benzer. Elinizi temizler mi? Temizler,ama tahriş eder. Aynı mantık :)

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #10 : 27 Mayıs 2012, 22:29:27 »
az önce kısa mesafe bi yere gideyim dedim araba iyice kafayı yedi. yine stop etti giderken bi 4-5 dakika çalışmadı, sonra neyse çalıştı ama bu defa da araba kendi kendine gaz vermeye başladı devir saati 2000-3000 arasında oynamaya başladı, sonra devam ettim araba 1. ve 2. viteste devir saati 4000-5000 lere çıkmaya başladı 3. vitese atıyorum sorun gidiyo, yavaşlamak için debriyaja bastığımda devir yine 4000-5000 e çıkıyor. yarın ilk işim tamamen orijinal bir servise götürmek olacak.!!

Çevrimdışı emrah_akkas

• Profili Görüntüle

Çevrimdışı xaero

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 28 Mayıs 2012, 12:00:17 »
eyvallah kardeşim baktım görmemiştim iyi oldu. benim için rahat etmicek ben yinede bi servise götüreyim :)

Çevrimdışı ØSîRîS

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 28 Mayıs 2012, 12:04:40 »
aynı sorun bendede oldu...kelebeği temizlettim adaptasyon yaptırdım gaz ayarı yaptırdım bujileri değiştirdim olmadı stop ediyordu...gaz yemiyordu..tüm bunların üstüne bobin değiştirdim şimdi tıkır rıkır maşallah hafif bir titreme yapıyor oda buji kablomun birinde sorun var onuda değiştiricem sıkıntı kalmıcak inşallah..