Gönderen Konu: arka cam silecek motoru yardım!  (Okunma sayısı 11060 defa)

Çevrimdışı yabanci34

• Profili Görüntüle
arka cam silecek motoru yardım!
« : 18 Mayıs 2012, 16:21:34 »
arkadaslar aracı alalı 1 hafta oldu arka cam baktım su atmıyor ama silecek dönüyor motor aslında sağlam inceledim fiskiye memesi kırılmış başı kopmuş kökü içinde kalmış bende yeni fiskiye memesi aldım internetten eskisini kazıdım uğrastım yenisini takmaya çalıstım tam oturmuyor sızıntı oluyor su atıyor ama fiskiye memesinin içinden geçip arka cama ulasmıyor su yani kısacası arka cam silecek motoru alıp taktırmam gerekiyor yetkili servisten baktık fiyatına işçilik hariç 298 lira çıkmasını bulamadım sanayide yok netten de bulamıyorum varmı başına böyle birşey gelen yada yardımcı olabilcek birisi ?

Çevrimdışı uygaraga

• Profili Görüntüle
Ynt: arka cam silecek motoru yardım!
« Yanıtla #1 : 18 Mayıs 2012, 16:27:09 »
arkadaslar aracı alalı 1 hafta oldu arka cam baktım su atmıyor ama silecek dönüyor motor aslında sağlam inceledim fiskiye memesi kırılmış başı kopmuş kökü içinde kalmış bende yeni fiskiye memesi aldım internetten eskisini kazıdım uğrastım yenisini takmaya çalıstım tam oturmuyor sızıntı oluyor su atıyor ama fiskiye memesinin içinden geçip arka cama ulasmıyor su yani kısacası arka cam silecek motoru alıp taktırmam gerekiyor yetkili servisten baktık fiyatına işçilik hariç 298 lira çıkmasını bulamadım sanayide yok netten de bulamıyorum varmı başına böyle birşey gelen yada yardımcı olabilcek birisi ?
yenisini alcan kardeş

Çevrimdışı yabanci34

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 18 Mayıs 2012, 16:30:00 »
tamam biliyorum yenisini alıcam da yetkili servise 300 lira vermeyip başka yolu varmı acaba ucuza halledemezsem böyle bırakıcam bazı araçlarda arka cam sileceği bile yok artık :)

Çevrimdışı mustklc

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 18 Mayıs 2012, 16:36:55 »
Ya pahacı ustalara gidecen , max. 2. dk uğraşıp 300 tl isteyecekler senden.
ya da bir pazar günü oturup sökeceksin. bir yerde tıkanmıştır, eline bir tel alıp içini temizleyeceksin.
Araba binmek içindir..

Çevrimdışı uygaraga

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 18 Mayıs 2012, 16:38:36 »
tamam biliyorum yenisini alıcam da yetkili servise 300 lira vermeyip başka yolu varmı acaba ucuza halledemezsem böyle bırakıcam bazı araçlarda arka cam sileceği bile yok artık :)
   bence araştır çok para

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #5 : 23 Mayıs 2012, 13:11:18 »
Bendede aynı sorun mevcut zaten arka cam sileceği iz yaptıgı için genelde kullanmam yağmur yagdımı çalıştırıyorum sadece.

Çevrimdışı tektemur23

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 24 Mayıs 2012, 16:42:09 »
ÜÇEL OTOMOTİV

Volkswagen, Audi,Skoda,Seat,Opel, Orjinal Yedek Parçaları

Tiryaki Hasanpaşa cad. No:32 Aksaray / İstanbul

0212 529 57 79

HER TÜRLÜ PARÇAYI UYGUN FİYATA BULABİLİRSİN

Çevrimdışı ferhattasdemir

• Eksantrik sübap açar, motora benzin kaçar :)
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #7 : 25 Mayıs 2012, 18:37:09 »
suyun cama ulaşmama sebebi bahsettiğin sızıntı (sızıntı çoksa o yüzden ulaşmaz. su bulduğu en kısa en kolay yoldan çıkar) mı yoksa yeteri basınçta su gelmiyor mu? sorun motorda da olabilir pompada da. ön cama püskürtmesi nasıl. ikisi ayrı ayrı pompalar değil tek pompa var. ön cam püskürtmesi iyiyse motorunuzda sorun yok boşuna değiştirmeyin. arka fıskiyenin boru bağlantılarını kontrol ettirin yada edin.
Eksantrik sübap açar, Motora benzin kaçar
Çok zorlama kelebeği, Araba altından uçar... :)

Çevrimdışı hakkihakan

• LeGeNd
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #8 : 25 Mayıs 2012, 20:04:40 »
Abi dun yagmurlu havada sedan mazdaya bindim.Arka silecek kolu aradım 1 saat ne kufurler ettim.HAHAAHHAHAHA megerse sedan arabalarda arka silecek olmazmış :) Biliyordum ama unutmusum.Salla yaptırma :)
Pioneer 5250sd teyibimi değiştirip Clarion aldım ve tesisatı hic ellemeden sadece teyp'i değiştirince anladım ki bugune kadar muzik değil HİKAYE dinliyormuşum.Sokaga atacak parası olmayanlara duyur

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 25 Mayıs 2012, 23:03:02 »
sedan görünümlü notchback araçlarda da oluyor arka silecek. yani arka camı bagaj kapağıyla birlikle kalkan araçlar. skoda octavia gibi mesela.

Çevrimdışı rene

• Profili Görüntüle
  • Otomobil: Jetta Tdi
« Yanıtla #10 : 26 Mayıs 2012, 09:32:57 »
Sedanlarda bizimki kadar pislenmiyor arka cam bagaj çıkıntısı oldugundan ama bizde yağmur bi yağsın arka iptal poposu hemn çamura bulanyor :)

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #11 : 26 Mayıs 2012, 11:19:28 »
Sedanlarda bizimki kadar pislenmiyor arka cam bagaj çıkıntısı oldugundan ama bizde yağmur bi yağsın arka iptal poposu hemn çamura bulanyor :)

+1 tavana kadar çamur oluyor uçan su damlacıkları yapıştığı için. sedanlarda sadece çamurluk arkası tampona kadar çamur olur...

Çevrimdışı faith50

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #12 : 05 Haziran 2012, 10:08:42 »
bende golf arka cam sileceği su atmıyordu motor sesi geliyor su atmıyor silecek ucundaki su memesi tıkanmış bagaj kapağını acınca sol üstte plastik içinden hortum gecen bişey var onu çıkar üst tavan arka kısmında tavan çıtası var onuda çıkar ordan gelen (sol taraf) su hortumunda bağlantı noktası var çok basınca meme ucu tıkanmışsa ordan atıyor onu tak silecek memesini temizle suyun gelmeye başlar tabi benimki gibi iki gün sonra yine tıkanır bagaj kapağını açınca kafana damlamaya başlar  ;) nerden yapsan başka yerden patlak verir ....nasılsa yaz geldi dersin sonbahara kadar sallarsın  :-\

• Profili Görüntüle
« Yanıtla #13 : 05 Haziran 2012, 17:52:26 »
benim fıskiye çalışıyor normal şekilde ama ne hikmetse dün farkettim sol arka kelebek camın arkasındaki döşemede mavi renkli kurumuş ıslaklık var. demekki cam suyu oraya akmış ama neden akıyor diye daha bakamadım. ayrıca bagaj kapağını açınca su damlamıyor ama kapatırken içinden şıkır şıkır su sesi geliyor. sanırım benimde bi yerde kaçak var
« Son Düzenleme: 05 Haziran 2012, 17:54:14 Gönderen: ferhattasdemir »